31 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

AD | Bearingpoint: ‘Niets mis met benoeming Jardim’

HomeMediaAD | Bearingpoint: ‘Niets mis met benoeming Jardim’
Peter Grootens KPMG Bearingpoint
Bearingpoint: ‘Niets mis met benoeming Jardim’

Willemstad – Er is absoluut niets mis met de benoeming van ex-minister José Jardim tot directeur bij Bearing Point Caribbean. De aanstelling is ook niet gebaseerd op een wederdienst waartoe Bearing Point verplicht was ten aanzien van de voormalige bewindsman.

Dat heeft Bearing Point Caribbean desgevraagd aan deze krant gemeld naar aanleiding van een publicatie in de Papiamentstalige ochtendkrant Ultimo Noticia van gisteren. De krant meldde dat de benoeming een tegenprestatie was voor het feit dat Bearing Point in het verleden via een contract met de Belastingdienst 15 miljoen zou hebben gekregen.

Volgens Ultimo Noticia behoorde Jardim samen met nog drie anderen tot de laatste vier kandidaten die goed waren bevonden na een sollicitatie. De finale keus viel volgens Ultimo Noticia niet op Jardim maar op een andere kandidaat. Deze beslissing zou later ingetrokken zijn, nadat Bearing Point erachter kwam dat er een belofte was gedaan om de voormalige minister als tegenprestatie voor de 15 miljoen gulden de functie van directeur aan te bieden, aldus Ultimo Noticia.

In een reactie op de publicatie stelt Bearing Point dat het kantoor ‘de afgelopen jaren op eigen kracht zowel van de BES-eilanden als Curaçao opdrachten gegund heeft gekregen zonder informatie van binnen.”

Het kantoor schetst hoe het in 2010 voor de BES-eilanden een Europese aanbesteding won voor hetzelfde systeem dat op Curaçao wordt geïntroduceerd. De Nederlandse Belastingdienst koos uit 5 bedrijven voor Bearing Point. In 2013 heeft de lokale Belastingdienst een openbare aanbesteding gedaan voor dezelfde belastingsystemen. De aanbesteding is toen door topambtenaren en externe deskundigen begeleid. Bearing Point won de aanbesteding.

Bij de uitvoering was er een commissie van het ministerie van Financiën als opdrachtgever betrokken bij Bearing Point, maar minister Jardim zelf was geen directe gesprekspartner voor het kantoor.

Het feit dat voormalige bestuurders en topambtenaren na hun ambtsperiode voor een carrière in het bedrijfsleven kiezen, is op zich niet nieuw, zo laat het kantoor in een reactie weten. De voormalige Nederlandse premier Jan Peter Balkenende ging na het premierschap bij Ernst & Young werken, terwijl de ex-ministers van Financiën Gerrit Zalm en Wouter Bos na hun termijn bij respectievelijk ABN Amro en KPMG gingen werken.

Op Curaçao ging Julian Lopez Ramirez na zijn dienstverband als hoofd Douane bij Deloitte werken, terwijl Raymond Begina in de 90’er jaren nadat hij hoofd Stafbureau was, bij KPMG aan de slag ging.

Jardim is net als het kantoor internationaal gericht.

,,Met zijn komst verwachten wij ‘zijn’ visie ten aanzien van een moderne belastingdienst en moderne overheid beter uit te kunnen dragen richting onze kanten in het Caribisch gebied. Door zijn toevoeging aan ons team kunnen wij nog van veel meer toegevoegde waarde zijn voor onze klanten omdat hij kennis en ervaring vanuit klantenperspectief meebrengt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties