26 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 04:34

PBC | Kans op Curaçao op een verkeersongeluk is een op zes

Persbureau Curacao Op Curaçao zijn 90,443 voertuigen verzekerd bij een van de tien verzekeraars op het eiland. Dat zijn 1592 voertuigen minder dan in 2019. 14,919 van hen...

PBC | Ex-covidpatiënten die nog steeds positief testen mogen Curaçao binnen

Persbureau Curacao Mensen die voorheen covid hebben gehad en om die reden nog steeds positief reageren op een PCR test, kunnen toch naar Curaçao afreizen. Voorwaarde is dat deze...

PBC | Drie patiënten overleden in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao zijn gisteren drie mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Alle drie de patiënten overleden in het ziekenhuis. Het totaal aantal coronapatiënten dat...

Column Den Cayente | It’s not easy being green

Column Arien Rasmijn Daar sta je dan. Je hebt eindelijk de stap genomen om de politiek in te gaan en iets wezenlijks te doen voor jouw land. Misschien...

Column Youp | Sober uitvaren

Slim van Queen Elizabeth dat ze de familie heeft opgedragen dat de koninklijke verkleedkisten vandaag dicht blijven en iedereen in zijn gewone doordeweekse kloffie naar het afscheid...

DH | Letter clarifying UN petition approved with stiff opposition from several MPs

PHILIPSBURG--A draft letter from Chairperson of Parliament Rolando Brison, clarifying the legislature’s petition to the United Nations (UN) was approved by a majority in Parliament on Thursday...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Bearingpoint: ‘Niets mis met benoeming Jardim’

AD | Bearingpoint: ‘Niets mis met benoeming Jardim’

Peter Grootens KPMG Bearingpoint
Bearingpoint: ‘Niets mis met benoeming Jardim’

Willemstad – Er is absoluut niets mis met de benoeming van ex-minister José Jardim tot directeur bij Bearing Point Caribbean. De aanstelling is ook niet gebaseerd op een wederdienst waartoe Bearing Point verplicht was ten aanzien van de voormalige bewindsman.

Dat heeft Bearing Point Caribbean desgevraagd aan deze krant gemeld naar aanleiding van een publicatie in de Papiamentstalige ochtendkrant Ultimo Noticia van gisteren. De krant meldde dat de benoeming een tegenprestatie was voor het feit dat Bearing Point in het verleden via een contract met de Belastingdienst 15 miljoen zou hebben gekregen.

Volgens Ultimo Noticia behoorde Jardim samen met nog drie anderen tot de laatste vier kandidaten die goed waren bevonden na een sollicitatie. De finale keus viel volgens Ultimo Noticia niet op Jardim maar op een andere kandidaat. Deze beslissing zou later ingetrokken zijn, nadat Bearing Point erachter kwam dat er een belofte was gedaan om de voormalige minister als tegenprestatie voor de 15 miljoen gulden de functie van directeur aan te bieden, aldus Ultimo Noticia.

In een reactie op de publicatie stelt Bearing Point dat het kantoor ‘de afgelopen jaren op eigen kracht zowel van de BES-eilanden als Curaçao opdrachten gegund heeft gekregen zonder informatie van binnen.”

Het kantoor schetst hoe het in 2010 voor de BES-eilanden een Europese aanbesteding won voor hetzelfde systeem dat op Curaçao wordt geïntroduceerd. De Nederlandse Belastingdienst koos uit 5 bedrijven voor Bearing Point. In 2013 heeft de lokale Belastingdienst een openbare aanbesteding gedaan voor dezelfde belastingsystemen. De aanbesteding is toen door topambtenaren en externe deskundigen begeleid. Bearing Point won de aanbesteding.

Bij de uitvoering was er een commissie van het ministerie van Financiën als opdrachtgever betrokken bij Bearing Point, maar minister Jardim zelf was geen directe gesprekspartner voor het kantoor.

Het feit dat voormalige bestuurders en topambtenaren na hun ambtsperiode voor een carrière in het bedrijfsleven kiezen, is op zich niet nieuw, zo laat het kantoor in een reactie weten. De voormalige Nederlandse premier Jan Peter Balkenende ging na het premierschap bij Ernst & Young werken, terwijl de ex-ministers van Financiën Gerrit Zalm en Wouter Bos na hun termijn bij respectievelijk ABN Amro en KPMG gingen werken.

Op Curaçao ging Julian Lopez Ramirez na zijn dienstverband als hoofd Douane bij Deloitte werken, terwijl Raymond Begina in de 90’er jaren nadat hij hoofd Stafbureau was, bij KPMG aan de slag ging.

Jardim is net als het kantoor internationaal gericht.

,,Met zijn komst verwachten wij ‘zijn’ visie ten aanzien van een moderne belastingdienst en moderne overheid beter uit te kunnen dragen richting onze kanten in het Caribisch gebied. Door zijn toevoeging aan ons team kunnen wij nog van veel meer toegevoegde waarde zijn voor onze klanten omdat hij kennis en ervaring vanuit klantenperspectief meebrengt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties