27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

AD | George: Overheid handhaafde niet

HomeNieuwsAD | George: Overheid handhaafde niet

Voorzitter Norbert George (SHZ): 75 Miljoen is peanuts voor PdVSA

Norbert George: Overheid handhaafde niet | Foto Persbureau Curacao
George (Humanitaire Zorg) : Overheid handhaafde niet | Foto Persbureau Curacao

Willemstad – De overheid is jaren tekort geschoten door niet handhavend op te treden naar de Isla-raffinaderij toe. Nu burgers naar rechtsmiddelen grijpen om toegewezen dwangsommen verbeurd te verklaren, is diezelfde overheid als een haantje de voorste erbij.
Dat verklaart voorzitter Norbert George van de Stichting Humanitaire Zorg, een van de stichtingen die een derdenbeslag liet leggen bij zakelijke relaties van de Isla desgevraagd tegenover het Antilliaans Dagblad.

,,Isla kon al die tijd onbelemmerd de norm van 80 µg/m3 overschrijden. De overheid had dit kunnen voorkomen, het gaat uiteindelijk om de gezondheid van mensen en de schade die er aan hun leven wordt toegebracht.”

De overheid schetst met wapengekletter het beeld dat Curaçao naar de verdoemenis gaat als de dwangsom verbeurd wordt verklaard, zo merkt George op.

,,Vijfenzeventig miljoen gulden is peanuts voor het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA dat volgens de laatste mij bekende cijfers in 2013 een omzet van 144 miljard dollar had. Het bedrijf heeft voor 2015 meer dan 3 miljard dollar opzijgezet voor rechtszaken. De Isla is een dochtermaatschappij van PdVSA, al het geld dat zij hier verdienen, gaat naar Venezuela, het economisch belang van de raffinaderij is relatief”, aldus George.

Het gaat de stichting die beslag liet leggen, in tegenstelling tot wat er beweerd wordt, niet om het geld, zo legde George uit.

,,Het gaat om de mensenrechten, de schade aan de gezondheid van mensen. De vakbonden Apri en de PWFC die nu protesteren hebben geen protestacties gevoerd toen kinderen van school gestuurd werden om dat het daar verstikkend voor hen was. Op zulke momenten zien wij die bonden niet. Zij zeggen nu dat de sluiting van de raffinaderij een verwoestende uitwerking heeft, maar als het om de gezondheid van kinderen gaat houden zij zich stil.”

De publieke opinie wordt deze dagen bespeeld, zo merkt George op. Zo wordt er gezegd dat de eisers zich met geld van de dwangsom willen verrijken als het uitgekeerd zou worden.

,,Iedereen weet dat bestuursleden van een stichting het geld niet voor privédoelen kunnen gebruiken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

9 reacties

 1. @Potver3, Gouverneur George-Wout is een PAR corrivee, nadat ze de MAN voor 1993 (referendum) de rug heeft toegedraaid. Dus wat je zegt klopt niet.
  Dat Cooper Minister was in Kabinet Schotte voor MAN, so what? Dat Koeiman ook van de MAN is, so what?
  Als George nou door Gerrit Schotte, niet met studieverlof maar met een studieopdracht was belast, dan was het anders geweest. Jammer voor jou had George niets te maken met Schotte en ook niet met MFK. Je zegt het zelf al, George viel onder een MAN-minister en daarna onder PS-ministers. So get your facts straight. Daarna pas conclusies trekken.

 2. @Ingo
  Cooper was Minister in kabinet Schotte voor MAN. Koeiman (ook Minister en ook MAN) stuurde George op studieverlof, met de verplichting om één maal per jaar te rapporteren. Hare Exellentie Gouverneur van Curacao Mw. Lucille George-Wout (moeder van…) is ook een MAN Corrivee. Zonder MAN geen kabinet Schotte. Hoe denk jij dat politiek bedreven wordt? ‘Politics makes strange bedfellows!’

 3. helaas, Norbert is niet meer geloofwaardig….
  hij heeft zijn eigen ruiten ingegooid, door jaren lang te lanterfanten en betaald te worden door de overheid.
  hij is in mijn ogen vreselijk door de mand gevallen.

 4. @Harold, misschien moet je de Papiamentstalige dagbladen en radio ook eens lezen en beluisteren. De zaak van George is enkele maanden geleden tot in de details besproken door HZ van Ultimo Notisia en Radio New Song, met de pleitnota van het Land in de hand, en met Ricardo Isebia wiens vrouw ook bij het ministerie werkt waar George werkzaam was. Daaruit blijkt dat al jouw insinuaties geheel niet kloppen. Dus wat lul je nou?

 5. @Hans, wat een onzin weet jij te verkondigen. Jij bent overduidelijk niet van hier (Curacao). Anders had je geweten dat als er twee personen diametraal tegenover elkaar staan, dan zijn dat George en Schotte wel. Is altijd zo geweest, zal altijd zo blijven.
  Zo is Schotte, en boezemvriend Cooper, pleitbezorger van de raffinaderij. George is pleitbezorger van voorbereiding op sluiting. Geen wonder dat Curacaoenaars makambas als jij niet serieus nemen, je weet niet waar je over praat. Veel insinuaties, geen bewijs.

 6. George trapt alleen maar open deuren in met uitspraken die niets nieuws bevatten.

  Toch jammer dat deze intelligente man zijn ziel verkocht heeft aan de louche MFK partij.

  Alleen liep het voor hem sneller af dan voor Stella van Rijn, die nog steeds de vruchten plukt van haar optreden als Schottes schoothondje.

 7. Goeroe de Tropen zegt, iedereen weet?, ja dat weten we! dat jij en Gerrit de Raaf de eerste zijn om minimaal 99 % van de 75 miljoen laten verdwijnen in eigen zakken van famillia en maffia!.

 8. ‘,,Iedereen weet dat bestuursleden van een stichting het geld niet voor privédoelen kunnen gebruiken.”

  Heeft George de afgelopen jaren niet op kosten van de gemeenschap in café de Tropen gezeten?

  Overigens heeft hij volledig gelijk met zijn uitspraken

  George is een stuk intelligenter dan de leerlingen van KAP die doen vermoeden dat je daar net zo makkelijk een VWO diploma krijgt als een eredoctoraat aan de univeriteit van de water- en electradief in het WTC.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties