28 C
Willemstad
• woensdag 5 mei 2021 20:45

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Rosaria: 'Marvelyne Wiels lapt regels aan laars'

AD | Rosaria: ‘Marvelyne Wiels lapt regels aan laars’

Alex Rosaria (PAIS): ‘Voordeel van twijfel weg’

GevMin Marvelyne Wiels in Notisia360 - ontkennningen afkoopsom, verbouwingsoffertes tussen de 1,8 en 3,6 miljoen euro
Alex Rosaria: Marvelyne Wiels lapt regels aan laars

Willemstad – ,,Er is geen voordeel van de twijfel meer voor mevrouw Wiels.” Dat stelt PAIS-Statenlid Alex Rosaria na het Soabrapport over het kabinet van de Gevolmachtigde minister te hebben gelezen.

Een politiek standpunt neemt hij pas vanavond in na afloop van de bestuursvergadering van de partij, zo laat hij desgevraagd weten.

,,Het rapport geeft duidelijk aan dat mevrouw Wiels de regels aan haar laars heeft gelapt, vooral voor wat betreft het personeelsbeleid. Dat is niet acceptabel”,

stelt de PAISleider. Hij is daarmee de enige binnen de coalitie die zich uitlaat over het rapport. Fractieleider Melvin Cijntje van Pueblo Soberano laat desgevraagd weten het rapport nog niet helemaal gelezen te hebben en er dus nog geen uitspraken over te kunnen doen.

PNP-leider Humphrey Davelaar is al dagen niet bereikbaar voor commentaar, net als onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran.

Opvallend is dat Rosaria aangeeft dat de Gevolmachtigde minister van Curaçao, die op instructie van de Raad van Ministers van Curaçao dient te handelen, geen gehoor geeft aan verzoeken vanuit Willemstad.

,,Het is niet acceptabel dat hier te Willemstad streng naar de regels wordt gekeken, terwijl in Den Haag deze niet worden nageleefd. Het schijnt dat het Curaçaohuis geen gehoor of niet genoeg gehoor geeft aan de verzoeken van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening om haar werk correct te kunnen uitvoeren.”

Dit is geen goed bestuur, stelt de PAIS-fractieleider.

,,Ik heb gesproken met de minister van BPD, Etienne van der Horst. Ik heb met hem afgesproken dat er een stringenter toezicht moet komen van zijn ministerie op het personeelsbeleid van het Curaçaohuis. Ik heb hem gevraagd om geen één benoeming of verlenging van personeel van het Curaçaohuis goed te keuren zonder dat er eerst een goed beeld bestaat voor wat betreft het personeelsbeleid.”

Rosaria stelt dat het ‘heel vervelend’ is dat Wiels voor de zoveelste keer in opspraak komt.

,,Dit is een schaduw voor dit kabinet en verzwakt de rol en morele autoriteit die het Curaçaohuis moet hebben als een bruggenbouwer tussen Curaçao enerzijds en Nederland en de Europese Unie anderzijds. Als zij een Gevolmachtigde minister van PAIS was, zou zij daar allang niet meer zitten.”

Wat oppositiepartij PAR betreft moet Wiels het veld ruimen, zo liet fractieleider Zita Jesus- Leito eerder tegenover deze krant weten.

Oppositiepartij MFK is gematigder. Leider Gerrit Schotte:

,,Het rapport is flauwtjes. We zullen het er in de loop van deze week over hebben binnen onze fractie, maar de meeste dingen uit het rapport wisten we al. Als we de media mogen geloven is er zelfs meer gebeurd dan in het rapport vermeld staat.”

Op de vraag of Wiels het veld moet ruimen, reageert Schotte cynisch:

,,Het heeft niet meer te maken met wat wij vinden. Als 11 van de coalitie het goed vinden, dan blijft Wiels gewoon zitten.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Rosalia (PAI), geeft Fraudelyne Wiels niet meer het voordeel van de twijfel na het lezen van het Soabrapport. Ik denk, hoe verzin je het Rosaria om dit al veel te lang lopende toneelstuk van deze meester diploma cq contracten, offerten en E-mail vervalser nu pas door te hebben. Een klein kind van 8 jaar heeft het zelfs door gehad bij de aanstelling van de tweehanden op een buik “Wiels/Asjes” toneel spellers. Rosaria ziet de bui al hangen zowel in zijn eigen partij als die van de coaltitie en kiest eieren voor zijn geld nu het nog kan. Morgen kan het best eens zo zijn dat de kranten bol staan met berichten dat het cabinet Asjes is gevallen en op naar nieuwe RAMP verkiezingen met uitslag PS/ MFK/ MAN. Of zal men wijzer geworden zijn en voor een regering kiezen bestaande uit PAR/ PAIS/ PNP/ Leeflang ( KLA?).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties