34 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

AD | Bearingpoint: ‘Niets mis met benoeming Jardim’

HomeMediaAD | Bearingpoint: ‘Niets mis met benoeming Jardim’
Peter Grootens KPMG Bearingpoint
Bearingpoint: ‘Niets mis met benoeming Jardim’

Willemstad – Er is absoluut niets mis met de benoeming van ex-minister José Jardim tot directeur bij Bearing Point Caribbean. De aanstelling is ook niet gebaseerd op een wederdienst waartoe Bearing Point verplicht was ten aanzien van de voormalige bewindsman.

Dat heeft Bearing Point Caribbean desgevraagd aan deze krant gemeld naar aanleiding van een publicatie in de Papiamentstalige ochtendkrant Ultimo Noticia van gisteren. De krant meldde dat de benoeming een tegenprestatie was voor het feit dat Bearing Point in het verleden via een contract met de Belastingdienst 15 miljoen zou hebben gekregen.

Volgens Ultimo Noticia behoorde Jardim samen met nog drie anderen tot de laatste vier kandidaten die goed waren bevonden na een sollicitatie. De finale keus viel volgens Ultimo Noticia niet op Jardim maar op een andere kandidaat. Deze beslissing zou later ingetrokken zijn, nadat Bearing Point erachter kwam dat er een belofte was gedaan om de voormalige minister als tegenprestatie voor de 15 miljoen gulden de functie van directeur aan te bieden, aldus Ultimo Noticia.

In een reactie op de publicatie stelt Bearing Point dat het kantoor ‘de afgelopen jaren op eigen kracht zowel van de BES-eilanden als Curaçao opdrachten gegund heeft gekregen zonder informatie van binnen.”

Het kantoor schetst hoe het in 2010 voor de BES-eilanden een Europese aanbesteding won voor hetzelfde systeem dat op Curaçao wordt geïntroduceerd. De Nederlandse Belastingdienst koos uit 5 bedrijven voor Bearing Point. In 2013 heeft de lokale Belastingdienst een openbare aanbesteding gedaan voor dezelfde belastingsystemen. De aanbesteding is toen door topambtenaren en externe deskundigen begeleid. Bearing Point won de aanbesteding.

Bij de uitvoering was er een commissie van het ministerie van Financiën als opdrachtgever betrokken bij Bearing Point, maar minister Jardim zelf was geen directe gesprekspartner voor het kantoor.

Het feit dat voormalige bestuurders en topambtenaren na hun ambtsperiode voor een carrière in het bedrijfsleven kiezen, is op zich niet nieuw, zo laat het kantoor in een reactie weten. De voormalige Nederlandse premier Jan Peter Balkenende ging na het premierschap bij Ernst & Young werken, terwijl de ex-ministers van Financiën Gerrit Zalm en Wouter Bos na hun termijn bij respectievelijk ABN Amro en KPMG gingen werken.

Op Curaçao ging Julian Lopez Ramirez na zijn dienstverband als hoofd Douane bij Deloitte werken, terwijl Raymond Begina in de 90’er jaren nadat hij hoofd Stafbureau was, bij KPMG aan de slag ging.

Jardim is net als het kantoor internationaal gericht.

,,Met zijn komst verwachten wij ‘zijn’ visie ten aanzien van een moderne belastingdienst en moderne overheid beter uit te kunnen dragen richting onze kanten in het Caribisch gebied. Door zijn toevoeging aan ons team kunnen wij nog van veel meer toegevoegde waarde zijn voor onze klanten omdat hij kennis en ervaring vanuit klantenperspectief meebrengt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties