AD | Corendon: ‘Coronavrij’ naar Curaçao

Corendondirecteur Steven van der Heijden wil zijn klanten een zorgeloze vakantie kunnen aanbieden:

Lijnden – Reisorganisatie Corendon wil nog voor het eind van de zomer de eerste gasten naar het spiksplinternieuwe Corendon Mangrove Beach Resort op Curaçao brengen. Daar zouden ze ‘coronavrij’ van hun vakantie moeten genieten, dus zonder maatregelen als social distancing en een verbod op groepsvorming.

De organisatie heeft alle vakanties tot en met 25 juni afgelast. Maar daarna wil Corendon weer opstarten in de eigen resorts, te beginnen met Turkije. De vakantiegangers worden dan vlak voor hun vlucht getest op het coronavirus. Dat gebeurt op een speciale testlocatie in het Corendon Village Hotel vlakbij Schiphol.

Door de vakantiegangers gedurende hun vakantie af te schermen en bij elkaar te houden denkt Corendon het gevaar op besmetting en een uitbraak van Covid-19 zo goed als geheel te elimineren. Zij mogen hun hotel niet verlaten en kunnen zo ongehinderd van hun all-inclusive vakantie genieten.

Na Turkije wil Corendon ook Curaçao snel aan het programma toevoegen. Daar is dan wel de medewerking van KLM voor nodig, omdat het bedrijf nog niet met de eigen vliegtuigen naar Curaçao vliegt, zoals naar andere bestemmingen. Wanneer Curaçao toegevoegd zal worden, is nog niet bekend,

Corendon zegt dat ‘in de komende weken’ hierover wordt overlegd. Voor het testen met sneltests moeten de passagiers zelf betalen (50 euro per persoon). Corendon verzekert dat de tests betrouwbaar zijn en door gekwalificeerde medische teams worden afgenomen. Er wordt al een proef gedaan met het eigen personeel.

Corendondirecteur Steven van der Heijden wil zijn klanten een zorgeloze vakantie kunnen aanbieden:

,,Vakantie waarbij je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden of mondkapjes moet dragen, is voor ons geen vakantie. Wij willen dat onze klanten zich vrij en zorgeloos kunnen bewegen tijdens hun vakantie en daar gaan we vanaf 26 juni voor zorgen. Zowel tijdens de vlucht als in het hotel kunnen onze gasten zich net zo ontspannen en in de watten laten leggen als onder normale omstandigheden. De enige restrictie is dat gasten het resort niet kunnen verlaten omdat we dan hun veiligheid niet meer kunnen garanderen.”

Corendon houdt nog wel een slag om de arm bij de plannen. De gezondheid en veiligheid van de klanten gaat ook bij dit plan voor alles, aldus de organisatie. Als er twijfel bestaat over de coronavrije vakanties dan worden ze alsnog uitgesteld.

Bron: Antilliaans Dagblad

12 Reacties op “AD | Corendon: ‘Coronavrij’ naar Curaçao

 1. Zojuist via het ANP

  De Jonge: corona-check voor vliegvakantie is schijnveiligheid
  Het idee van Corendon om all-inclusive vakanties aan te bieden waarbij reizigers vooraf op corona worden getest is niet verstandig. Dat vindt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Hij spreekt van ‘schijnveiligheid’.

  Het idee van de reisorganisatie is om vanaf eind juni naar een beperkt aantal bestemmingen reizen aan te bieden. Vakantiegangers worden dan vlak voor vertrek getest, en mogen eenmaal op de plaats van bestemming niet het hotel uit. Op die manier zou de kans op besmetting beheersbaar moeten zijn.

  Maar De Jonge wijst erop dat sneltesten, en dan vooral die testen waarmee je kijkt of iemand het virus al heeft gehad, niet “betrouwbaar genoeg” zijn. Hij noemt het een ‘vorm van schijnveiligheid. Dat moeten we echt niet doen met elkaar’.
  ‘All-inclusive zou dan inclusief het virus kunnen zijn.’

  ANP

 2. Ik wens “Uslu van Corendon” veel sukses.
  Las net het volgende:
  “Vraag naar vliegreizen blijft nog vijf jaar lager dan normaal’
  De vraag naar vliegreizen zal door het coronavirus nog minstens vijf jaar lager blijven dan voor de crisis. Dat verwacht internationale luchtvaartorganisatie IATA.
  Wereldwijd zal het aantal passagiers in 2025 nog steeds ongeveer 10 procent onder de normale cijfers liggen, schatte hoofdeconoom van IATA Brian Pearce woensdag op een persconferentie. Volgend jaar zal het vliegverkeer ongeveer een derde zijn van de aantallen die werden verwacht voorafgaand aan de crisis. Pas in 2023 zal het vliegverkeer weer redelijk gelijk zijn aan het eerdere niveau”.

  Triest maar het is niet anders.

 3. Heb een reis geboekt om in september naar Curaçao te gaan via corendon, maar ik ga dus absoluut niet twee weken op het resort verblijven. We willen meer van het eiland zien dus dat gaat het niet worden. Mocht het tegen die tijd niet veranderd zijn dan heb ik een aantal opties voor corendon en anders gaat de reis niet door.

 4. Reminder

  Touroperator komt met sneltest op corona, ondanks felle kritiek
  https://nos.nl/l/2333683

 5. Op Curaçao is er geen uitbraak,dat willen we ook graag zo houden!. Laten we wel wezen,zo is er echt geen uitsluitsel op korte termijn met die zelf gekochte testen.
  Wat voor vakantie gevoel is dit nou weer ,alleen binnen de muren van zo 1 resort?.

 6. ericlapas

  De baas van correndon is een multimiljardair maar blijkbaar kan iemand niet genoeg geld hebben. Corona vrije vakantie wat een flauwekul zeg, zelfs ziekenhuizen zijn niet corona vrij te krijgen.

 7. @Summerlight
  Terecht opgemerkt, wat als gasten toch van hun resort afgaan. Of misschien besluiten downtown te gaan, dan heeft – in een worst case scenario – het vooraf testen geen enkel nut.

  Verder denk ik dat mensen zich 2 weken alleen op hun resort gaan opsluiten. Dan kun je beter in Europa blijven omdat je dan meer bewegingsvrijheid heeft.
  Maar ik snap Uslu natuulijk best, het Corendon resort heeft een godsvermogen, inzetprijs 12,2 milj., gekost en vooral niet te vergeten wie gaat de kosten betalen t Rif project, dat bestaat uit sanering, herinrichting, nieuw gemaal, nieuwe ontsluitingsweg en visserscentrum, waarvan de kosten werden geschat op 20 tot 25 miljoen gulden.
  Wie draait daarvoor op? Het land kan dit niet ophoesten. .

 8. Henk, dombo als de corona test betrouwbaar was hoeven ze ook niet in het resort te blijven.

 9. Lionfish

  Haha, en daar de hele dag in de stank en het water van het smerige CMC riool zitten.

 10. Summerlight, dombo, de gasten worden voor aankosmt op Curacao getest op Corona.

 11. Summerlight

  “De enige restrictie is dat gasten het resort niet kunnen verlaten omdat we dan hun veiligheid niet meer kunnen garanderen.”

  Wat dacht je van de veiligheid van de inwoners als de vakantiegangers toch besluiten van het resort af te gaan? En de veiligheid van het personeel? Blijft het personeel dan ook steeds op het resort, want als blijkt dat er toch iemand besmet is, wordt het personeel het ook.

 12. Kan me niet voorstellen dat je naar Curacao komt en na thuiskomst 2 weken later vertelt dat je alleen het hotel en het vliegveld gezien hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *