30 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Gezamenlijke missie groot succes

De missie werd afgerond met een bezoek aan het Amerikaanse Congres, waar de delegatie een ontmoeting had met Amerikaanse congresvertegenwoordigers Gregory Meeks (New York) en Stacey Plaskett (US Virgin Islands)

Oranjestad – Minister-president Evelyn Wever-Croes heeft tijdens haar tweedaagse werkbezoek aan Washington, zestien vergaderingen bijgewoond. Drie onderwerpen die werden besproken waren de situatie in Venezuela, de raffinaderij en de economische ontwikkeling.

De premier van Aruba ontmoette samen met de ambassadeur van het Koninkrijk, Henne Schuwer en de premier van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, verschillende Amerikaanse functionarissen en besprak met hen de huidige situatie in Venezuela en de toekomst van de raffinaderij.

De huidige situatie in Venezuela en de impact hiervan op de eilanden zijn uitgebreid aan de orde geweest, waaronder de humanitaire, volksgezondheids- en veiligheidsaspecten.

De vergaderingen over de raffinaderij werden gehouden op het ministerie van Buitenlandse Zaken en ook met Ofac op het ministerie van Financiën. De delegatie had ook een ontmoeting met onderminister van Financiën Sigal Mandelker. Er werd gesproken over de licentie die Citgo onlangs ontving.

Wever-Croes verklaarde dat zij nu meer informatie over deze licentie heeft en de inhoud van de licentie grondig zal bespreken en analyseren voordat de volgende stappen van de regering van Aruba met betrekking tot Citgo worden bepaald. Waardevolle informatie werd ontvangen over de Citgo-licentie die tot nu toe onbekend was voor de regering. Zo werd ook incorrecte informatie die door Citgo werd gegeven rechtgetrokken.

,,Ik wil eerst de tijd nemen om de situatie intern te evalueren voordat ik de volgende stappen definieer. Het goede nieuws is dat als Aruba de raffinaderij en vooral de terminal overneemt, we geen problemen zullen hebben met de Ofac. De situatie rond Citgo is niet eenvoudig, maar we zijn op de goede weg”, aldus de premier.

De ontmoetingen met de Kamer van Koophandel in Washington en meerdere delegaties van de Wereldbank om hulp te zoeken voor economische ontwikkeling op Aruba waren zeer nuttig, volgens de bewindsvrouw. .

Ze presenteerde de economische visie die onlangs door de minister van Economie en de regering was voorgesteld aan de Wereldbank en de Kamer van Koophandel. Beide instellingen waren zeer geïntrigeerd door de plannen. ,,Er zijn contacten gelegd om de onderhandelingen voort te zetten om verder te zoeken naar investeerders die bereid zijn te investeren in de economie van Aruba en Curaçao”, aldus Wever-Croes.

Er was ook een speciale bijeenkomst met het ‘Doing Business Team’ van de Wereldbank, een volgens de premier zeer interessant project om landen te helpen hun systeem eenvoudig en handig te maken. ,,Dit zal zeer gunstig zijn voor ondernemers om zaken te doen op Aruba; om de bureaucratie te elimineren en om het gemakkelijker te maken voor bedrijven die zich op de eilanden willen vestigen. Over deze kwestie zijn afspraken gemaakt”, zo lichtte de premier toe.

De missie werd afgerond met een bezoek aan het Amerikaanse Congres, waar de delegatie een ontmoeting had met Amerikaanse congresvertegenwoordigers Gregory Meeks (New York) en Stacey Plaskett (US Virgin Islands). Ze spraken over de impact die de migratiecrisis in Venezuela heeft op Aruba en Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

5 reacties

 1. Deze reactie is geweigerd wegens strijd met de regels.

  @Naam en @K: s.v.p. één alias gebruiken.

  m.v.g.

  Commentpolis

 2. @ericlaplas

  Prima dat je je kritiek wilt uiten over de regering, maar… Wat is jouw probleem? Je opmerkingen over vrouwen en hun lichamen zijn ongelooflijk onnodig. Gisteren ook al met je comment over de advocaten die zich bezighouden met de Venezuela crisis. Wat doet het voor je om zulke opmerkingen te schrijven? Voel je je nu beter? Want het bewijst gewoon dat je een pervers vies mens bent.

 3. De 2 andere personen op de foto zijn: Henne Schuwer (Ambassadeur van het Koninkrijk in de Verenigde Staten) en Bonnie Glick (Deputy Administrator of the US Agency for International Development )

 4. Even gaan googlen en tot mijn grote verbazing geen van beiden op de foto samen met de premiers is Stacey Plaskett noch Gregory Meeks.

  Dus, in welke categorie valt deze berichtgeving?

 5. “Gezamenlijke missie groot succes”. Wij horen niets anders, het is nooit een mislukking maar wij zien nooit iets terug van al deze buitenlandse missies.

  Blijkbaar hebben onze bestuurders zo een lage dunk van zichzelf dat zij een ontmoeting met een Amerikaanse congresvertegenwoordiger als een hoogte punt in hun leven beschouwd.

  Ik kan me voorstellen dat die Evelyn Wever-Croes helemaal nat van onder is geworden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...