AD | Deadline plan van aanpak Wiels niet gehaald

Marvelyne Wiels-Ben Whiteman 2 | Foto Persbureau Curacao

Interim-premier Ben Whiteman niet bereikbaar voor commentaar | Foto Persbureau Curacao

Willemstad – Uiterlijk 13 oktober had de regering een actieplan moeten presenteren aan het parlement over het uitvoeren van aanbevelingen omtrent Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. Dat actieplan is nog niet gepresenteerd aan de Staten.

,,Ik heb het nog niet ontvangen”,

verklaart PAIS-Statenlid Alex Rosaria desgevraagd. Zijn fractie ondertekende de motie, maar wees een motie van wantrouwen van de hand. Ook de PS-fractie ondertekende de motie waarin de deadline van twee maanden stond genoemd. PSStatenlid Elmer Wilsoe:

,,Ik heb het nog niet gezien. De regering is er blijkbaar mee bezig en als het klaar is dan horen we het wel.”

Oppositielid Omayra Leeflang is daar niet van overtuigd.

,,Dat actieplan zullen we nooit ontvangen. Deze coalitie is niets anders dan een stelletje marionetten die elkaar gegijzeld houden omdat men bang is voor vroege verkiezingen. Je ziet hoe angstvallig men de rit wil uitzitten. De fractie van PS heeft kennelijk tegen Ivar Asjes gezegd dat hij kon inpakken en wegwezen, en tegen Marvelyne durven ze dat niet te zeggen.”

Zowel Soab als de ombudsman heeft een rapport uitgebracht waarin een reeks aanbevelingen werd gedaan over het functioneren van de Gevolmachtigde minister. In het actieplan moet komen te staan hoe deze aanbevelingen uitgevoerd gaan worden.

Interim-premier Ben Whiteman was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Deadline plan van aanpak Wiels niet gehaald

  1. de foto zegt genoeg: obesitas..

  2. Gewoon blijven zitten waar je zit….als je niet in beweging bent, loop je ook nergens tegenaan, nietwaar ?? 🙂

  3. Waarom moet ik toch zo vaak aan bananen denken als ik dit soort zaken lees.

  4. we hadden niks anders verwacht toch? wat maakt het ook uit, de ene komt de andere gaat zakken vullen, regels overtreden, verwijzen maar hij/zij doen het ook zal altijd blijven totdat het volk het zat is en de rekening zal worden gepresenteerd.
    En dan blijven mensen zich toch nog afvragen waarom ze beveiliging nodig hebben.

  5. Een land dat niet weet hoe te regeren, een land dat geen democratie durft te zijn: zo’n land zal zichzelf nooit beschaafd en eerlijk kunnen noemen. Zo lang mensen hun stem verkopen voor een gadget en zo lang politici hun macht misbruiken voor eigen gewin, zo lang zal het volk zuchten onder wanbestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *