29 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 21:51

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Agenten sneller de straat op

De Raad van Ministers akkoord gegaan met de werving van nieuwe politieagenten en zijinstroom van 18 agenten | Jeu Olimpio

Willemstad – Gezien de groeiende behoefte aan nieuwe politieagenten op straat, zijn het Korps Politie Curaçao (KPC), opleidingsinstituut ORV en de politievakbonden op dit moment in gesprek over een voorstel om agenten in plaats van na drie jaar, al eerder op straat in te zetten.

Dat heeft minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie verklaard. De Raad van Ministers is vorige week woensdag akkoord gegaan met de werving van nieuwe politieagenten, hetgeen drie nieuwe politieklassen inhoudt, en de zijinstroom van 18 agenten. Dit betreft personen die eerder al deel uitmaakten van het korps, maar in het buitenland of bij een andere organisatie zijn gaan werken.

,,Deze personen krijgen de kans het politiekorps opnieuw te betreden”, aldus de minister. ,,Zij kunnen meteen op straat worden ingezet en zo tegemoetkomen aan de huidige behoefte voor meer blauw op straat.” Girigorie heeft korpschef Mauricio Sambo verzocht zo snel mogelijk te beginnen met het wervingsproces.

- Advertentie -

Tegelijkertijd werkt het KPC, samen met het ORV en met de input van de vakbonden, aan een aangepaste politieopleiding waardoor agenten sneller aan het werk kunnen.

,,ORV heeft zelf al een voorstel gepresenteerd waarmee de vereiste drie jaar – waarna een agent op straat kan worden ingezet – verlaagd wordt naar 22 of 24 maanden. Maar na een gesprek met het managementteam van het KPC en de vakbonden buigen de partijen zich nu over een strategie om de nieuwe agenten nóg sneller op straat in te kunnen zetten”, aldus Girigorie in de Staten. ,,Ik zie dit als een positieve stap en ontvang graag spoedig het definitieve voorstel van betrokken partijen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. En de straat op wil niet zeggen 2x per week de auto laten wassen bij Bob’s autowas en iedere dag vanaf 9 uur bij een snack rondhangen. Ik zie vrijwel nooit politie, alleen sporadisch bij een wat grotere controle. Wat doen die mensen de hele dag ?

  2. Ik moet zeggen dat ik een aversie heb tegen geüniformeerde diensten maar ja ze zijn éénmaal nodig. Als ik het goed begrijp, duurt de opleiding 3 jaar en dit terwijl een universitaire studie 4 jaar duurt?

    De vraag is waarom sturen ze agenten in tweeën de straat op met één agent per dienstauto kunnen ze meer terrein beslaan. Na een opleiding van 3 jaar moet dat toch kunnen?

    Helaas hoor ik Girigorie niet over de hoge ziekte verzuim onder politieagenten. Meestal melden agenten zich ziek om wat als bewaker bij te verdienen, vreemd dat het zomaar mag.

    Het schijnt dat rond carnaval altijd 0 ziekteverzuim is want dan valt veel overwerk te verdienen. Agenten noemen die periode ook niet voor niets de honeymoon weken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Paradise FM | Weer iemand overleden door Covid-19

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van maandag. Het aantal mensen op Curaçao dat door een Covid-besmetting is...

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...
- Advertentie -