30 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Dierenasiel per direct gesloten

HomeMediaAD | Dierenasiel per direct gesloten
Binnen 14 dagen dieren voor gratis adoptie ophalen

Willemstad – Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) heeft noodgedwongen het besluit genomen om het asiel per direct tot nader order te sluiten voor langdurige schutting van honden en katten.

De stichting gaat zich volledig en intensief wijden aan educatie en sterilisatie om de overpopulatie van dieren bij de wortels aan te pakken.

De dieren die er momenteel zijn, kunnen binnen 14 dagen door andere organisaties of voor gratis adoptie opgehaald worden. Alle andere dieren die geen opvang krijgen zullen op een verantwoordelijke en humane wijze worden ingeslapen ‘om ze van hun uitzichtloze isolement in het asiel te verlossen’.

,,Het dierenasiel is de grootste kostenpost voor SDBC en vergt nu te veel aandacht om aan sterilisatie en educatie te kunnen werken. Daarnaast blijven de opgevangen dieren te lang in het asiel zitten en krijgt slecht een zeer klein gedeelte een baas. Het opgesloten houden van deze dieren in een hok van 3 m2 voor maanden, sommigen zelfs jaren, achtereen is dierenmishandeling”, staat in het persbericht van SDBC.

Het asiel zal slechts gebruikt worden om schutting te bieden aan loslopende dieren die maximaal 4 dagen geschut zullen worden. Op deze manier probeert SDBC meer plaats te creëren voor andere straathonden en -katten.

,,Het moet drastisch anders en liefst met de medewerking van het volk, zodat er ook meer bewustzijn wordt gecreëerd voor het probleem.”

De stichting roept mensen op om loslopende dieren naar het asiel te brengen, waar zij deze dieren tegen betaling op humane wijze zullen inslapen. ,,Dit is een meer diervriendelijke aanpak dan wat er zich nu afspeelt op zijn beloop te laten.”

SDBC wil met een sterilisatieactie proberen te vermijden dat de extreme maatregelen zich in de toekomst weer zullen herhalen. De actie vindt plaats in buurtcentrum Koraalspecht op 27, 28 en 30 april en op 1 mei. Hiervoor zullen veeartsen uit Colombia samen met lokale artsen hun medewerking verlenen aan dit project om de overpopulatie aan honden en katten behoorlijk te kunnen intomen.

Voor de sterilisatieactie vraagt SDBC hulp van donateurs om middelen of geld beschikbaar te stellen. Ook worden vrijwilligers opgeroepen die zich willen opgeven om aan de actie mee te werken.

Bron: Antilliaans Dagblad

24 reacties

  1. @Diana.
    Ik denk dat een groot deel van de bevolking ook wel voor een gedegen dierenhoud beleid is. Zelf heb ik ook al 2 jaar een adoptiehond.
    Het is puur een mentaliteits kwestie en zolang de diverse stichtingen ieder voor zich blijven werken, zal er niet snel iets veranderen. Zij zouden contact kunnen opnemen met de scholen voor het geven van voorlichting.
    Maar net als een adoptie hond met een trauma, is het een kwestie van lange adem, geduld hebben.

  2. @John Bash Het probleem is duidelijk! Op Curacao houden mensen honden als erfbewaking en geven zij geen fysieke en of mentale uitdaging die honden zo ontzettend nodig hebben. Meeste liggen 24/7 aan de ketting en ondergaan geen medische verzorging. Het is triest om te aanschouwen, maar voorlichting is noodzaak! Dit zou al vanaf kleuterklas bijgebracht moeten worden. Volwassenen zouden een certificaat moeten behalen( soort VOG voor dieren) Toeristen doen verschrikkelijk hun best om ze te voeden/ onder te brengen bij organisaties en/ of te adopteren, of medicatie te betalen, maar daarmee duurt het juist voort. Er moet drastisch ingegrepen worden! Dat is duidelijk! We hebben het onlangs zelf met veel verdriet moeten aanschouwen, maar in werkelijkheid houden we het op deze manier aleen in stand. ‘ k Heb zelf 2 adoptiehonden, maar heb beslist geen oogkleppen voor! Dus ik pleit voor een gedegen dierenhoud-beleid!

  3. Kijk hoeveel geld er in Insel Air werd gestoken. En dat terwijl men van tevoren al wist dat het niks zal worden. En waar is Insel Air nu?? En dat is MAAR een voorbeeld. Ik weet zeker dat als er wat in de stichting van Dieren asiel werd ingestoken, dat het niet weggegooid zal worden. Dit is gewoon te triets voor woorden. En erger nog. Het krenkt mijn hart wanneer ik ze dood langs de weg ziet. Ik ben zelf een YDK! Maar ik schaam me hier echt dood voor. YDK moeten meer respect krijgen voor de dieren. En dat bij de kids beginnen. Gelukkig doet I-Animal een geweldige werk!!!

  4. Curacao moet zich schamen, de overheid voorop. De wereld ziet nu wat een onbeschaafde bende het daar is. Een verantwoordelijke overheid beschermt al zijn inwoners, mens en dier. Overigens kun je een asiel ook zo inrichten dat het een fijne plek voor dieren is. Die kale hokken zijn een keuze, een hele slechte keuze!

  5. @Heidi.
    Probeer allereerst de politici en bepaalde overheids instanties ervan te overtuigen dat er een groot probleem is met al die zwerfhonden en loslopende geiten, ezels en koeien. Zolang die er niet van overtuigd zijn, zal de mentaliteit van de mensen niet veranderen.
    Maar alle beetjes helpen.
    Zoals gezegd, mijn zwager begint ook een beetje te veranderen.

  6. Te zielig voor woorden. Wat onmenselijk!! Willen jullie mij vertellen dat er met geen mogelijk naar een andere oplossing gezocht kan worden? Had ik maar het geld en de mogelijkheden dan had ik al die lieve nietsweetende honden opgehaald en voor ze gezorgd. Geen dierenasiel meer, gewoon een schande!!!

  7. John Bash ik wil toch samen met oa Rossana Kluivert hier meer aan proberen te doen, dit moet veranderen ook om dit eiland voor toeristen aantrekkelijk te houden , dat moeten ze vooral niet vergeten de inwoners van Curaçao , toeristen veel uit Nederland zijn niet te spreken over deze manier van omgaan met dieren

  8. In de USA, waar 6.5 miljoen honden en katten jaarlijks id shelter terecht komen, zijn de ” holding period laws” maar 7 dg, daarna is het euthanasie
    anders is er geen houden aan. Zelfde in Canada

  9. Dwarkasin moet wat verdienen, lekker hoor.
    Suzy Camelia-Roemer, zit hier niks in voor je man. Na jullie lange dienstreis samen naar China, niet op het idee gekomen om wellicht naast jullie toekomstige zorg-avontuur met de chinezen ook eens een asiel voor de doggies te openen? Kunnen jullie dan ook samen met Dwarkasin lekker doorverdienen.

    What-a-shame.

  10. @Heidi. Ik zeg niet dat er meer voorlichting moet komen. Want die is er genoeg. En omdat we een eiland zijn, zal die mentaliteits verandering hier pas over 30 jaar doorgedrongen zijn.
    Zelfs mijn zwager zegt: Ach, het is maar een hond.
    Bij hem gaat de mentaliteits verandering langzaam aan doordringen en heeft als begin de hond laten steriliseren en geeft nu ontwormings tabletten.
    Ik zeg wel dat de bewoners een heropvoeding en mentaliteits veranderandering moeten ondergaan betreffende huisdieren. En een hond niet als voorwerp moeten beschouwen die je, als het te duur, te oud wordt of anderszins niet bevalt, zomaar bij het grof vuil neerd*ndert. Jammer genoeg komt dit in alle lagen van de bevolking voor.

  11. ik kan me niet voorstellen dat dit probleem niet onder controle te krijgen is, t is immers een eilandje.

    Dat is juist het probleem.. Vergelijk maar bv met Urk (Voormalig eiland). Kleine eiland mentaliteit!

  12. Dus John Bash er moet meer voorlichting komen ?
    Is dat de oplossing?
    Ik ben net terug uit Curaçao , ik kan me niet voorstellen dat dit probleem niet onder controle te krijgen is, t is immers een eilandje.

  13. Dit heeft alles te maken met de mentaliteit en ovoeding van de bewoners van dit eiland. Je kan nog zoveel voorlichting of maatregelen nemen/geven, dit probleem houdt nooit op als de mentaliteit van de bewoners niet veranderd. Het merendeel van de bevolking beschouwt een hond als een voorwerp. Te beroerd om met de hond naar een dierenarts te gaan de nodige antie biotica te geven en te laten steriliseren,castreren. Neen men laat de hond liever aan de ketting in de tuin en als tie veel poept of verhaard, of niet genoeg blaft als er mensen langs lopen dan d*nderen we de hond maar in de mondi om voor zich zelf te zorgen.

  14. @Daan, Ze besteden zelf het werk uit aan buitenlanders. Gaan huis bouwen met latinos en Jamaicanen, laten de tuin doen door een haitiaan en hebben een Latina of jamaikaanse huishoudster. De YDK zit in de overheid of is manager.

  15. Brian S….De bewoners , maar hun werk wordt weer uitbesteed aan goedkope buitenlandse krachten. Neem het ze niet kwalijk, het zijn de ‘rijke’ makamba’s die graag voor deze personen kiezen. Zo zijn ze rijk geworden . Pffff wees er maar trots op , gebrek aan vernieuwde creatieve oplossingen anders zie ik het niet. En tja Trui inderdaad daar zeg je wat….

  16. We hebben geen geld voor het dierenasiel. maar wel om de frauderende ambtenaar Tilly Pikerie 7 jaar met behoud van topsalaris te laten thuis zitten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties