26.9 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Groei vanuit VS

HomeMediaAD | Groei vanuit VS
Amerika tweede grootste
toeristenmarkt voor Curaçao | Jeu Olimpio

Willemstad – Het aantal toeristen afkomstig uit de Verenigde Staten (VS) dat in mei is geregistreerd, is ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met 16 procent gegroeid. Dat maakt de Curaçao Tourist Board (CTB) bekend. In mei zijn uit deze regio 5.164 toeristen op Curaçao verwelkomd.

De CTB stelt dat Amerika op dit moment de tweede grootste toeristenmarkt is voor Curaçao. ,,Aan het begin van het jaar wankelden de cijfers van deze markt, maar uiteindelijk is een duidelijke groei waar te nemen”, aldus het toeristenbureau.

De grootste markt voor het eiland is nog altijd Nederland. In mei zijn in totaal 12.073 toeristen uit Nederland geregistreerd; een groei van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het feit dat de twee grootste toeristenmarkten voor Curaçao positieve cijfers hebben geproduceerd aan het begin van het ‘low season’ is groots, zo stelt de CTB. ,,Zoals bekend is mei normaal gesproken een stille maand wat betreft verblijfstoerisme.”

In mei zijn vanuit de Noord-Amerikaanse regio in totaal 5.813 toeristen geregistreerd; een groei van 14 procent. Noord-Amerika vertegenwoordigt 20 procent van het totaalaantal toeristen dat Curaçao in mei heeft bezocht.

Ook Europa registreerde een groei; in mei zijn 5 procent meer toeristen (14.914) geregistreerd. Deze markt vertegenwoordigt 51 procent van het totaalaantal toeristen dat in mei op het eiland is geregistreerd. In de vijfde maand van het jaar zijn in totaal 29.198 verblijfstoeristen geregistreerd; een daling van 6 procent (1.783 toeristen). Vorig jaar werden 30.981 toeristen in mei verwelkomd.

Deze daling heeft volgens CTB nog te maken met de situatie in Venezuela. Uit dit land is in mei een daling in het aantal toeristen geregistreerd van 44 procent.
Gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar heeft de toeristensector 397 miljoen gulden gegenereerd. Dit bedrag is gelijk aan het bedrag dat vorig jaar voor de lokale economie is gegenereerd, aldus CTB. Meer dan de helft hiervan is afkomstig van Europese toeristen; wel 211 miljoen gulden, 53 procent van het totaalbedrag.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

  1. ‘In de US verdient een serveerder zijn geld met fooien. Hier krijgen ze loon.’

    Als klant hoef ik mij vooraf niet te verdiepen in het businessmodel van het bedrijf waar ik kom.

    Stel je voor dat Goisco de cassieres gaat betalen uit tips. Moet ik me dan verplicht voelen meer te betalen dan de prijs op het schap?

    Feit is dat er ook Curacao een sociale druk is om te tippen, ook al is de service niet meer dan redelijk of zelfs slecht.

    Maar als mij een maand volledig uit de naad werk zie aan het eind van die maand geen cent extra op mijn salarisslip.

  2. La Stiwz heeft volkomen gelijk wat fooien betreft.

    In een restaurant verwacht ik dat er voor mij gekookt wordt en het eten voor mij op tafel wordt gezet. Dat is bij de prijs inbegrepen.

    Als het restaurant daar anders over denkt moeten ze mij dat zeggen en loop ik zelf wel naar hun keuken.

  3. Je hebt hier op Curacao sinds kort 2 soorten Nederlanders op bezoek.

    1. het Corendon volk op Jan Thiel die met een scooter, volgeladen met dikke vrouw, 2 dozen polar, chips en nootjes terugrijden naar hun resort, 3 keer in hun appartement koken , 1 keer pizza, 2 keer frietjes en 2 keer uit gaan eten.
    Voordat ze uit gaan eten hebben ze op hun porche, 1 uur voordat het happy hour begint al 16 pils en 2 liter wijn in hun mik zodat ze onder het eten genoeg hebben aan 2 consumpties,
    en
    het normale vakantie vierend volk die het er lekker van neemt.

    Een verschil met de Amerikaan: de Nederlander/Europeaan geeft weinig of geen fooi.

    Gelijk geef ik ze. Fooi geef je voor uitmuntende en excellente service. Niet voor service alleen.

    Als ik in een restaurant perfect bediend wordt geef ik geen fooi.
    Ik verwacht namelijk niet anders.

    Het betreft hier een cultuurverschil.
    In de US verdient een serveerder zijn geld met fooien. Hier krijgen ze loon.

    Dit heeft niets met pichiri te maken.
    Als ik bij Kooyman 3 lengtes pvc rond 75 ga kopen en wordt prima geadviseerd, geef ik ook geen fooi. Dit is de taak van de verkoper om mij zo te behandelen. Waarom wel fooi geven bij een restaurant als de bediening wel oed is. Ik verwacht potdomme niet anders.

    Ben blij met die Nederlander/Europeaan die voor 14 dagen komt en per saldo meer uitgeeft dan die Amerikaan die voor 5 dagen komt.

    E.e.a. geldt niet voor die getatoeëerde voormalige Spanjeganger die bier en eten op zijn brommertje gaat halen, met zijn hoogblonde schijnzwangere vrouw op de buddy.
    Dit is een gevolg van het aanbod wat gecreëerd wordt door de low budget aanbiedingen van de touroperators.

  4. Curaçao zal helaas voor de mediocre American niet aantrekkelijk zijn, zo was het 35 jr geleden ook, toen was SXM erg in trek, klm vloog destijds met een dc8 heen en weer naar NY en SXM terug. Aruba is altijd een leuke stek voor de yanks geweest en zo zal het wel blijven.

  5. Nooit geweten. In welk restaurant kun je op Curaçao boerenkool met worst eten? Daar ga ik bij een volgend bezoek dan beslist naar toe ! ( als het niet te duur is natuurlijk, maar dat spreekt voor zich).

  6. @eriklapas, Geen idee waar ze boerenkool verkopen maar er zijn vrijwel geen Curacaose ondernemers in de toerisme sector en horeca.

  7. @ericlapas schreef;
    ” …logeren ze bij landgenoten en gaan amper uit eten als zij het doen dan is het vaak Nederlandse kost, boerekool met worst, andijvie met stamppot, enz. Als Curacaosche ondernemer valt er niet veel aan te verdienen.”

    ericlapas,
    Bedoel je te zeggen dat het Nederlands toerisme op Curaçao eigenlijk een ‘Hollands onderonsje’ is waar voor Curaçaose ondernemers geen droog brood te verdienen valt? 🙂

  8. Zeg maar gerust krenterig Eric!!!!!!!
    Zij hebben koperdraad uitgevonden. Twee vochtten en trokken aan een cent…..

  9. Ericlapas, All about airlift.. Zolang we alleen een 2 daagse (en dure) vlucht naar Miami hebben en 1 vlucht per week naar Charlotte en 3 keer per week naar New York zijn wij niet aantrekkelijk voor Amerikanen. Aruba is vrijwel bereikbaar voor elke uit zichzelf gegroeit dorp in Amerika. Tevens zijn Amerikanen van de miles programmas. Iemand die Delta vliegt zal bij voorkeur Delta blijven vliegen en zo is het ook bij hotels. Mensen die naar Hyatt gaan willen ook naar een Hyatt etc. En dan heeft Curacao te weinig

  10. Het is jammer dat het aantal toeristen uit de US achterblijft bij die van Nederland. Het is bekend dat Nederlandse toeristen erg zuinig zijn. Over het algemeen logeren ze bij landgenoten en gaan amper uit eten als zij het doen dan is het vaak Nederlandse kost, boerekool met worst, andijvie met stamppot, enz. Als Curacaosche ondernemer valt er niet veel aan te verdienen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties