31 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

AD | Drie pieren op Bonaire tegelijk aangepakt

HomeMediaAD | Drie pieren op Bonaire tegelijk aangepakt
Alle drie de werken worden in 2020 gerealiseerd | Antilliaans Dagblad

Kralendijk – Het Bestuurscollege (BC) maakt vaart met het verbeteren van de faciliteiten voor de gebruikers van de pieren in Kralendijk.

Besloten is de Nelson Petrus ‘Nello’ Craanepier te verlengen, de visserspier te renoveren en de Chachachapier volledig te vernieuwen. Het BC en het ministerie Infrastructuur en Waterstaat (I &W) hebben hiervoor gezamenlijk een bedrag van 2,1 miljoen dollar gereserveerd.

Alle drie de werken worden in 2020 gerealiseerd. Gedeputeerde van Economische Ontwikkeling Elvis Tjin Asjoe gaf donderdag symbolisch het startsein voor de voorbereidingen door het onthullen van een informatiebord.

De verlenging van het dek van de Nelson Petrus ‘Nello’ Craanepier met veertig meter komt onder meer de veiligheid van en de dienstverlening aan bezoekende schepen ten goede. Bestaande afmeervoorzieningen kunnen beter worden benut, waardoor vrachtschepen optimaal gebruik kunnen maken van hun scheepskranen en het van en aan boord gaan van cruiseschepen efficiënter zal kunnen verlopen. De verlenging van de zuidpier betekent tevens dat de middenpier vaker beschikbaar komt voor vrachtschepen. Het werk wordt in de periode mei tot en met juni uitgevoerd, voor de start van het nieuwe cruiseseizoen.

De in slechte staat verkerende Chachachapier is aan het einde van zijn levensduur. De pier wordt volledig – dat wil zeggen dek en pijlers – vernieuwd waardoor er, mede door het aanbrengen van een handrail en trap, weer veilig gebruik van kan worden gemaakt voor recreatieve doeleinden door zwemmers en duikers. Het werk krijgt in het voorjaar zijn beslag.

Om tegemoet te komen aan de behoefte aan meer capaciteit voor het afmeren van vissersboten wordt de Visserspier met ten minste twintig meter verlengd. Afhankelijk van de definitieve kostenberekeningen kan de verlenging nog groter uitvallen. Met de werkzaamheden wordt aansluitend op het werk aan de zuidpier en de Chachachapier begonnen.

Voor de uitvoering is gekozen voor het in waterbouw gespecialiseerde aannemingsbedrijf Krol uit het Friese Akkrum. Voor het projectmanagement wordt een beroep gedaan op Port of Amsterdam International. Beide bedrijven waren ook partner bij de renovatie van pieren in 2018. Bij het werk aan de Chachachapier zal tevens een lokale onderaannemer worden betrokken.

,,Complimenten voor havenmeester Günther Flanegin die scherp in kaart heeft gebracht wat er nodig is om de huidige situatie te verbeteren, zowel uit oogpunt van veiligheid als efficiency. Zijn goede voorwerk heeft het BC geholpen om samen met het ministerie te besluiten om het benodigde budget beschikbaar te stellen”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe.

,,Dit project en vooral ook de snelheid waarmee het tot stand is gekomen is het resultaat van goed samenspel tussen de diverse geledingen binnen het openbaar lichaam. Net als de andere projecten die het BC sinds zijn aantreden in april in gang heeft gezet laat dit zien dat je door samenwerking veel kunt bereiken om Bonaire beter te maken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties