26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 02:48

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Erop of eronder voor Insel Air

inselair surceance verlengt | Jeu Olimpio

Willemstad – Hoewel Insel Air niet voldoet aan de belangrijkste voorwaarden die zijn gesteld bij het verlengen van de surseance van betaling, heeft de rechter gisteren besloten de regeling nog niet in te trekken.

De Curaçaose luchtvaartmaatschappij krijgt tot 4 december de tijd om een schuldeisersakkoord te presenteren.

Zo valt op te maken uit de beschikking die gisteren is uitgegeven door het Gerecht in Eerste Aanleg. De noodlijdende Curaçaose luchtvaartmaatschappij is op 14 maart 2017 voorlopige surseance van betaling verleend. Dat werd op 24 augustus 2017 definitief en op 31 augustus 2018 is dat nog eens verlengd met instemming van de schuldeisers.

- Advertentie -

Een van de belangrijkste voorwaarden die daarbij werd gesteld was dat er vanaf september volledig voldaan zou worden aan alle lopende verplichtingen, inclusief de verschuldigde belastingen en leasetermijnen. Daarnaast moest Insel Air de tijdens de surseance opgebouwde nieuwe schulden tot en met augustus wegwerken.

Bewindvoerder Rogier van den Heuvel concludeerde dinsdag in een tussentijds rapport dat de luchtvaartmaatschappij hier ondanks de getroffen bezuinigingsmaatregelen nog niet in is geslaagd. Maar in zijn verslag aan de rechter-commissaris gaf hij tegelijkertijd aan dat er wel serieuze hoop is op een akkoord met interCaribbean Airways.

Met deze luchtvaartmaatschappij is namelijk een onherroepelijke overeenkomst gesloten, ook wel een ‘Heads of Agreement’ genoemd, om tot een aandelenoverdracht te komen. Hierbij zou de door interCaribbean Airways te betalen koopsom worden gebruikt om een schuldeisersakkoord mogelijk te maken. Er moet enkel nog onderhandeld worden over de laatste voorwaarden, zo werd beschreven.

Dat er hierdoor concreet zicht bestaat op een gedeeltelijke voldoening van de schuldeisers, heeft de rechter doen besluiten om Insel Air nog tot de uiterlijke deadline van dinsdag 4 december de tijd te geven om met een schuldeisersakkoord te komen. Wanneer alles volgens plan verloopt, kan het akkoord die dag behandeld worden tijdens een zitting om 15.00 uur en zal er dan ook meteen over worden beslist.

Maar wanneer een dergelijk akkoord niet wordt aangeboden, of het akkoord niet voldoet, dan zal die dag de intrekking van de surseance worden behandeld. Het is dus opnieuw: erop of eronder voor de luchtvaartmaatschappij.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC:

Alle relevante curator en rechtbankverslagen inzake InselAir vindt u hier.

Artikel delen

5 reacties

  1. Werkelijk schandelijk. Wat een farce. Over en uit nu het heeft meer dan genoeg belastinggeld gekost.
    Tijd om de kloof te verkleinen en mensen uit bun armoede te halen en weer perspectief te geven. Misschien dat de kriminalidad dan ook gaat zakken en de terreur in CAS Grandi e.o gaat stoppen. Martina wat is die man de ultieme afgang, om over de rest van de nietsnutten te zwijgen!!

  2. Zolang de surceanse voortduurt kan curator Rogier van de Heuvel eindeloos blijven doordeclareren, dus voor iedere rechtszitting zal hij met een bijna akkoord met een nieuwe fantasie maatschappij komen.

    Ik weet niet wie een grotere crimineel is, de slapzak van een commissaris Karel Frielink of de grote graaier van de Heuvel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...

DolfijnFM | Raymond Gradus wil ook verschuiving belasting betalen

Raymond Gradus vindt dat de overheid van Curaçao de loonkosten in de publieke sector beter moet beheersen. Ook kan er flink bezuinigd worden op de huisvestingskosten van...
- Advertentie -