26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 02:37

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Grote brand bij Freezone

Grote brand bij Freezone
Grote brand bij Freezone

Willemstad – Een grote brand gisteravond bij de haven van de Freezone heeft zeker twee loodsen platgelegd. De brand die om 19.20 uur werd gemeld bij de hulpdiensten veroorzaakte enorme vlammen en behoorlijk wat rookontwikkeling.

Bij de brand is, voor zover bekend, niemand gewond geraakt. Het sein brand meester was bij het sluiten van de krant nog altijd niet gegeven.

Politiewoordvoerder Imro Zwerwer liet desgevraagd weten dat het gaat om een ‘uitslaande brand’. Het was gisteravond nog niet duidelijk waardoor de vuurzee is ontstaan en ook was de brandhaard nog altijd niet gevonden. De panden konden niet meer worden gered, daarom heeft de brandweer besloten deze gecontroleerd te laten uitbranden. Daarbij is alles in het werk gesteld om het vuur niet te laten overslaan naar nabijgelegen bedrijfspanden.

- Advertentie -

Meerdere departementen van de brandweer werden ingezet om de brand te bestrijden; naar verluidt zijn ook de brandweer van de Isla-raffinaderij en die van Hato uitgerukt om hierbij te ondersteunen.

De Emancipatieboulevard tot aan de Dokweg was door de brand gisteren lange tijd afgesloten voor verkeer. Dat kon niet verhinderen dat tientallen nieuwsgierigen zich verzamelden bij de hekken van de vrije zone om de vuurzee te bekijken. De politie was daarbij aanwezig om de omstanders op veilige afstand van het vuur te houden.

In de loodsen was onder meer Picasso Free Zone gevestigd. Naar verluidt zijn in de afgebrande loodsen ook Dovester Trading nv, Vidhata Free Zone en Metro Free Zone nv gevestigd. Deze zijn allemaal gevestigd in het zogenoemde E.I.-gebouw. Of andere bedrijven ook slachtoffer zijn geworden van de brand is onduidelijk.

De brand van gisteravond doet denken aan de reeks branden in 2007. Toen gingen in ruim drie maanden tijd door vijf verschillende branden meerdere panden in vlammen op. In november 2006 vond de eerste grote brand plaats, in januari gevolgd door twee nieuwe branden en ook in februari was er bij twee afzonderlijke branden veel schade.

Door de eerste brand werden tien ondernemingen getroffen, bij de tweede acht. En van de derde brand werden nog eens zo’n vijftien bedrijven de dupe. Zowel de politie en de douane als het Vrijwilligerskorps Curaçao en de beveiligingsdienst SKS werden toen ingezet om de vrije zone extra te bewaken. Uiteindelijk werd er een zakenman aangehouden die verdacht werd van het aansteken van de branden op de Freezone en van verzekeringsfraude.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...

DolfijnFM | Raymond Gradus wil ook verschuiving belasting betalen

Raymond Gradus vindt dat de overheid van Curaçao de loonkosten in de publieke sector beter moet beheersen. Ook kan er flink bezuinigd worden op de huisvestingskosten van...
- Advertentie -