26 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

PBC | MFK betreurt uitspraken over drugshandel door overheid Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas betreurt de uitspraken van partijgenoot Juniël Carolina over de verkoop van in beslag genomen drugs om de staatskas te spekken. Pias...

Democracy now! | Monday, March 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Grootse komiek van Curaçao, Eligio Melfor overleden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag is Julio Constantino Hermanus overleden. Eligio Melfor, zoals hij beter bekend is, had ernstige gezondheidsproblemen. Met zijn overlijden verliest Curaçao een van...

PBC | Schuldquote Curaçao daalt licht door groei economie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De overheidsschuld van Curaçao bedroeg eind 2022 ruim vier miljard gulden. Dat is 82 procent van wat alle inwoners van Curaçao en bedrijven op...

PBC | Verlichting Koningin Emmabrug ging zaterdag uit in verband met Earth Hour

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag ging de niet essentiële verlichting van de Koningin Emmabrug (Pontjesbrug) een uur uit om stil te staan bij Earth Hour. Wereldwijd deden...

ParadiseFM | Slachtoffer overval aangehouden voor poging tot moord

Een 20-jarige jongen is zaterdag aangehouden voor poging tot moord, nadat hij zelf slachtoffer was van een gewapende overval. De jongen en zijn vriendin hadden via social...
- Advertentie -

AD | Bearingpoint: ‘Niets mis met benoeming Jardim’

Peter Grootens KPMG Bearingpoint
Bearingpoint: ‘Niets mis met benoeming Jardim’

Willemstad – Er is absoluut niets mis met de benoeming van ex-minister José Jardim tot directeur bij Bearing Point Caribbean. De aanstelling is ook niet gebaseerd op een wederdienst waartoe Bearing Point verplicht was ten aanzien van de voormalige bewindsman.

Dat heeft Bearing Point Caribbean desgevraagd aan deze krant gemeld naar aanleiding van een publicatie in de Papiamentstalige ochtendkrant Ultimo Noticia van gisteren. De krant meldde dat de benoeming een tegenprestatie was voor het feit dat Bearing Point in het verleden via een contract met de Belastingdienst 15 miljoen zou hebben gekregen.

Volgens Ultimo Noticia behoorde Jardim samen met nog drie anderen tot de laatste vier kandidaten die goed waren bevonden na een sollicitatie. De finale keus viel volgens Ultimo Noticia niet op Jardim maar op een andere kandidaat. Deze beslissing zou later ingetrokken zijn, nadat Bearing Point erachter kwam dat er een belofte was gedaan om de voormalige minister als tegenprestatie voor de 15 miljoen gulden de functie van directeur aan te bieden, aldus Ultimo Noticia.

In een reactie op de publicatie stelt Bearing Point dat het kantoor ‘de afgelopen jaren op eigen kracht zowel van de BES-eilanden als Curaçao opdrachten gegund heeft gekregen zonder informatie van binnen.”

Het kantoor schetst hoe het in 2010 voor de BES-eilanden een Europese aanbesteding won voor hetzelfde systeem dat op Curaçao wordt geïntroduceerd. De Nederlandse Belastingdienst koos uit 5 bedrijven voor Bearing Point. In 2013 heeft de lokale Belastingdienst een openbare aanbesteding gedaan voor dezelfde belastingsystemen. De aanbesteding is toen door topambtenaren en externe deskundigen begeleid. Bearing Point won de aanbesteding.

Bij de uitvoering was er een commissie van het ministerie van Financiën als opdrachtgever betrokken bij Bearing Point, maar minister Jardim zelf was geen directe gesprekspartner voor het kantoor.

Het feit dat voormalige bestuurders en topambtenaren na hun ambtsperiode voor een carrière in het bedrijfsleven kiezen, is op zich niet nieuw, zo laat het kantoor in een reactie weten. De voormalige Nederlandse premier Jan Peter Balkenende ging na het premierschap bij Ernst & Young werken, terwijl de ex-ministers van Financiën Gerrit Zalm en Wouter Bos na hun termijn bij respectievelijk ABN Amro en KPMG gingen werken.

Op Curaçao ging Julian Lopez Ramirez na zijn dienstverband als hoofd Douane bij Deloitte werken, terwijl Raymond Begina in de 90’er jaren nadat hij hoofd Stafbureau was, bij KPMG aan de slag ging.

Jardim is net als het kantoor internationaal gericht.

,,Met zijn komst verwachten wij ‘zijn’ visie ten aanzien van een moderne belastingdienst en moderne overheid beter uit te kunnen dragen richting onze kanten in het Caribisch gebied. Door zijn toevoeging aan ons team kunnen wij nog van veel meer toegevoegde waarde zijn voor onze klanten omdat hij kennis en ervaring vanuit klantenperspectief meebrengt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -