33 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | CBCS zoekt een nieuwe president

HomeMediaAD | CBCS zoekt een nieuwe president
Lof RvC voor Bob Traa die functie al na half jaar neerlegt

Willemstad/Philipsburg – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) moet weer op zoek naar een nieuwe president.

Bob Traa legt eind december, na slechts een half jaar het interim-presidentschap te hebben vervuld, zijn functie neer.

Volgens een persbericht van de CBCS heeft hij ‘vanwege persoonlijke omstandigheden zijn ontslag ingediend’. Zoals het Antilliaans Dagblad gisterochtend al berichtte was het personeel hier voor opgeroepen en werd men geïnformeerd over het vroegtijdige vertrek van Traa.

Een dag eerder heeft hij zijn ontslag schriftelijk meegedeeld aan de raad van commissarissen (RvC), die begin dit jaar verantwoordelijk was voor Traa’s aanstelling. De RvC had op 11 maart 2019 aan de minister van Financiën van Curaçao en de minister van Financiën van Sint Maarten de aanbeveling gedaan om Traa te benoemen tot president van de CBCS. Omdat beide regering niet binnen drie maanden overgingen tot benoeming, werd Traa door de RvC tijdelijk aangesteld.

In een persbericht van de CBCS, namens de raad van commissarissen, stelt de RvC de beslissing van Traa te betreuren maar te respecteren. De raad spreekt zelfs vol lof: ,,De heer Traa heeft in de korte tijd dat hij de functie van president van de CBCS vervulde veel voor de Bank betekent. Zo heeft de heer Traa vanwege zijn brede kennis en ervaring meer inhoud gegeven aan de uitwerking van macro-economische vraagstukken met specifieke aandacht voor de bijzonderheden van elk der landen Curaçao en Sint Maarten.”

Ook zijn werkwijze wordt door de RvC gewaardeerd: ,,Door zijn managementstijl wist hij collega’s van de verschillende disciplines samen te brengen en te betrekken in het besluitvormingsproces. Hij wist goed om te gaan met de vele uitdagingen waar de Bank voor staat. Hij ging op een vriendelijke wijze en met respect met de collega’s om.” De RvC wenst Traa ‘veel succes in zijn verdere loopbaan’.

Zelf liet hij zich gisterochtend tegenover de CBCS-werknemers in nogal bittere bewoordingen uit: hij had graag verandering willen realiseren, maar stelt in plaats daarvan het label van ‘disruptor’ opgeplakt te hebben gekregen. Traa heeft de afgelopen maanden – hij trad aan op 13 juni – geconstateerd dat er verdeeldheid bestaat op bestuurlijk niveau. In werkelijkheid speelt zeker ook mee dat Traa zichzelf in een zeer moeilijk positie heeft gemanoeuvreerd met zijn onhandige en zelfs omstreden optreden inzake Ennia en Girobank.

Over zijn opvolging wordt op een later tijdstip gecommuniceerd. Voor Traa was directeur-secretaris Leila Matroos-Lasten president ad interim. Zij trad eind 2017 samen met financieel-economische directeur José Jardim aan.

De RvC bestaat uit Etienne Ys (voorzitter), Jeanette Hagen, Rignaal ‘Jean’ Francisca, Julian Lopez Ramirez (op voordracht van Curaçao), Dennis Richardson, Ajamu Baly en Ahmed Bell (voorgedragen door Sint Maarten).

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. Hoogvliegers laten zich niet vangen door stel corrupte CBCS kliekkers, daarom stapt van Traa op, niet met gratificatie eisen, niet met rechtszaken, niet met pretenties of zoetsappige afscheidsbrieven vol zelfingenomenheid, maar met opgeheven hoofd, de eer aanzichzelf houdend.

  2. Het wordt tijd dat de politiek gaat begrijpen dat high flyers zich niet laten ringeloren , uiteindelijk zeggen zij, you need me I don’t need you en hebben in no time een andere goede baan zonder op lange tenen van politieke vriendjes en vriendinnetjes te trappen en mee te moeten werken aan de ondergang van ons land.

  3. “Onhandig en omstreden optreden girobank en ennia”
    Dus de lokale politiek heeft de voorkeur aan de Chos Romero happy hour mentaliteit?!

  4. Een voetstap vooruit in de toekomst is niet aan dit eiland besteed. De vooruitgang saboteren is ook tot kunst verheven op dit eiland.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties