30 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Geen milieuafspraken Klesch

HomeMediaAD | Geen milieuafspraken Klesch
Ook belastingovereenkomst mist nog | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Met de beoogde overnamekandidaat van de raffinaderij, de Klesch Group, moet nog onderhandeld worden over het milieu, de algemene belastingen en enkele andere thema’s. Dat schrijft de minister van Algemene Zaken, Eugene Rhuggenaath (PAR) in antwoord op vragen van Statenlid Rennox Calmes (PIN).

Dat is een van de aspecten waarover nog onderhandeld moet worden alvorens tot een eindovereenkomst (‘closing’) te komen. Milieu en belastingen vallen onder de ‘Government Agreement’, een overeenkomst tussen de regering en Klesch. Daarnaast moeten er ook nog ‘Ancillary Agreements’ komen. Dit zijn overeenkomsten tussen overheidsbedrijven als Curoil, Kompania di Tou Kòrsou (KTK) en Aqualectra.

De minister: ,,Er liggen al enkele voorlopige voorstellen op tafel. Zo is er een protocol opgesteld met betrekking tot een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) dat ondertekend kan worden. Met dit protocol kunnen daarna direct de onderhandelingen starten met de vakbonden.”

Als alles rond is (de ‘closing’), volgt er een ‘Transfer Deed Agreement’, waarbij door middel van een notariële akte de terreinen in erfpacht door RdK aan Klesch worden overgedaan. Ten aanzien van de werknemers van de raffinaderij die door Refineria di Kòrsou (RdK)/Curaçao Refinery Utilities (CRU) die tot en met juni zijn overgenomen, stelt Rhuggenaath dat aan hen tot en met april 28 miljoen gulden is uitbetaald.

,,Het huidige contract loopt eind juni 2020 af. Op dit moment onderzoekt RdK mogelijkheden met betrekking tot de oliemarkt om zo een positie te bepalen die in ieders voordeel is”, zo licht de minister nader toe.

De regering gaat uit van een ‘closing’ met de Klesch Groep – het tekenen van de uiteindelijke overeenkomst – voor het eind van dit kalenderjaar, gezien de vertraging door de coronapandemie en de veranderde oliemarkt.

Bron: Antilliaans Dagblad van 16 mei 2020

11 reacties

  1. Onze gezondheid boven een economisch belang, dat was de situatie in de afgelopen twee maanden, 16 geregistreerde gevallen van Covid-19, helaas 1 dode te betreuren, maar een ineenstorting van de economie. Een mogelijke doorstart van een 100 jaar oude raffinaderij, alleen maar een beperkt economisch belang in vergelijking tot de huidige ontstane situatie op dit eiland, en met daarbij onder de rook mogelijk 18 doden per jaar, een Cova-20 virus?

  2. Ik wordt van repliek gediend maar antwoord op de vraag blijft nog altijd buiten.

    Dus op zijn Dickie D. …………………………….., vul de rest maar in Wimpie.

  3. Niet alleen het parlement, de raad van advies, de gouverneur? Die waren allemaal niet op de hoogte dat er geen sprake was van een Klesh deal? Of hebben niets gedaan om deze volksverlakkerij te voorkomen?
    En nee met Venezuela door gaan was net zo mogelijk.
    Maar doe je werk, neem beslissingen. Het lijkt er op dat de emmer, met een lulverhaal, vooruit is geschopt.

  4. Het verklaart wel waarom er geen details van de Klesh deal naar buiten zijn gebracht; er is geen klesh deal.
    De informatie die verstrekt is berust op onwaarheden en is niets meer als volksverlakkerij. En de rekening van deze verlakkerij moet komen uit de staatskas die leeg is. Er is een organisatie die heel blij is dat ze Kennedy niet aan hun naam hoeven te verbinden. ik zie hier geen persoonlijk gewin voor de PM maar wel algemeen verlies. Hoe kan je dit verandwoorden, wat bezielt rhuggenaath om het volk zo te belazeren en op deze manier de staatskas leeg te laten lopen?
    Waar was en is het parlement met zijn controlerende taak?

  5. Beste mensen
    Ik vind het heel triest dat er maar iemand is die nog over het voortbestaan van die rafinaderij durf te denken

    We komen net uit de corona lock down
    Het heele eiland naar de kloote
    Voor de gezondhijd van de mensen

    Hoe zit het met de gezondhijd van de mensen die onder de rook van de isla wonen

  6. Rechtstaat: donderdag DE persconferentie niet gezien?

    Persvrijheid is van onderwerp af mogen wijken. En anders flikker je maar op, zou Dick Drayer zeggen.

    Overigens heeft Terror Cova alles met de rafinaderij te maken. Onder welke steen leef jij?

  7. Tja, sorry, wellicht ligt het aan mij.

    Wat heeft Errol Cova nu hiermee te maken?

    Dus ik schar die opmerking onder de noemer van afleidingsmanoeuvre.

  8. Terror Cova heeft het goed voor elkaar.

    We hebben al tientallen miljoenen betaald aan al een jaar Tilly Pikeriaans thuis Netflixende Isla werknemers, en zo te lezen komt daar nog een jaar bij.

    Als de raffinaderij ooit nog in bedrijf komt eist Terror Cova ongetwijfeld dat de werknemers eerst nog 2 maanen Corona lockdown verlof krijgen, want omdat ze al thuis zaten hebben ze daar geen voordeel van gehad.

  9. M.a.w. er is helemaal geen deal met Klesch. Het is Quandong Zenrong (of hoe je dat ook mag schrijven) all over again. Het is een idee fixe dat leeft in het hoord van Ruggenaath en meer is het niet.
    Klesch zal nimmer accepteren dat ze moeten gaan voldoen aan strenge milieu eisen en dus rest Ruggenaath niets anders dan accepteren of (hopelijk) de poot stijfhouden. In het laatste geval loopt Klesch weg van de onderhandelingstafel en staat Curacao met lege handen. Geeft Curacao toe dan zegt Klesch bedankt, breekt de rotzooi af, verkoopt het als schroot en steekt de winst in de zak.

    De kneuzenclub heeft weer eens toegeslagen. Maandenlang is de zogenaamde deal geheim gehouden. Nu blijkt er helemaal geen deal te zijn. Een intentieverklaring is wat we hebben, meer niet.

  10. Waar hebben al die onderhandelaars dan over gepraat? Het mooie weer op Curacao? De vele trust kantoren om belasting te voorkomen?
    Weer een top prestatie van ruggie en Gilbert Martina

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties