33 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 14:35

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Drie pieren op Bonaire tegelijk aangepakt

Alle drie de werken worden in 2020 gerealiseerd | Antilliaans Dagblad

Kralendijk – Het Bestuurscollege (BC) maakt vaart met het verbeteren van de faciliteiten voor de gebruikers van de pieren in Kralendijk.

Besloten is de Nelson Petrus ‘Nello’ Craanepier te verlengen, de visserspier te renoveren en de Chachachapier volledig te vernieuwen. Het BC en het ministerie Infrastructuur en Waterstaat (I &W) hebben hiervoor gezamenlijk een bedrag van 2,1 miljoen dollar gereserveerd.

Alle drie de werken worden in 2020 gerealiseerd. Gedeputeerde van Economische Ontwikkeling Elvis Tjin Asjoe gaf donderdag symbolisch het startsein voor de voorbereidingen door het onthullen van een informatiebord.

- Advertentie -

De verlenging van het dek van de Nelson Petrus ‘Nello’ Craanepier met veertig meter komt onder meer de veiligheid van en de dienstverlening aan bezoekende schepen ten goede. Bestaande afmeervoorzieningen kunnen beter worden benut, waardoor vrachtschepen optimaal gebruik kunnen maken van hun scheepskranen en het van en aan boord gaan van cruiseschepen efficiënter zal kunnen verlopen. De verlenging van de zuidpier betekent tevens dat de middenpier vaker beschikbaar komt voor vrachtschepen. Het werk wordt in de periode mei tot en met juni uitgevoerd, voor de start van het nieuwe cruiseseizoen.

De in slechte staat verkerende Chachachapier is aan het einde van zijn levensduur. De pier wordt volledig – dat wil zeggen dek en pijlers – vernieuwd waardoor er, mede door het aanbrengen van een handrail en trap, weer veilig gebruik van kan worden gemaakt voor recreatieve doeleinden door zwemmers en duikers. Het werk krijgt in het voorjaar zijn beslag.

Om tegemoet te komen aan de behoefte aan meer capaciteit voor het afmeren van vissersboten wordt de Visserspier met ten minste twintig meter verlengd. Afhankelijk van de definitieve kostenberekeningen kan de verlenging nog groter uitvallen. Met de werkzaamheden wordt aansluitend op het werk aan de zuidpier en de Chachachapier begonnen.

Voor de uitvoering is gekozen voor het in waterbouw gespecialiseerde aannemingsbedrijf Krol uit het Friese Akkrum. Voor het projectmanagement wordt een beroep gedaan op Port of Amsterdam International. Beide bedrijven waren ook partner bij de renovatie van pieren in 2018. Bij het werk aan de Chachachapier zal tevens een lokale onderaannemer worden betrokken.

- Advertisement -

,,Complimenten voor havenmeester Günther Flanegin die scherp in kaart heeft gebracht wat er nodig is om de huidige situatie te verbeteren, zowel uit oogpunt van veiligheid als efficiency. Zijn goede voorwerk heeft het BC geholpen om samen met het ministerie te besluiten om het benodigde budget beschikbaar te stellen”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe.

,,Dit project en vooral ook de snelheid waarmee het tot stand is gekomen is het resultaat van goed samenspel tussen de diverse geledingen binnen het openbaar lichaam. Net als de andere projecten die het BC sinds zijn aantreden in april in gang heeft gezet laat dit zien dat je door samenwerking veel kunt bereiken om Bonaire beter te maken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -