26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 03:45

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Drie pieren op Bonaire tegelijk aangepakt

AD | Drie pieren op Bonaire tegelijk aangepakt

Alle drie de werken worden in 2020 gerealiseerd | Antilliaans Dagblad

Kralendijk – Het Bestuurscollege (BC) maakt vaart met het verbeteren van de faciliteiten voor de gebruikers van de pieren in Kralendijk.

Besloten is de Nelson Petrus ‘Nello’ Craanepier te verlengen, de visserspier te renoveren en de Chachachapier volledig te vernieuwen. Het BC en het ministerie Infrastructuur en Waterstaat (I &W) hebben hiervoor gezamenlijk een bedrag van 2,1 miljoen dollar gereserveerd.

Alle drie de werken worden in 2020 gerealiseerd. Gedeputeerde van Economische Ontwikkeling Elvis Tjin Asjoe gaf donderdag symbolisch het startsein voor de voorbereidingen door het onthullen van een informatiebord.

De verlenging van het dek van de Nelson Petrus ‘Nello’ Craanepier met veertig meter komt onder meer de veiligheid van en de dienstverlening aan bezoekende schepen ten goede. Bestaande afmeervoorzieningen kunnen beter worden benut, waardoor vrachtschepen optimaal gebruik kunnen maken van hun scheepskranen en het van en aan boord gaan van cruiseschepen efficiënter zal kunnen verlopen. De verlenging van de zuidpier betekent tevens dat de middenpier vaker beschikbaar komt voor vrachtschepen. Het werk wordt in de periode mei tot en met juni uitgevoerd, voor de start van het nieuwe cruiseseizoen.

De in slechte staat verkerende Chachachapier is aan het einde van zijn levensduur. De pier wordt volledig – dat wil zeggen dek en pijlers – vernieuwd waardoor er, mede door het aanbrengen van een handrail en trap, weer veilig gebruik van kan worden gemaakt voor recreatieve doeleinden door zwemmers en duikers. Het werk krijgt in het voorjaar zijn beslag.

Om tegemoet te komen aan de behoefte aan meer capaciteit voor het afmeren van vissersboten wordt de Visserspier met ten minste twintig meter verlengd. Afhankelijk van de definitieve kostenberekeningen kan de verlenging nog groter uitvallen. Met de werkzaamheden wordt aansluitend op het werk aan de zuidpier en de Chachachapier begonnen.

Voor de uitvoering is gekozen voor het in waterbouw gespecialiseerde aannemingsbedrijf Krol uit het Friese Akkrum. Voor het projectmanagement wordt een beroep gedaan op Port of Amsterdam International. Beide bedrijven waren ook partner bij de renovatie van pieren in 2018. Bij het werk aan de Chachachapier zal tevens een lokale onderaannemer worden betrokken.

,,Complimenten voor havenmeester Günther Flanegin die scherp in kaart heeft gebracht wat er nodig is om de huidige situatie te verbeteren, zowel uit oogpunt van veiligheid als efficiency. Zijn goede voorwerk heeft het BC geholpen om samen met het ministerie te besluiten om het benodigde budget beschikbaar te stellen”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe.

,,Dit project en vooral ook de snelheid waarmee het tot stand is gekomen is het resultaat van goed samenspel tussen de diverse geledingen binnen het openbaar lichaam. Net als de andere projecten die het BC sinds zijn aantreden in april in gang heeft gezet laat dit zien dat je door samenwerking veel kunt bereiken om Bonaire beter te maken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties