26 C
Willemstad
• vrijdag 29 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Curaçao lokt buitenlandse werkenden met zon, goede wifi en weinig coronaregels

HomeMediaAD | Curaçao lokt buitenlandse werkenden met zon, goede wifi en weinig...

Elodie Kint | Algemeen Dagblad

Digitaal onderneemster Janneke Ananias aan het werk op Curacao © Nestor Zacarce

Curaçao heeft een tropisch klimaat, vrijwel overal is wifi en het eiland is zo goed als coronavrij. De lokale overheid gebruikt al deze argumenten om ‘digital nomads’ actief naar het eiland te lokken. En Nederlanders die locatie-onafhankelijk kunnen werken bevestigen: ,,Het is hier heerlijk.’’

Het kabinet van Curaçao presenteerde dinsdag een plan om meer mensen aan te trekken voor wie het niet uitmaakt op welke plek in de wereld ze werken. Het eiland versoepelt bijvoorbeeld de verblijfsvoorwaarden.

Wie langer dan 6 maanden op het eiland wil blijven, kan een aanvraag doen om zijn verblijf met nog eens 6 maanden te verlengen. De verwachting is dat dit Curaçao jaarlijks zo’n 125 miljoen Antilliaanse gulden (zo’n 58 miljoen gulden) kan opleveren.

Bron: Algemeen Dagblad

17 reacties

  1. @Miesje Kaart:
    Jouw conclusie dat degenen die ‘klagen’ vnl. Nederlanders zouden zijn, is een beetje kort door de bocht. Ik hoop dat je die uitdrukking kent, want op grond van je formulering kan ik me niet onttrekken aan de indruk dat Nederlands niet jouw moedertaal is.

  2. 15:000 mensen gaat de nationale lol broek Martina aan het werk helpen.
    Ik bedoel maar even.
    Zijn het geen 1000 koeien bedenkt deze lol broek wel weer wat anders.
    Ze zeggen wel eens je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn. Lol

  3. @Lastiwz | 11 februari 2021 om 23:48 |
    CITAAT@Pel: jij laat je vrouw in het donker op Brudernan di Brakkepoti uitstappen?
    Fijne vent ben jij. EINDE CITAAT

    Dat wilde mijn vrouw zelf want dat vond ze veiliger dan bij mij in de auto blijven zitten. Overigens was het bij een verlichte ‘bushalte’. Verder was ik na ca. 5 minuten weer terug [want de Aso was al verdwenen] om haar op te pikken en naar Il Forno te gaan om ‘af te koelen’ bij het fornuis.

  4. Frits Pel, ik heb de mijn carcam beelden van de asociale wegpiraat in zijn zwarte Jeep kenteken A 91-31 naar de politie doorgestuurd en ga ze dit weekend ook op Facebook zetten en naar de lokale media sturen.

    Exact het asociale levensgevaarlijke weggedrag dat ik ook gezien heb, van deze hersenloze lul zoals Frits beschrijft.

  5. @Hans | 11 februari 2021 om 19:09 |
    CITAAT
    ”En vertel ze ook van de asomobilist met kenteken A 91-31 die je met zijn zwarte Jeep gewoon morsdood rijdt.”

    Ongeveer 2 jaar geleden*) toen ik met mijn vrouw vanaf de weg door Scherpenheuvel, linksaf de Caracasbaaiweg op reed, werden we rechts vermoedelijk door deze auto, die achter ons stond, ingehaald en afgesneden omdat meneer zo’n haast had. Ik moest remmen terwijl er van rechts een auto aan kwam. Deze kon nog net op tijd remmen anders had hij ons aan de kant waar mijn vrouw zat, ‘midscheeps’ aangereden.
    *)Het was al donker toen dit gebeurde.

    Ik werd woest en heb de auto achtervolgd. Hij had dit in de gaten en sloeg Kaminda Broedernan di Brakepoti in. Hier wilde mij vrouw er uit. Dat heb ik gedaan en verloor daardoor tijd. Hij reed richting Jan Sofat maar door de duisternis en de heuvels in de weg kon ik niet zien of hij Jan Sofat was binnen gereden of linksaf via de Kaminda Cas Grandi was ‘gevlucht’. Gelukkig voor hem. Ik reed die avond in een oudere Amerikaan met stalen bumper en zou hem daarmee misschien wel van de weg hebben geramd om dat ik kokend was. Zijn actie had het leven van mijn vrouw kunnen kosten.

    Blijkbaar geldt eens Aso in het verkeer, altijd Aso in het verkeer [en waar nog meer?]

  6. Beste Pelican; je hebt gelijk, ‘nomads’ kunnen er voor kiezen om geen fiscale woon- of vestigingsplaats te hebben, maar op diverse informatieve websites wordt er wel gewezen op de vele beperkingen die dat oplevert.

    Geïnteresseerd en al klikkend van de ene naar de andere website zag ik dat veel landen in de regio een vergelijkbaar ‘red carpet’ beleid hebben. Interessant is ook om te lezen dat de meeste ‘nomads’ er voor kiezen om zich helemaal niet voor een langere periode ergens te vestigen, maar vooral te reizen en minimalistisch te leven.

    Goed dat we dit als land aanbieden, maar de cijfers waarmee gerekend wordt zou ik wat aanpassen. Al is het maar om te voorkomen dat men na evaluatie zegt: “ik heb het toch gezegd”.

  7. Zolang je uit de buurt van de overheid en overheidsbeambten blijft gaat het redelijk!
    Wat een klant onvriendelijke service geeft men bij bepaalde overheidsinstanties, uitzonderingen daargelaten.

  8. Vertel de buitenlandse werknemers ook over de blackouts van Aqualectra, en dan dit bedrijf gerund wordt door een dame die elders niet geschikt werd bevonden voor een directiefunctie en niet integer werd geacht en 715 miljoen liet verdwijnen.

    Vertel de buitenlandse werknemers ook over de dienstverlening van UTS.

    En vertel ze ook van de asomobilist met kenteken A 91-31 die je met zijn zwarte Jeep gewoon morsdood rijdt.

  9. Tja, mooie plannen, maar er komt niets van terecht. Vele plannen stranden in de uitvoeringsfase. Zie red tape commissie, hele grote woorden, NUL resultaat. Wel een paar ton aan vergoedingen betaald. Well done.

    @Rudy
    Het betreft “nomads”, daarmee wordt een groep bedoeld zonder fiscale woon- of vestigingsplaats

  10. Zon, zee, lekker weer, dat geeft de natuur
    Goede Wifi?
    Volgens welke standaard?
    Die van Martina?
    Volgens die standaard is aqualectra een klantvriendelijk en stroomvast bedrijf…

  11. Allemaal kletspraat van Steven Martina.
    Volgende week komt hij met het plan om leguanen te exporteren.
    Kan hij de leguanenfarm van Anthony Godett overnemen.

  12. “Het kabinet van Curaçao presenteerde dinsdag een plan om meer mensen aan te trekken voor wie het niet uitmaakt op welke plek in de wereld ze werken. Het eiland versoepelt bijvoorbeeld de verblijfsvoorwaarden.”

    Mooi initiatief maar …

    *Aqualectra die niet kan garanderen dat er 24/7 het hele jaar door er stroomvoorziening is.

    *UTS en Flow die geen garantie kunnen leveren dat er geen internet connectie storingen zijn.

    Start at the basics I would say because without a reliable digital infrastructure and professional service it’s like they say : “Luchtkastelen bouwen”

  13. Helaas begrijpt Brian het nog steeds niet.
    Nederlanders mogen naar Curacao reizen. Het wordt door Nederland nog gepropageerd, maar dat komt wel. Don’t you worry.

    Het idee van niet-plaats-gebonden werken in het Caraibisch deel van het Koninkrijk wordt al enige tijd met succes in Aruba toegepast. Soms nemen we hier weleens goede dingen van ons zuster eiland over.

    OB wordt alleen in rekening gebracht als de werkzaamheden voor een op Curacao gevestigd bedrijf worden uitgevoerd.*) Deze ‘laptop’ werkers betalen gewoon OB voor hun verblijf en hun uitgaven [huurauto, inkopen, uit eten gaan, nieuwe zonnebrile en laptop, etc. etc.]
    *)Het bedrijf moet de OB zelf afdragen.

    Bij een verblijf langer dan 6 maanden zal vermoedelijk een inschrijving bij de KvK nodig zijn. De belastingdienst kan dan een Crib-nummer voor een (éénmans) zaak.verstrekken. Als privé persoon blijf je in Nederland wat betreft de IB belastingplichtig. Een fiscaal expert – dat ben ik niet – kan hier uitsluitsel over geven. Dus BS ga maar snel naar een belastingadviseur toe, misschien kun je hier ook je voordeel mee doen.

  14. Waarschuwing:
    Houd je heel rustig in in het verkeer al gaat men door verboden, haalt men over het trotoir in, snijdt men je af, geeft men geen richting aan.
    Zag onlangs hoe een paar ( ik denk) stagiaires) klem gereden werden omdat ze gesticulerend hadden gezwaaid nadat een persoon ze onverwachts had afgsneden
    De nodige , xoños, mamas en bai bo lugá bèk, makamba stinki , etc etc waren overvloedig aanwezig!
    Racisme wordt het nooit genoemd door de politici of politici.
    Laten we het maar “onopgevoed” en “unfit” voor de geciviliseerde wereld noemen.

  15. @Brian, zie de rekensom die in eerdere berichten is gemaakt. Het idee is goed, over de opbrengst heb ik zo mijn twijfels.

    M.i. blijft de belastingplicht in het land van oorsprong of waar je bedrijf is gevestigd.

    Andere fiscale vraag is: what about de OB? Helaas heeft de prachtige website geen FAQ.

  16. De verwachting is dat dit Curaçao jaarlijks zo’n 125 miljoen Antilliaanse gulden (zo’n 58 miljoen gulden) kan opleveren.

    Op wat voor manier? Sowieso mogen Nederlanders nu niet naar Curacao reizen. En hoe zit het bv met belastingplicht?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties