27 C
Willemstad
• maandag 14 juni 2021 08:56

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Casperson naar Sehos

Oud-Aqualectra-directeur is nieuwe algemeen directeur ziekenhuis

Willemstad – Anthon Casperson (58) is de nieuwe algemeen directeur van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos).

Dat bevestigen diverse formele bronnen tegenover het Antilliaans Dagblad. Casperson is per 1 juni aangetreden en vervangt daarmee Frank Poen.
Na intensieve voorbereidingen had Casperson afgelopen donderdag zijn eerste werkdag in het ziekenhuis. Maandag wordt het personeel officieel ingelicht over de aanstelling.

Met deze nieuwe functie komt de nieuwe Sehos-directeur – die geen onbekende is binnen de Curaçaose gemeenschap – voor een grote uitdaging te staan; zo is hij onder andere belast met de reorganisatie van het ziekenhuis en de transitie naar het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda (HNO).

- Advertentie -

Casperson fungeerde jarenlang als directeur bij het nutsbedrijf Aqualectra, waar hij in 2012 door het toenmalige kabinet-Schotte ten onrechte werd ontslagen. In gesprek met deze krant verklaart Casperson op dit moment niet in de positie te verkeren om commentaar te leveren omdat de Raad van Toezicht van het ziekenhuis nog bezig is met de nodige procedure.

Voormalig Sehos-directeur Poen is na een relatief korte periode in april met vakantie gegaan en is vervolgens officieel per 1 juni afgetreden. Deze krant meldde in april dat de Raad van Toezicht (RvT) van het Sehos in gesprek was met Poen over zijn functie in het ziekenhuis. Toen was het nog onbekend of hij zou vertrekken. Poen begon in april 2016 met een driejarig contract als algemeen directeur bij het Sehos met de belangrijke taak de zorg binnen het ziekenhuis te verbeteren. Daarnaast was hij ook belast met de transitie naar het HNO; een taak die nu onder Casperson komt te vallen.

Het bestuur van het ziekenhuis bestaat per 1 juni uit Casperson als voorzitter, Franke Scheper (medisch directeur) als vicevoorzitter, Elvis Thodé (financieel economisch directeur), Ed Leonora als ‘assistant to the board’ en Susanne Pendjol als algemeen secretaris.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Elvis Thode had in zijn vorige banen meer interesse in zijn vrouwelijke collegas dan in zijn werk.

  Absoluut ridicuul dat hij de financien van ons ziekenhuis beheert. Al zal hij nu ook wel weer vooral geinteresseerd zijn in de verpleegsters.

  Casperson lijkt me wel deskundig, maar op ander terrein. En als een uit fraudeur(s) bestaande Raad van Toezicht je aanstelt zou ik voor de eer bedanken.

 2. Elvis Thode licht gewicht financiel directeur al blij dat hij werk heeft die heeft misschien niet al te hoge salaris eisen, het mag niet te veel kosten SEHOS heeft blijkbaar geen geld voor.Misschien is daardoor hr.Poen ook vertrokken.

 3. Stay on topic!

  Een fraudeur (Stephen Capella) zit in de Raad van Toezicht.

  Een frauder (Stephen Capella) gaat over de aanstelling van de nieuwe algemeen directeur. Samen overigens met Linda Douglas, ook op de payroll van de Girobank en voorheen inderdaad ook Eric Garcia.

  Dat is de issue hier, Drechi! Maar als een true yu di Korsow steek je je kop daarvoor in het zand.

 4. Eric,

  Het is duidelijk dat Henk en Hans de geschiedenis niet kennen… Het lijkt wel alsof ze eergisteren binnen zijn geparachuteerd! En Nu al commentaar leveren 🙂 Typisch voor deze twee.
  1: Javier Hernandez van de Pedevesa is na zijn pensionering aldaar toch ook als Alemeen Directeur bij het SEHOS aangesteld? Was hij dan wel “Medisch” ondericht? HIJ WAS EEN OLIEMAN, HENK!!!!!!!!!!!!!!!
  I will have you know: Hij heeft heel goed werk verricht daar
  2: Enne…. was die Bolle van de VVD dan wel een “Integere” man, Hans? Hij zat toch potverdomme… ach, laat maar!

  Jullie hebben jullie mond voor jullie straf! Je gebruikt hem, omdat hij nou eenmaal in jullie gezicht zit. Denk toch eerst na voordat jullie onzin uitkramen….
  Eric: D’accord! Hij is geen jonkie meer. He is no spring chicken. Maar: Hij kan nog zeker 7 jaar mee.
  Genoeg tijd om een jonger iemand op te leiden, me dunkt. Geef hem een kans.

 5. ‘omdat de Raad van Toezicht van het ziekenhuis nog bezig is met de nodige procedure’

  Bij ons grootste ziekenhuis wordt dus de algemeen directeur door een fraudeur aangesteld?

  Zijn partner in crime, Eric Garcia – ook voor tientallen miljoenen bij Girobank gefraudeerd, was eerder notabene voorzitter van de Raad van Toezicht bij het Sehos!

  Als de politiek op ons eiland dit toelaat moet Nederland weer ingrijpen!

 6. Casperson lijkt me een prima directeur, al kun je je afvragen of hij met totaal geen kennis van de medische wereld wel de meest geschikte persoon was.

  Er zit al een absolute lichtgewicht als financieel directeur (Elvis Thode) en met fraudeurs als Stephen Capella (Giro) in de Raad van Commissarissen hoef je daar ook al geen enkel vertrouwen in te hebben.

 7. Deze man is 58 jaar oud, was er geen jonge dynamische veertiger die zijn sporen in de gezondheidszorg heeft verdiend te vinden?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Kabinet Pisas treedt aan

Het kabinet van aankomend premier Gilmar Pisas legt vanmiddag om 12 uur de eed af bij gouverneur Lucille George-Wout. Voorafgaand aan de ceremonie zullen de nieuwe ministers eerst...

DH | Emmanuel: Intended changes to PJIA confirm govt’s. ‘deception’

PHILIPSBURG--Independent Member of Parliament (MP) Christophe Emmanuel said on Sunday that information he obtained indicates that Prime Minister Silveria Jacobs and her government are attempting to change...

DH | Governments corporate governance improvement plan for PJIA offered more voice to CGC

PHILIPSBURG--The Council of Ministers approved a plan to improve corporate governance at Princess Juliana International Airport (PJIA) which strengthened the role of the Corporate Governance Council (CGC)...

AntilliaansDagblad | Vierde moordverdachte aangehouden op Aruba

Oranjestad - De politie heeft een vierde verdachte aangehouden in verband met de moord op Lisander Leonardo Ignacio, in januari. Verdachte B.D.W. (23 jaar) is zondag door...

AntilliaansDagblad | ‘Situatie Curaçao hoopgevend’

Willemstad - ,,Het is hoopgevend dat de verschrikkelijke noodsituatie op Curaçao met vereende krachten het hoofd is geboden. Alle mensen op Curaçao die daarbij betrokken waren -...

AntilliaansDagblad | Nieuw beleid intrede Staten

Willemstad - Konseho Supremo Elektoral, ofwel het Hoofdstembureau en sinds dit jaar de Electorale Raad, is na overleg met leden van de nieuwe coalitie in de Staten...
- Advertentie -