29 C
Willemstad
• zaterdag 9 december 2023

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...

Nu.cw | Jong koraal op Curaçao niet verbleekt

Britt van Garderen Jong koraal, afkomstig van in het wild gevangen gameten (geslachtelijke voortplantingscellen), blijkt geen tekenen van verbleking te vertonen op Curaçao, zelfs niet tijdens de voortdurende...
- Advertisement -spot_img

AD | Barkjes terug op de oude stek

HomeMediaAD | Barkjes terug op de oude stek
Operatie Centinela zichtbaar beeindigd | Foto Jeu Olimpio

De Venezolaanse fruitbarkjes zijn gisteren na lang wachten terugverhuisd naar de Sha Caprileskade, waar de ‘floating market’ al meer dan honderd jaar was gevestigd.

Toen de handelaren begin dit jaar door de grensblokkade, die president Nicolás Maduro had opgelegd, noodgedwongen van Curaçao moesten vertrekken, besloot de regering de kade te renoveren.

De kade is verstevigd en de stands hebben een geheel nieuwe look gekregen, met kleurrijke doeken en betegelde toonbanken; wat er niet alleen mooier uitziet, maar tegelijkertijd zorgt voor betere hygiëne.

De barkjes konden na een akkoord met Venezuela in augustus alweer terugkeren, en waren tijdelijk gevestigd aan de Kleine Werf. Nu zijn ze weer terug op hun oude stek.

Bron: Antilliaans Dagblad

12 reacties

 1. Gedeeltelijk eens met Matie, dat de barktjes weer terug komen vind ik best leuk.
  Dat er beter gehandhaaft moet wordn vwb de stinkende dozen met fruitafval daar kan ik het mee eens zijn.

 2. Ben er niet mee eens dat de barkjes terug zijn op de Sha Capriles kade.
  Er moet nu strenge regels komen zoals geen kisten op straat neerzetten met daarop gesneden fruit die gaan door de warmte lekken (zwarte drap) op de nieuwe tegels en het blijft uit het zicht want er ontbraken heel veel stoeptegels
  voor dat de barkjes weggingen.
  Laten hun huur en onderhoud betalen strenge controle door de douane tegen smokkelen.

 3. ‘maar zelfs dan hadden ze op de Kleine Werf beter in het zicht gelegen voor de tourist.’, schrijft Joscelin.

  Waarmee ze haar op zich goede betoog helemaal onderuit haalt: er is namelijk nog nooit ook maar 1 toerist gesignaleerd op Kleine Werf.

 4. Helemaal eens met Joep Meloen. Die hang om alles maar bij het oude te laten is in dit geval erg kortzichtig. De oude binnenstad van Punda, Otrobanda, Scharloo en Pietermaai zou 1 voetgangersgebied moeten zijn met boutique hotels met goede verdere horeca en winkels; een feest om te vertoeven. Hiervoor hebben we natuurlijk op het eiland en in het bijzonder dan in de oude stad beter openbaar vervoer nodig, inclusief transferia. Die barkjes zijn met zo’n vooruitgang in het geheel niet interessant, maar zelfs dan hadden ze op de Kleine Werf beter in het zicht gelegen voor de tourist.

 5. Juist Joep, de Handelskade ‘s avonds autovrij maakt de horeca functie ervan veel aantrekkelijker.

  En dat geld zeker ook voor de Nieuwstraat waar auto’s ‘s avonds de grote sfeerbederver zijn.

 6. Beste zou zijn om heel Punda, dus Breedestraat en Handelskade plus Ruyterkade gewoon autovrij te maken. Alleen nog toegankelijk voor leveranciers op bepaalde uren. Zou de binnenstad een stuk leefbaarder maken.

 7. Het is een cultuur van de laatste jaren. Voorheen werd er wel opgetreden. Het heeft ook niets te maken met ergens anders parkeren. Het probleem ligt voor de leveranciers die in de binnenstad moeten afleveren. Die staan ook in de file en verliezen zo veel tijd.

 8. Dat is een stukje cultuur Joep, formeel heb je gelijk maar laten we ons daar niet aan storen.

  Overal ter wereld kom je in binnensteden niet vooruit.

  Parkeer aan het Waaigat (gratis) of in de parkeergarage (spotgoedkoop) en loop een stukje.

 9. Goed nieuws! De floating market hoort bij Punda, zoals de pontjesbrug bij Willemstad. Goed voor de uitstraling van de stad en dus goed voor het toerisme. En och, af en toe een beetje wachten, so what. We leven op Korsou, dus poco poco, mensen.

 10. De files in Punda gaan weer beginnen !
  Verkopers die auto’s aanhouden en hun waar proberen te verkopen, de politie die daar niet tegen op wenst te treden. Bedrijven die hun waren niet af kunnen leveren omdat ze reeds bij het Wilhelminaplein in de file staan, die wordt veroorzaakt door deze figuren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties