AD | Ansary richt pijlen op CBCS-directeur Jardim

Ennia eigenaar Hushang Ansary zegt niet toe te staan dat één persoon de goede relatie die hij en zijn imperium hebben met de eilanden van de Dutch Caribbean, samen met Nederland goede bondgenoten van de VS, verstoort. | TeleCuracao

Willemstad – Het conflict met de Centrale Bank CBCS doet Hushang Ansary af als ‘een misverstand’. Had financieel-economisch directeur José Jardim van de Centrale Bank de moeite genomen om één telefoontje te plegen, dan was het niet tot de noodregeling bij verzekeringsmaatschappij Ennia gekomen.

Ze verklaart hij in een interview met TeleCuraçao dat gisteravond werd uitgezonden.

Overigens weet deze krant dat Jardim en zijn medewerkers voorafgaande aan de noodregeling bij herhaling persoonlijk bij Ansary is geweest in de Verenigde Staten; juist om te waarschuwen voor de gevolgen van het uitblijven van de vereiste herstructurering van de Ennia-balans.

Het blijkt dat Ansary de noodregeling verafschuwt. Zo vertelde hij op tv. Had hij eerder geweten van het bestaan van deze wettelijke regeling, zonder de mogelijkheid van beroep door de instelling die het treft, dan had hij nooit een dubbeltje geïnvesteerd in Curaçao.

Met zijn Parman International is de 91-jarige Amerikaanse eigenaar van Ennia, Banco di Caribe en NIBanc. Ansary richtte in het vraaggesprek zijn pijlen diverse malen op CBCSdirecteur Jardim. Hoewel hij aangeeft ‘veel respect’ te hebben voor Jardim en hem zelfs een ‘great guy’ noemde, zei Ansary bij herhaling dat Jardim geen verstand heeft van het aansturen van een Centrale Bank.

Ansary noemt de directeur van de CBCS ook ‘een politicus’ en wees erop dat het de eerste keer is dat de Centrale Bank een politiek persoon in haar midden heeft. Jardim was gedurende enkele jaren vakminister van Financiën, zonder gelieerd te zijn aan een politieke partij.

‘Ennia nog nooit zo winstgevend’

Volgens Ansary is Ennia nooit zo winstgevend geweest als het afgelopen jaar. De verzekeraar is liquide, heeft geen schulden en betaalt het personeel steeds op tijd. En dat al twaalf jaar. De waarheid is, vervolgde de Amerikaan, dat Jardim nooit een vraag heeft gesteld. De CBCS heeft geen verstand van business en al helemaal niet van een verzekeringsbedrijf. Hij zal niet toestaan dat één persoon de goede relatie die hij en zijn imperium hebben met de eilanden van de Dutch Caribbean, samen met Nederland goede bondgenoten van de VS, verstoort.

Ansary is een prominent lid van de Republikeinse Partij. De CBCS moet de situatie naar zijn oordeel ‘snel herstellen’. De noodregeling is volgens hem een ‘te draconische maatregel geweest’.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “AD | Ansary richt pijlen op CBCS-directeur Jardim

 1. E problema di ENNIA ta ku hopi mayor a sera seguro di bida pa sumanan millionario y despues komete suisidio pa nan por a paga skol pa nan junan. Pa manda bo ju un VWO na Curacao den anjanan 80 y 90 bo kas mester tabata bal 2 millon florin abo mes mester tin un net worth 3 millon pa inschrijfgeld 20 mil brugklas 50 mil, VWO 2 y 3 100 mil, VWO 4, 150 mil, VWO 5 200 mil y VWO 6 250 mil. Tur ta sumanan pa anja. E universidadnan ta kosta millones. Hopi mayor a ganja pero nan a hanja sponsor pa paga e skol di e junan. Ora e berdad bini afo e mayornan ta perde kas auto trabou sen na banko meubles panja tur kos plus e diplomanan ta wordu anula e sponsornan tambe ta perde tur kos e studiantenan no por hanja trabou niun kaminda y hopi mester a bai den droga prostitushon y bestialidad pa por paga e boetenan ku nan hanja VWO boete 100 mil Universidad boete 250 mil bai ariba e por ta millon tambe. Y si bo bai skol pornada bo no ta hanja trabou mes.

 2. Misselijk makende programma dat intervieuw van Nicol Maduro met Ansary riool journalistiek Nicol was niet in staat om de waarheid boven fafel te krijgen.
  Wat een hufter die Ansary ontkennen help niet nee Jardim heeft nooit gezegd dat het uitkleden van Ennia kan lijden tot een noodregeling.Een normaal denkend mens kan dit wel begrijpen.
  Jardim heeft correct gehandeld.Ansary 91 jaar nog steeds op rooftocht man je kan niks van je rijkdom meenemen

 3. Ansary is een sluwe vos.
  Maar hij maakt nu een domme fout.
  Door Jardim te zien als een onbeduidend ventje.
  Jardim beschikt over een gedegen vakkennis.
  Ansary zit in het nauw en wordt persoonlijk.
  Nou,wedden dat Ansary deze zaak verliest.

 4. Dat is het grote probleem op Curacao Te grote schoenen en dan ook nog denken dat je mee kunt lopen, een beetje zelf kritiek zou niet gek zijn.Nu geef je een de ruimte aan een lapzwans om zijn l….lverhaal te houden zonder dat de verslaggever ook maar enig idee heeft welke kritische vraag of reactie ze zou moeten geven.

 5. Die Ansary is een grote boef, dat geld van hem heeft hij gestolen uit Iran en ermee naar de Verenigde Staten gevlucht.
  Soort zoekt soort, vandaar dat hij die investering op de eilanden heeft gedaan, lekker geen integriteitsonderzoeken, hij hoefde alleen met geld te wapperen en werd vervolgens als held binnen gehaald! Triest, lijkt me een goede les voor dat eiland, goed kijken met wie je dealt!
  Die Palm en met KPMG als accountant zijn net zo crimineel als Ansary, ook weer soort zoekt soort! Ze moeten die Palm vervolgen voor wat hij heeft toegelaten dat de eigenaar de toko helemaal leeg heeft gehaald. Met winst heeft dit helemaal niet vandoen, het is alsof een bank winst maakt, maar ondertussen zijn spaar te goeden niet kan dekken omdat de eigenaar deze naar het buitenland heeft gesluisd.
  Enfin, diep triest en dan gaat die man ooknog poppenkast spelen. Triest figuur, lever hem uit aan Iran, dan piept hij wel anders.
  Dat een publieke zender dit gewoon aanvaard, zo’n gesprek??!! Om te huilen.

 6. Misschien heeft Ansary gelijk, maar als je de rokkenjager Ralph ‘Bentley’ Palm als directeur aanstelt roept dat natuurlijk vragen op.

  Iedereen weet dat Palm volslagen onbetrouwbaar is en alleen zijn snikkel achterna loopt en als directeur niet meer dan een marionet is.

 7. Had financieel-economisch directeur José Jardim van de Centrale Bank de moeite genomen om één telefoontje te plegen, dan was het niet tot de noodregeling bij verzekeringsmaatschappij Ennia gekomen.

  Dan had Jardim een storting ontvangen op een rekening in Zwitserland?

 8. Is dat niet de pedante Nicole Maduro? Ik vraag me af of TeleCuracao wel een idee heeft voor wie ze het programma maken. Het lijkt wel een egotripperij bij de presentatoren van morru bondia en dit voor een programma bedoeld voor werkeloze huisvrouwen en gepensioneerden. De meeste hebben op dat moment hun gebit nog niet in en zien ze een arrogante pedante dame die denkt dat ze bij Fox tv werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *