29 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 08:39

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Curaçaose man voor handkus gestraft

Curaçaose man voor handkus gestraft

Willemstad – Het is ‘de eer’ van een op Curaçao geboren man om in Rotterdam voor het eerst veroordeeld te zijn op basis van een nieuw wetsartikel in de Algemene Plaatselijke Verordening Rotterdam, dat gaat over straatintimidatie.

Hij krijgt een voorwaardelijke geldboete van 200 euro opgelegd en moet dit betalen als hij zich in de proeftijd van twee jaar weer misdraagt.
In de motivering voor de straf wordt uitgelegd dat de man op straat in het centrum van de stad meerdere keren met zijn aanstootgevende gedrag voor overlast heeft gezorgd.

De ‘complimentjes’ die hij de langslopende vrouwen deed vallen onder de vrijheid van meningsuiting, maar de gebaren, waaronder handkusjes, zijn strafbaar.

- Advertentie -

Uitgelegd wordt: ,,De overlast raakt in de eerste plaats de vrouwen die zich aan het gedrag van de verdachte probeerden te onttrekken. Op de tweede plaats raakt het gedrag ook de vrijheid van het individu in de openbare ruimte in het algemeen. Gedrag als dat van de verdachte kan ertoe leiden dat individuen zich anders gaan gedragen: bijvoorbeeld een andere weg kiezen, een andere kledingkeus maken of ervoor kiezen om niet meer alleen door de stad te lopen. Kortom, de verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan heel vervelend gedrag. Ook is het niet de eerste keer dat de verdachte wordt veroordeeld. Hij is meermalen veroordeeld onder andere voor mishandeling, winkeldiefstal en het in bezit hebben van drugs.”

De man is veroordeeld volgens het Rotterdamse artikel dat luidt: ,,Het is verboden op of aan de weg of in een voor publiek toegankelijk gebouw individueel of in groepsverband een ander of anderen uit te jouwen of met aanstootgevende taal, gebaren, geluiden of gedragingen lastig te vallen.”

In het vonnis wordt eerst uitvoerig ingegaan op de uitleg bij het nieuwe artikel en op vragen als wat er verstaan moet worden onder de begrippen ‘uitjouwen’, ‘lastig vallen’ en ‘aanstootgevende taal, gebaren, geluiden of gedragingen’.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. Het overgrote deel van mensen die Papiamentu spreken, hebben ongetwijfeld meer respect voor andere talen, culturen en bevolkingsgroepen dan jij.

  @Sagi, Dat is niet waar. We denken dat wij opperwezens zijn. Kijken neer op latinos, jamaicanen en Haitianen maar misbruiken ze wel. De chino, de arabier, de portugees en de makambas. allemaal niets.

 2. Margaret, Margaret… kijk wie over cv aan het zwetsen is? Iemand die trots op haar onwetendheid en racisme is. Het is overduidelijk dat je brein in neutraal staat, terwijl je mond (vingers) in drive staat.

 3. Nou Marget, jou reactie getuigt ook niet van enige beschaving, maar eerder van chauvinisme en misplaatste superieriteitsgevoel. Het overgrote deel van mensen die Papiamentu spreken, hebben ongetwijfeld meer respect voor andere talen, culturen en bevolkingsgroepen dan jij.

 4. Heel simpel, val andere mensen niet ongevraagd lastig. Moeilijk te begrijpen? Mankeert er soms iets aan het IQ van deze zelfingenomen persoon?

 5. Tja, deze man was even vergeten dat in een ander land andere regeltjes gelden. Hij mag blij zijn dat hij dit gedrag niet in Saudi Arabië heeft gedaan. Gaat ie 20 jaar de cel in. Desperado.

 6. Het moet niet gekker worden zeg, je mag als man niet meer eens omkijken naar het achterwerk van een vrouw, dan ben je gelijk vrouw onvriendelijk of intimiderend bezig. Vroeger werd het door ons mannen met macht geassocieerd, “mi a dal e muhe un bon palu”, “mi a limpia e muhe”. Tegenwoordig weten we dat vrouwen ook pap van lusten en als ze niet wilt gewoon “nee” kan zeggen.

 7. Ach ja, het is algemeen bekend dat de meest gesproken taal in de Nederlandse gevangenissen Aap-iamentu is.

  En van de Antilliapen in Nederland is het strafblad langer dan hun CV.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -