28 C
Willemstad
• donderdag 6 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AD | ‘Eettentjes Hato moeten sluiten’

‘Eettentjes Hato moeten sluiten’

Willemstad – Eigenaren van de eettentjes en winkels op luchthaven Hato hebben in juni dit jaar te horen gekregen dat zij hun bedrijven moeten sluiten. Dit heeft Gerrit Schotte (MFK) vernomen en hij stelt dat hiermee 100 banen verloren dreigen te gaan.

Sommige bedrijven zijn al tien jaar op de airport gevestigd en zijn, volgens het Statenlid, in goede en ook in slechte tijden, bij het wegvallen van Aeropostal, DAE en Insel Air, trouw gebleven.

Naar Schotte heeft vernomen zijn Curaçao Airport Partners (CAP) en overheids-nv Curaçao Airport Holding (CAH) van plan een openbare aanbesteding te organiseren voor ‘Food & Beverage Outlets’ (F&B) in de vertrekhal, waardoor bedrijven, die al meer dan tien jaar daar gevestigd zijn en geïnvesteerd hebben, de straat op worden gezet, aldus Schotte.

,,Ondanks de toegezegde openbare aanbesteding doen geruchten de ronde dat alles eigenlijk al in kannen en kruiken is en een ander land het grootste deel van de F&B-outlet op de luchthaven gaat exploiteren”, zo vreest Schotte. Hij vervolgt:

,,De regering moet de lokale ondernemer erkennen, hoe simpel deze ook is in vergelijking met een grote buitenlandse onderneming. Lokale ondernemers moeten in welke deal dan ook betrokken worden.”

Hij herhaalt nog maar eens dat er 11.000 mensen zonder baan thuis zitten. ,,Dit schrijven naar de pers moet gezien worden als een eerste waarschuwing aan de regering dat er niet gesold mag worden met lokale ondernemers”, zo klinkt dreigend.

In een reactie ontkent CAP de stellingen van Schotte en CAP nodigt de MFK uit om de plannen voor de luchthaven nog eens goed uit te leggen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

10 reacties

 1. Prijzen op de airport zijn inderdaad ridicuul, terwijl de reiziger al een poot uitgetrokken wordt met een torenhoge airport tax.

  Subway heeft een vergunning gekregen voor een airport lokatie, ben benieuwd wat hun prijsstelling wordt.

 2. @ Miep,

  Ik begrijp dat je niet weet hoe de contracten in elkaar steken. De huur wordt betaald middels een percentage van de omzet en daarbij wordt ook een minimum omzet gehanteerd. Gevolg ? Prijzen zullen hoog zijn, want men zal op de een of andere manier de huur moeten betalen.

 3. Het vliegveld is oneerlijk bezig. Eerste smeekten ze de ondernemers om te blijven en nu zijn ze zo arrogant dat ze investeerders niet terug bellen en niet komen opdagen op afspraken. Nu hopen dat ze op hun smoel gaan en blijven zitten met leeg stand.

 4. Elke pasagier word flink een poot uitgetrokken op de airport-de prijzen zijn niet alleen schandalig hoog-het is schoftig te noemen-wie heeft deze idioten ooit het Hato kontract gegeven -die moet je maar opsluiten.

 5. Weer eens stemmingsmaking van Schotten. Er zullen nooit. zoveel ontslagen vallen want ook andere restaurants hebben personeel nodig. En misschien betalen ze ook nog beter.

 6. Zijn we vergeten dat Curacao de categorie 1 verloor omdat de grote vriend Cooper van Schotte meer bezig was met plezier reisjes dan iets te doen aan dit?

 7. In de economische crisis waar Curaçao zich bevindt (mede dankzij de heer Schotte) is een defensief korte-termijn-beleid, zoals het pogen weren van buitenlandse concurrentie geen optie. Waar was Schotte bij de onzinnige pogingen van CAP om ‘lokale’ autoverhuurbedrijven van Hato te weren? Dde heer Schotte zou er beter aan doen om het economisch beleid toegepast door overheid te beoordelen op basis van: — Doeltreffendheid; — Legitimiteit; — Economische haalbaarheid; — Administratieve uitvoerbaarheid. Dit t.a.v. een snel veranderend milieu. Schotte is, zoals gebruikelijk, weer bezig een ‘wij-zij’-scheiding te creëren i.p.v. op rationele wijze de wenselijkheid om Hato te ontwikkelen op basis van het airport-city concept te analyseren.

  Luchthavens hebben als primaire functie het verplaatsen van goederen en mensen. Daarnaast zijn luchthavens een impuls voor de regionale economische ontwikkeling (Canaday, 2000). Non-aviationinkomsten zijn belangrijk voor luchthavens. D. Kasarda heeft een aerotropolis, het zogenaamde airport-city concept beschreven.

 8. Beste @Abraham Mossel, ik heb een interview van Schotte volgens mij bij Direct gehoord. Geen woord over de miljoenen die verdampt zijn, geen woord over witwas praktijken niets. Volgens mij de enige reden dat Schotte, Cooper en Jasmin Pinedo nog op aarde zijn, is omdat de duivel nog niet op hun komst is voorbereidt.

 9. De Narsict en pathologische beroeps leugenaar,Gerrit de Raaf,? blijft de regering en het land curacao, destabiliseren, terorriseren door werknemer op te naaien met leugens en samen met MFK vazal Cova? (vakbond) een staking uit uit te roepen. Gerrit de Raaf had direct in het gevang gemoeten met dank aan de laffe rechters kan hij nog een paar maanden door gaan met de boel te versteren en terorriseren.

 10. ‘Dit heeft Gerrit Schotte (MFK) vernomen en hij stelt dat hiermee 100 banen verloren dreigen te gaan.’

  Lees het rapport Willems: door wanbeleid van Schotte zijn duizenden banen verloren gegaan.

  En er twee bijgekomen, die van Stella van Rijn en Ramsay Soemanta.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -