27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

AD | Grote brand bij Freezone

HomeNieuwsAD | Grote brand bij Freezone
Grote brand bij Freezone
Grote brand bij Freezone

Willemstad – Een grote brand gisteravond bij de haven van de Freezone heeft zeker twee loodsen platgelegd. De brand die om 19.20 uur werd gemeld bij de hulpdiensten veroorzaakte enorme vlammen en behoorlijk wat rookontwikkeling.

Bij de brand is, voor zover bekend, niemand gewond geraakt. Het sein brand meester was bij het sluiten van de krant nog altijd niet gegeven.

Politiewoordvoerder Imro Zwerwer liet desgevraagd weten dat het gaat om een ‘uitslaande brand’. Het was gisteravond nog niet duidelijk waardoor de vuurzee is ontstaan en ook was de brandhaard nog altijd niet gevonden. De panden konden niet meer worden gered, daarom heeft de brandweer besloten deze gecontroleerd te laten uitbranden. Daarbij is alles in het werk gesteld om het vuur niet te laten overslaan naar nabijgelegen bedrijfspanden.

Meerdere departementen van de brandweer werden ingezet om de brand te bestrijden; naar verluidt zijn ook de brandweer van de Isla-raffinaderij en die van Hato uitgerukt om hierbij te ondersteunen.

De Emancipatieboulevard tot aan de Dokweg was door de brand gisteren lange tijd afgesloten voor verkeer. Dat kon niet verhinderen dat tientallen nieuwsgierigen zich verzamelden bij de hekken van de vrije zone om de vuurzee te bekijken. De politie was daarbij aanwezig om de omstanders op veilige afstand van het vuur te houden.

In de loodsen was onder meer Picasso Free Zone gevestigd. Naar verluidt zijn in de afgebrande loodsen ook Dovester Trading nv, Vidhata Free Zone en Metro Free Zone nv gevestigd. Deze zijn allemaal gevestigd in het zogenoemde E.I.-gebouw. Of andere bedrijven ook slachtoffer zijn geworden van de brand is onduidelijk.

De brand van gisteravond doet denken aan de reeks branden in 2007. Toen gingen in ruim drie maanden tijd door vijf verschillende branden meerdere panden in vlammen op. In november 2006 vond de eerste grote brand plaats, in januari gevolgd door twee nieuwe branden en ook in februari was er bij twee afzonderlijke branden veel schade.

Door de eerste brand werden tien ondernemingen getroffen, bij de tweede acht. En van de derde brand werden nog eens zo’n vijftien bedrijven de dupe. Zowel de politie en de douane als het Vrijwilligerskorps Curaçao en de beveiligingsdienst SKS werden toen ingezet om de vrije zone extra te bewaken. Uiteindelijk werd er een zakenman aangehouden die verdacht werd van het aansteken van de branden op de Freezone en van verzekeringsfraude.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties