AD | Barí voor Obama muzikaal gepresenteerd

Door Els Kroon

bari-obama

De Obama barí, ook wel tambú genoemd, wordt naar het Witte Huis gestuurd

Willemstad – Tijdens een feestelijk en muzikaal evenement presenteerde Tatiana Saturnino-Felix gisteren een Curaçaose barí met daarop de portretten van het gezin van de Amerikaanse president Obama in het Amerikaanse consulaat.

Vervangend consul-generaal Hormazd Kanga van de Verenigde Staten en zijn staf zullen ervoor zorg dragen dat de barí, ook wel tambú genoemd, naar het Witte Huis wordt gestuurd. Maar niet voordat het instrument aan een muzikale test werd onderworpen door meester-percussionist Pernell Saturnino, die met zijn band typisch Curaçaose muziek ten gehore bracht.

Zangeres Merly Augusta lichtte de achtergronden toe van de Seú en tambú-dansen die door het duo Chandrika Floridas en Dennis Puriel met volle overgave werden gedemonstreerd.

Het muzikale evenement werd besloten met een spontane jamsession in het Roosevelthuis door blues- en jazz-zangeres Shirma Rouse met Ronchi Matthew achter de piano, en een demonstratie van een door Tera Percussions geschonken mahoniehouten barí, voorzien van handtekeningen van alle betrokkenen, die een vaste plaats krijgt in het Roosevelthuis.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Barí voor Obama muzikaal gepresenteerd

  1. Abraham Mossel

    Ik heb gehoord dat Elmer Wilsoe het hangbuikzwijn van de PS heeft gevraagd om deze Bari persoonlijk aan Obama te mogen overhandigen. Dan kan hij meteen vragen of hij het bevroren geld ( á $ 50 miljoen ) van zijn baas Robby Dos Santos mee mag nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *