AD | Aanhoudingen in Ascor-zaak met ‘verdachte dood’

Arrestaties in Ascor-zaak met ‘verdachte dood’

Willemstad – Nadat eerder een inval heeft plaatsgevonden bij Ascor Trust, een trustkantoor in de Hoogstraat in Otrobanda, zijn in verband met een financieel onderzoek ook twee personen aangehouden.

Zo verklaart het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd tegenover deze krant. Het betreft E.P. en A.C., aldus de woordvoerder, die bevestigt dat het gaat om Eli Pichel en Anita Cupido.

Laatstgenoemde, Cupido, is volgens gegevens van de Kamer van Koophandel bestuurder/directeur van Ascor Trust Company, dat eigendom was van Marleen Janssen, die enige tijd voor de inval eind maart 2017 overleed. Het OM spreekt van ‘een verdacht overlijden’ van Janssen, maar wil daar verder niet over uitweiden.

Cupido werd al, naar nu blijkt, zo’n twee weken geleden aangehouden en is inmiddels op vrije voeten gesteld, maar geldt voor justitie nog wel als verdachte. Pichel werd afgelopen week gearresteerd en zit nog vast.

Pichel was de (ex) partner van de overleden Janssen. Zij zouden formeel gescheiden zijn, maar Janssen zou nog wel financieel voor hem zorgen. Naar verluidt is P. een bekende van justitie; de voormalige belastingadviseur zou in het verleden te maken hebben gehad met aanzienlijke schulden en eerder wegens fraude zijn opgepakt, maar leefde nadien lange tijd vooral een ondergedoken bestaan.

De inval op 24 maart bij Ascor werd destijds bekendgemaakt door het OM. De inval hield verband met een fraudezaak. Er werden verschillende artikelen in beslag genomen in het belang van het onderzoek. De huiszoeking vond plaats in het bijzijn van de officier van justitie en stond onder leiding van de rechter-commissaris.

Volgens haar Linkedln-profiel was Marleen Janssen al sinds 1994 directeur/eigenaar van Ascor Trust. Ze had daarvoor gestudeerd in Leiden. Janssen was naar eigen zeggen ‘een trotse sponsor’ van Fundashon Seri’Otrobanda.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *