31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Convenant tussen Aruba en marine

Commando Zeestrijdkrachten in het Caribisch gebied (CZMCarib)

Willemstad/Oranjestad – De regering van Aruba en het Commando Zeestrijdkrachten in het Caribisch gebied (CZMCarib) hebben gisteren met de ondertekening van een overeenkomst inzichtelijk gemaakt op welke wijze de wederzijdse ondersteuning van het Sociale Vormingstraject (SVT) met personeel, middelen en diensten op Aruba plaatsvindt.

Ook maakt deze overeenkomst duidelijk tot welke taken en rollen de regering van Aruba en CZMCarib zich verplichten. De regering van Aruba en CZMCarib willen betrouwbare partners zijn voor elkaar en zullen zich inspannen om een bepaalde groep jongeren een nieuwe kans te geven op een betere toekomst, zo staat in een persbericht van de marine.

Medio november 2011 is de eerste opleiding van het Sociale Vormingstraject met twintig cursisten gestart op de Marinierskazerne Savaneta (MSKSAV). Het SVT is begonnen als een project met financiële ondersteuning vanuit Nederland voor drie jaar. Na afloop van de eerste drie jaren is gevraagd om een verlenging, welke in augustus 2017 afliep.

In het SVT is een belangrijke rol weggelegd voor de Arumil, die zorgt voor een vorming van vier maanden in een militaire context. Hierbij leren de cursisten van het SVT vooral het belang van normen, waarden, discipline, respect en regelmaat.

Na deze vorming begint een vakopleiding waarin de jongeren een vak aangeleerd krijgen dat bij hen past en waarmee zij later kans maken op een baan.
Op 2 april 2019 start er weer een nieuwe SVT op MSKSAV voor maximaal dertig personen. De voorbereidingen voor deze opleiding zijn inmiddels in volle gang.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...