28 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AD | Brandstoflek in TUI Boeing 787

Vraag is of de Tui Dreamliner mankement juridisch houdbaar is | Jeu Olimpio

Willemstad – TUI moet mogelijk een groot aantal Dreamliners aan de grond houden omdat er een fabricagefout in de brandstoftank van deze populaire Boeing 787 zou zijn ontdekt.

De vliegtuigmaatschappij bevestigt aan de Telegraaf dat er vlak voor vertrek van een vlucht van Schiphol naar de Cariben een brandstoflek in een tank is geconstateerd. Die begon te druppelen voor vertrek. Zo’n lekkage kan ernstige gevolgen hebben en tijdens zo’n vlucht zelfs fataal worden. Een lastig probleem voor een maatschappij als TUI, die Curaçao als grootste verre bestemming heeft.

,,We hebben toen uit veiligheidsoverwegingen besloten om niet meer met dit toestel te vliegen. We hebben onze passagiers, ook de wachtenden op de bestemming, in hotels ondergebracht en een ander vliegtuig gehuurd. Dat zorgde voor een dag vertraging”, aldus de TUI-woordvoerster. Ondertussen is het toestel van TUI gerepareerd en weer in gebruik.

TUI beroept zich nu op overmacht omdat een fout tijdens de bouw van deze Dreamliner de vliegtuigmaatschappij niet toegerekend kan worden. Dat betekent dat zij nu dus niet de 600 euro schade aan getroffen reizigers hoeven te betalen. Na inspectie bleek volgens de woordvoerster van TUI dat de lekkage is ontstaan door een fout tijdens de productie van dit toestel bij Boeing.

De andere 787-toestellen zijn ook direct gecontroleerd, maar deze mankeren niets. Boeing wil nog niet reageren op dit juridische geschil. Zevenhonderd gedupeerde passagiers vrezen ‘geen commentaar’ om miljarden claims te voorkomen. Gedupeerde reizigers geloven echter eerder dat TUI zich in de nodige bochten wringt om onder de wettelijke compensatieplicht uit te komen.

De Nederlandse luchtvaartinspectie ILT heeft de klacht dat ‘toeristen worden wijsgemaakt dat het om een zogenaamde fabricagefout gaat’ in behandeling. Ook incassobureau EUclaim gelooft niet in de fabricagefout van Boeing, maar zoekt de schuld ook bij TUI. Zij gaan TUI voor de rechter slepen als zij niet zelf over de brug komen. Een technisch mankement is volgens de wet het risico van de vliegtuigmaatschappij, dat is geen overmacht.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

6 reacties

 1. Volgens @Brian S, “Was toch Gerrit Schotte anders die trots vertelde dat Avianca Insel zou overnemen…” Inderdaad Brian vervolgens is Steven Martina en Etienne Ys (snabbelaar van beroep) gaan onderhandelen en met lege handen thuis gekomen.

 2. ericlapas -en wat heb jij ooit voor dit eiland gedaan of gepresteerd behalve alles maar ZWART-wit te bestempelen.
  Gelukkig is Martina een Kerel en geen Looser zoals jezelf met je alles negatief afkrakende houding.
  Het is overduidelijk dat je zelfs op de huishoudschool bent weggepest.

 3. Esther -ik moet je even op je plaats zetten madam–Het is niet Minister Martina die met die koeien komt–het is een buitenlandse firma met lokale mensen die dat doet en alles-ja alles uit eigen zak betaald-AUB blijf bij het aanrecht staan en doe de afwas maar als u daar iets van afweet en bemoei u aub niet met zaken waar de meeste leken absoluut geen verstand van kunnen hebben-ook Googlen helpt u hierbij niet.
  Deze regering heeft tenminste GUTS om bepaalde kansen te wagen om te proberen het beste voor Curacao te bereiken–in tegenstelling tot de vele waardeloze figuren die al jaren langs de lijn lopen te schreeuwen het altijd beter te weten en alleen maar willen profiteren en niets er voor doen .

  als iemand even in de geschiedenis van ons Eiland kijkt is dit al eens eerder gedaan met succes-alleen niet gericht op export.

 4. Eric Lapas, die gelukkig gestopt is met zijn puberale sexistische posts, heeft gelijk – alles wat Steven Martina aanraakt mislukt.

  Overname Insel door Avianca, volgens Martina bijna een done deal, volledig mislukt. Insel Air is technisch failliet.

  Verkoop Plaza Hotel, Martina breed lachend op de foto met de oplichter die het hotel zou kopen, werd een lachwekkende tragikomedie. Het hotel staat te verrotten in hartje Punda.

  En nu komt de arme man met 1,000 Colombiaanse koeien…

 5. Ik zie Steven Martina op de foto en ik weet gelijk er is stront aan de knikker. De man schijnt synoniem te zijn met alles wat mis is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -