28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 04:51

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Bloedige taferelen’ op luchthaven

De acteurs voor de rampsimulatie waren onder andere kinderen van de jeugdluchtvaartbrigade op Curaçao | Jeu Olimpio

Willemstad – Het waren weer bloedige beelden en taferelen bij de training afgelopen week van een noodsituatie en evacuatie op de luchthaven Hato.

De training was georganiseerd door de Curaçao Airport Partners (CAP) en de afdeling ‘Fire and Rescue’ (het brandweerdepartement op de luchthaven). De oefening heeft het reguliere luchtverkeer niet in de weg gestaan, zo is bekendgemaakt.

Bij de training is samengewerkt met alle reguliere hulpverleningsdiensten zoals de brandweer, ambulance, het Rode Kruis en de politie. Bij de simulatie waren verschillende observatoren aanwezig, zowel lokaal als internationaal, waaronder de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CBA).

- Advertentie -

De acteurs waren onder andere kinderen van de jeugdluchtvaartbrigade op Curaçao. ,,Zij doen bij deze verplichte tweejaarlijkse oefening, volgens voorschriften van de internationale burgerluchtvaartorganisatie (International Civil Aviation Organization, ICAO), altijd mee. Er zijn ook acteurs die spelen voor publiek en familie. Zo kunnen alle hulpdiensten ook leren omgaan met de hevige emoties die bij een ramp komen kijken.

Dit keer is er een simulatie geweest van een vliegtuig waar de passagiers zojuist voor aan het instappen waren, toen er een ontploffing was tijdens het tanken van het toestel. In dit geval hadden we dus te maken met veel gewonde passagiers met voornamelijk brandwonden”, aldus CAP-voorlichter Diana Martis.

Zij legt uit dat alle betrokken diensten en observatoren de hele oefening zullen evalueren waarna een rapport opgesteld wordt met daarin uiteraard ook verbeterpunten.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

 1. Er is ook niet voor niets bij veel maatschappijen een regel dat er niet mag worden getankt wanneer er passagiers (of zelfs personeel) in het vliegtuig is.

  Ben overigens benieuwd of ook hier weer de ambulances, politie en brandweer met draaiende motoren bij de poort stonden te wachten……….omdat ze anders het gewone verkeer op de wegen te zwaar zouden belasten.
  Dat ze op die manier keurig netjes binnen hun maximale response time blijven vergeet men maar even.
  Dat het personeel ook vaak volledig is geïnformeerd over de op handen zijnde oefening zullen we ook maar vergeten.
  En het eindresultaat is dan dat de oefening fantastisch verloopt, maar dat men er geen snars van heeft geleerd. Men houdt zichzelf voor de gek en denkt dat men in een echte emergency fantastisch zal reageren.

  Dat zoiets niet het geval is hebben we al eerder mogen zien op velden waar ineens WEL een echte emergency plaatsvindt. Daarna komt er een commissie van onderzoek en die geeft feilloos aan wat er fout was. Dat wisten de experts natuurlijk al zeer lang, maar de bestuurders willen niet luisteren. Immers…………een slecht verlopen oefening staat zo slecht op je CV.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -