29 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

AD | Aangifte tegen MDPT en RdK

HomeMediaAD | Aangifte tegen MDPT en RdK

Update 30 janauri 2017, 11u : nu met complete aangifte

mdpt-naar-china-met-werner--jose-arnemann-van-der-wal-maria-liberia-peters-raffinaderij-2016
Het MDPT en RdK team

Willemstad – Uit een onlangs gedane aangifte bij het Openbaar Ministerie (OM) blijkt dat er op grootschalige wijze fraude zou zijn gepleegd door het Multidisciplinair Managementteam (MDPT) en de Refineria di Kòrsou (RdK).

islaDe persoon die aangifte doet heeft jarenlang bij Curaçao Refinery Utilities (CRU) gewerkt en beschikt over de administratie van het MDPT. Deze persoon legde eerder al een verklaring af over het wanbeleid bij onder andere RdK in het kader van de lopende enquêteprocedure. En omdat het beklag bij politici niet leidde tot een verandering, is het OM als ‘last resort’ benaderd ‘om het tij te keren’.

De aangifte begint met het uitspreken van de grote twijfel aan de kundigheid van de voorzitter van het MDPT, Werner Wiels, die in 2013 door Ivar Asjes werd aangesteld. Wiels werkte eerder als directeur bij het Amfo-fonds en werd daar weggestuurd vanwege fraude. Ook heeft Wiels laakbaar gehandeld als commissaris bij Aqualectra, zoals uit de enquêteprocedure mag blijken, aldus de aangever. Ook José van den Wall Arnemann bij RdK wordt in twijfel getrokken. Hij was volgens de aangever niet de meest geschikte directeurs-kandidaat, maar Asjes drong aan op zijn benoeming.

,,De opzet van Asjes hierbij lijkt duidelijk: benoem een zwakke directeur bij RdK die makkelijk de gewenste kant opgestuurd kan worden. Organiseer het MDPT verder op zo’n manier dat met minimale controle enerzijds maximale financiële middelen ter beschikking gesteld worden, en zet daar iemand naar jouw gading neer, ook al is die persoon daartoe niet geschikt”, zo staat in de aangifte, die in handen is van het Antilliaans Dagblad.

Uit de aangifte blijkt dat er veelvuldig vriendjespolitiek bedreven is. Zo wordt verslag gedaan van toen de voormalige minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw), Jean-Marie Francisca (PS), het veld moest ruimen. Toen moest er volgens de aangever ‘iets geregeld’ worden. Zij werd opgenomen in het MDPT. Later vertrok zij weer, waarschijnlijk om niet beticht te worden van vriendjespolitiek. Maar toen werd haar partner, bewaker van beroep, als consultant ingeschakeld via zijn voor deze gelegenheid opgerichte eenmanszaak. Als bijlage wordt de oprichting bij de Kamer van Koophandel (KvK) overlegd, evenals een kopie van een cheque van 13.200 gulden aan deze ‘consultant’. Volgens betrokkenen is de partner van Francisca nimmer bij het MDPT gezien, aldus de aangifte.

Ook een commissaris van de Raad van Commissarissen (RvC) van RdK zou gespekt worden door de betaling van een IT-bedrijf van een familielid van deze commissaris, die ‘opgeklopte facturen’ presenteert. Hoewel de aangever de facturen kan terugvinden in de administratie voor dit familielid, is er geen ‘bewijs dat er ook daadwerkelijk via spookfacturen naar die commissaris geld gesluisd wordt’. Toch reden, volgens de aangever, om het een en ander nader te onderzoeken.
Dan wordt in de aangifte nog melding gedaan van de doorbetaling van een vergoeding van 7.500 gulden per maand aan een ex-MDPT-lid dat naar Australië is verhuisd.

Met bewijsstukken onderbouwd, lijkt er verder ‘gerotzooid te zijn met reiskosten’ van Werner Wiels die naar Puerto Rico vertrok en daarvoor een cash voorschot kreeg van 3.720 dollar voor de hotelkosten. Om vervolgens daar met een creditcard van Van den Wall Arnemann deze hotelkosten te betalen. Naar zeggen zou dit later ‘verrekend’ worden.
Verder blijkt uit de administratie dat het MDPT gebruik heeft gemaakt van diensten van Sybe Financial Services, het bedrijf van de inmiddels ‘veroordeelde oplichter’ Jacobus Jacobs ‘die een spoor van faillissementen achter zich heeft gelaten’. Ook bij Aqualectra werd Jacobs, toentertijd met Wiels in de RvC, ingeschakeld, waarover toen veel ophef was.

De aangifte vervolgt: ,,Uit de overlegde administratie blijkt verder dat het MDPT aanzienlijke bedragen aan stichting Fundashon pa Deporte i Responsabilidat Sosial (FDRS) betaald heeft. Waar slaat dit op? Het sponsoren van stichtingen staat volledig buiten de doelstelling en taakomschrijving van het MDPT en dit duidt ook op zijn minst op misbruik van fondsen.”

Uit de aangifte blijkt ook dat de ‘Latina-vriendinnen’ van zowel Wiels als van Van den Wall Arnemann ook mooie functies krijgen toebedeeld. Zo wordt ene Flor Maria Ramirez Ortiz betaald voor werkzaamheden die onbekend blijven. Haar dochter Monica Joanna Saavedra Ramirez komt te werken bij CRU. Zij zou eerst als juriste worden aangesteld, spreekt geen Nederlands noch Engels, maar wordt dan uiteindelijk als secretariële ondersteuning aangenomen. Het bedrijf dat haar ‘uitzendt’ heeft er echter moeite mee, waarna de vrouw direct in dienst komt van RdK/MDPT, tegen een loon van meer dan 12.000 gulden per maand. ,,Wat voor werk zouden deze dames overigens doen dat niet door lokale mensen gedaan zou kunnen worden?”, zo vraagt de aangever zich af.

Bij de laatste verkiezingen, waarbij Ivar Asjes met zijn nieuwe partij geen zetels wist te behalen in de Staten, stond Tania Henriquez op de lijst. Zij zou nu als PR-medewerker werken bij MDPT, voor een loon van 8.500 gulden per maand, terwijl er al een PR-medewerker is. ,,Dit lijkt ook een geval van vriendjespolitiek en verkwisting van gemeenschapsgelden”, zo wordt geconcludeerd.

Verder zou Angelo Meyer van de vakbond PWFC een bedrag van 40.000 gulden betaald hebben gekregen voor een weekendje Venezuela, waar hij andere vakbonsfiguren zou ontmoeten.

,,De bedragen die door het MDPT aan consultants betaald worden, lijken overigens ook buitensporing”, zo wordt vervolgd. ,,Zo is blijkens de bijgevoegde administratie alleen al aan KPMG, in een periode van acht maanden, 800.000 dollar betaald. Hiernaast zijn vele tonnen aan verschillende advocaten en adviseurs betaald.”

De aangever concludeert dan ook: ,,Het moge duidelijk zijn dat in deze periode, waarbij de toekomst van de raffinaderij en Bullenbaai op het spel staat, RdK en het MDPT een sleutelpositie innemen. Ik acht het uitermate onwenselijk en zelfs schandalig dat bij RdK en het MDPT ongeschikte en mogelijk corrupte figuren het voor het zeggen hebben.”

Reactie Werner Wiels

In een reactie tegenover deze krant stelt Werner Wiels niet van de aangifte op de hoogte te zijn. ,,En als het zo is, dan moet het OM maar onderzoek doen”, zo voegt hij eraan toe. Op de vraag of hij dit artikel wil lezen voor een reactie zegt hij:

,,Ik maak me geen zorgen. Ik ben op vakantie en ik maak me niet druk”.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

2017 01 24 – Aangifte Eugene Angelica MDTP en RDK by Black Lion on Scribd

Tevens te vinden op http://knipselkrant-curacao.com//kkc-aangifte-eugene-angelica-mdtp-en-rdk/

54 reacties

 1. Beste allemaal, alle reacties worden door het moderatie team bekeken. We kijken niet echt naar taal fouten. Sommige worden verbeterd om de leesbaarheid te bevorderen. Dus taal fouten of niet is gewoon, zelfs de koning maakt taal fouten.

  Met vriendelijke groet,

  KKC Security

 2. “…Daarbij maakte hij zelf een vreselijke taalfout. Dat was de reden dat ik hem van repliek diende…”

  En die repliek was het verbeteren van zijn taalfouten. Hetzelfde wat ik bij jou deed.

  Maar ja Mano. Jij bent van het type: “hij begon” en “hij deed het ook”.

  Overigens vind ik het wel grappig dat je, na herhaaldelijk te zijn gecorrigeerd, nog steeds denkt dat ik een vrouw ben.
  (le/la of el/la wil ik je wel een keertje uitleggen).

 3. @LaStiwz,
  Nu zit je echt uit je nek te kletsen, je snapt het nog steeds niet! Niet ik probeerde iemand te corrigeren, maar die iemand trachtte mij te corrigeren. Daarbij maakte hij zelf een vreselijke taalfout. Dat was de reden dat ik hem van repliek diende. Jij hebt gewoon uit vrouwelijke bemoeizucht voor je beurt gehapt, alvorens de bal te kaatsen moet je wel op de hoogte zijn van de bron van het kwaad…En als je ‘t nog steeds niet snapt, blijf dan maar stil of ga met je ouwe pussy spelen.. 😆

 4. Dank voor deze toelichting, zodat we weten wie de grote graaiers en zakkenvullers zijn.

  Dat KPMG er diep in zit (de Zeeuw en Scoop) was te verwachten.

  Was wel verbaasd dat de link lullende en rechts (zakken) schreeuwende tuinkabouter Errol Cova er ook zit.

  En dat Maria Liberia Peters, die met 1 voet in graf staat, erin zit is lachwekkend.

  Maria Liberia Peters, die als arme kleuterleidster de politiek in ging en er steenrijk weer uit kwam. Walgelijk wijf.

 5. Op 29 november 2013 werd officieel het multidisciplinair projectteam bij landsbesluit geïnstalleerd. Het team is onderverdeeld in twee deelgroepen. De ene groep houdt zich bezig met ‘Modernisering’ (zoeken naar partners en upgraden) en de tweede groep met ‘Herontwikkeling’ (slopen en ontmantelen raffinaderij en ontwikkelingsplan met nieuwe bestemmingen), met Werner Wiels als coördinator van beide groepen, bijgestaan door Vernon Daal.

  Andere leden van het projectteam-Isla zijn:
  * Errol Cova als deskundige op het gebied van arbeid en human resources;
  * Jaime de Sola, expert op het gebied van de internationale oliesector;
  *Ruben Roosberg, met kennis op het gebied van raffinaderijgerelateerde activiteiten;
  * Irving Hanst, kenner van overheidsentiteiten;
  * Parrish Potts, die strategisch en technisch expert is op het gebied van de internationale oliesector;
  * juridisch expert Randolph van Eps;
  * financieel deskundige Henk de Zeeuw;
  * internationaal onderhandelingsdeskundige Lindomar Scoop;
  * Stefan Jansen, die deskundig is op het gebied van projectmanagement;
  * Maria Liberia-Peters, kenner van onderhandelingsvaardigheden;
  * planningen designdeskundige Anko van der Woude;
  * sociaaleconomisch deskundige Pieter Goossens;
  * professional op het gebied van projectmanagement, Patrick Newton.

  KPMG Dutch Caribbean heeft na een openbare aanbesteding de opdracht gekregen het traject te begeleiden.

 6. “…maar tijdens die poging tot correctie zelf ook een vreselijke taalfout maakt…”

  Exact de reden waarom ik op jou reageer. En het ging niet om 1 fout.

 7. @LaStiwz, iets met kaats en bal? Nou mooi dan, maar dan heb je voor je beurt de bal gekaatst, want ik ben niet degene geweest die over taalfouten begon te klepzeiken! Maar die bigifoetoe bemoeial begon ermee. Je weet dondersgoed dat ik nooit iemand op zijn of haar taalfouten zal aanspreken, tenzij die iemand dat soort opmerkingen t.o.v. mij denkt te kunnen maken. En daar reageer ik zeker op, vooral als die iemand denkt mij te moeten corrigeren maar tijdens die poging tot correctie zelf ook een vreselijke taalfout maakt. Dan wordt die iemand in mijn ogen niets minder dan een prooi, en ik ben dan de jager.. Snap je madame LaStiwz?

 8. @LaStiwz,
  Ach, hoe jij schrijft hoef ik niet te schrijven, trouwens, jij bent ook niet bepaalt een neerlandica, ik heb zo vaak reacties van jou gelezen die werkelijk stikten van de foutjes. Soms weet je niet eens hoe en waar een komma te plaatsen, dus breek me aub de bek niet open. Als wij hier echt op taalfouten zouden moeten letten kunnen we inderdaad de taalpolitie inschakelen, of zo je wilt een taalNAZI!!
  Want de taal en schrijffouten zijn haast niet te tellen, en dat letterlijk iedere dag!

  Ik kan zo de namen opnoemen die zich herhaaldelijk schuldig maken aan taal en schrijffoutjes, bovendien heb ik vrijwel iedereen op dit forum wel eens op taal en schrijffoutjes betrapt, en dat weet mevrouw LaStiwz maar al te goed. Maar waarom zou ik er gewag van moeten maken als ik me zelf ook bezondig aan taal en schrijffoutjes ? Ik vind namelijk niet dat het mijn taak is om een stel jenever en rumzuipende grijsaards met trillende plooiklauwen, wat de meesten van de gasten hier zijn, aan te spreken op hun taal of schrijffouten! Snap jij dat madame Grise LaStiwz?

  Dus doe normaal, want volgens mij zitten wij hier niet op een soort van groot dictee-achtig forum te schrijven waar het ten strengste verboden is ook maar 1 enkel foutje te maken. Stel je dus niet aan en ga over naar de orde van de dag! Ga lekker breien en koekjes bakken voor je kleinkinderen. 😆

 9. Zekers Maria Liberia Peters him self te oud voor deze boeven bende zou je denken.over de 70j met haar vele commissiaraten die krijgt er maar niet genoeg van.Denkt al het geroofde in het hiernamaals goed te kunnen gebruiken.

 10. Ik zie Maria ook daar op de foto lopen.
  Is zij ook van de partij ?
  Heeft zij haar financien niet reeds geregeld ?

  Goed dat Asjes en Bloopers weg zijn.
  Die twee zijn boeven van hogeschool niveau.

 11. @Mano: te uwer informatie enige correctie. (Misschien ben ik wel een Surinamer.)

  @Hey bigifoetoe surinamer *hoofdletter* Riemer, je kunt niets met mij, jij bent niet van mijn stand. Het zal mij trouwens niet verbazen als blijkt dat je Surinamer bent, *punt* zij *hoofdletter* staan namelijk bekend om hun nergensopslaande *komma* haast ziekelijke neiging de taalpolitie uit te hangen. Ze menen zelfs beter nederlands *hoofdletter* te spreken én te schrijven dan de Hollanders. Maar meestal, zoals je anderhalfuur geleden zelf ook hebt bewezen, bakken ze geen reet van de nederlandse *hoofdletter* taal.

  Moet je eens voor de gein een kijkje nemen op hun fora en facebook, *punt* je *hoofdletter* schrikt je rot, want het wemelt namelijk van de taal *-* en schrijffouten, om maar te zwijgen over de grammatica en zinsbouw… Ik hoop dat je geen Curacaoënaar *Curaçaoënaar* bent, want dan zijn we echt de pineut, *punt* ik *hoofdletter* moet er niet aan denken dat de Kurazoleño de Surinaamse mentaliteit overneemt.. *typo* Niet dat de Curacaose mentaliteit zoveel beter is, maar men kan de doorsnee Kurazoleño er niet van betichten allesweters oftewel *danwel* betweters te zijn. De doorsnee Surinamer daarentegen meent, vooral t.o.v. van Antillianen, Einstein in hoogsteigen persoon te zijn, ook al schrijft hij *komma* net als jij *komma* dom nederlands. *hoofdletter*

  Je kon mij eerder, toen ik je betrapte op je domme nederlandse zin *komma* niet van repliek dienen, *punt* vandaar *dat* je bovenstaande reactie helemaal boven op *aan*
  het forum hebt geplaatst, *punt* lafaard. *hoofdletter*
  Je wil *wilt* natuurlijk niet, nadat je t.o.v. mijn virtuele persoon dacht de neerlandicus uit te hangen, dat de lezers zien/lezen hoe ik je heb betrapt op het schrijven van slecht nederlands, *Nederlands* op een zinsbouw van niks, nada!

 12. De nieuwe financiel directeur bij de SEHOS Elvis Thode v/d zelfde laken een pak. Een zwakke directeur benoemen die makkelijk de gewenste kant op kan sturen gemanupuleerd kan worden cq marrionet dezelfde modus operandie. Angelo Meyer ook een v/d meest corrupte vakbondsleider.

 13. Het was natuurlijk al vreemd dat een simpele commissie 4 miljoen gulden op jaarbasis mocht spenderen. Dan weet je al dat het goed fout zal gaan.
  Redenatie zal wel zijn dat die 20 of 30 miljoen (totaal) niet uitmaakt op de totale investering voor de upgrading van de ISLA.

  In ieder geval is weer eens bewezen dat er absuluut geen enkel project op dit eiland kan worden uitgevoerd, zonder dat de dames en heren politici flink gaan zitten graaien in de pot.
  En ondertussen maar schreeuwen tegen Nederland dat ze meer autonomie willen. Lijkt me ook wel logisch, want bij dit soort acties wil je geen pottenkijkers.

 14. @Hey bigifoetoe surinamer Riemer, je kunt niets met mij, jij bent niet van mijn stand. Het zal mij trouwens niet verbazen als blijkt dat je Surinamer bent, zij staan namelijk bekend om hun nergensopslaande haast ziekelijke neiging de taalpolitie uit te hangen. Ze menen zelfs beter nederlands te spreken én te schrijven dan de Hollanders. Maar meestal, zoals je anderhalfuur geleden zelf ook hebt bewezen, bakken ze geen reet van de nederlandse taal.

  Moet je eens voor de gein een kijkje nemen op hun fora en facebook, je schrikt je rot, want het wemelt namelijk van de taal en schrijffouten, om maar te zwijgen over de grammatica en zinsbouw… Ik hoop dat je geen Curacaoënaar bent, want dan zijn we echt de pineut, ik moet er niet aan denken dat de Kurazoleño de Surinaamse mentaliteit overneemt.. Niet dat de Curacaose mentaliteit zoveel beter is, maar men kan de doorsnee Kurazoleño er niet van betichten allesweters oftewel betweters te zijn. De doorsnee Surinamer daarentegen meent, vooral t.o.v. van Antillianen, Einstein in hoogsteigen persoon te zijn, ook al schrijft hij net als jij dom nederlands.

  Je kon mij eerder, toen ik je betrapte op je domme nederlandse zin niet van repliek dienen, vandaar je bovenstaande reactie helemaal boven op
  het forum hebt geplaatst, lafaard.
  Je wil natuurlijk niet, nadat je t.o.v. mijn virtuele persoon dacht de neerlandicus uit te hangen, dat de lezers zien/lezen hoe ik je heb betrapt op het schrijven van slecht nederlands, op een zinsbouw van niks, nada!

 15. Het is maandag en op KKC “AD | Aangifte tegen MDPT en RdK” 35 reacties. Twee artikelen over IselAir samen 10 reacties. Is het dan toch gelukt om het onderwerp te veranderen zodat corruptie en MDPT de nieuwscyclus van deze week bepaald?

  Optie 2 is: PDVSA krijgt geen inzage in MoU met GZE waardoor ‘laison’ MDPT nu wordt geloosd.

 16. Met Green town is het mogelijk om het stelen van de belastinggelden van het volk te beteugelen door het volk belasting vrij te maken en een devisen belasting in te stellen. Al het geld dat nu het land verlaat blijft dan waarschijnlijk binnen en stelen de witteboorden criminelen van zichzelf en van de grote jongens.

 17. Zo, hier wordt me even de grootste beerput van de afgelopen decennia opengetrokken.

  Vergeleken met Werner Wiels en de directie van de Isla zijn Eric Garcia en Stephen Capella (ooit ook werkzaam geweest bij de Isla trouwens!) kruimeldieven.

 18. @Riemer schreef; “Hoewel dat bepaal je natuurlijk ook zelf.”

  Riemer, wat voor (on)zin is dat? Ik heb het nog niet geverifieerd, maar volgens mij moet er een kommaatje achter die “hoewel” van jou geplaatst worden…of je had moeten schrijven; Hoewel je dat ook zelf bepaalt. dan hoeft de komma niet…doe toch iets aan zinsbouw. Als je toch al kinderachtig wilt zijn, ben ik je man. Ik meen dat jij wel degelijk baat hebt bij een cursus nederlands, dan durf je hier de taalpolitie uit te hangen? Dan pretendeer jij mijn leraar nederlandse taal te zijn? Ga je toch rotschamen man….

 19. Maria is ook altijd van de partij wanneer het om de Isla en Shell gaat. Dan komt ze onder haar steen tevoorschijn. Wat een obsessie. Apart.

 20. Hoe kan je in Gods naam mensen met een eq van mavo3 en een diploma van de LOB ” lompschool” zulke verantwoording geven, dat vraagt om stelerijen en volop gegraai in de ruif/kas van de staat, en in prenciepen geef ik ze nog gelijk ook, zij zien niet anders doen door hun meerderen ( lees Gerrit de Raaf ) die contant wissel na de verkiezingen, dus elk keer een nieuwe ploeg dieven die ongestoord aan het stelen kunnen gaan . Daarom zal dit eiland geen meter vooruitgang boelken, al geef je ze miljarden $, de kas blijft leeg voor het volk.

 21. @Riemer, ik ken jou niet, vind ik ook niet belangrijk, maar jij bewijst gezien jouw ongevraagde reactie dus wel een onvervalste natural born azijnzeikerTTT te zijn!!

 22. Renée “In ieder geval bevindt het OM zich in een moeilijke positie. ”
  Ik denk het niet. Kwestie van oppakken en niet loslaten totdat alles duidelijk is.
  Verder iedereen keihard aanpakken die zich hieraan schuldig heeft gemaakt.

  Wat wel nogmaals onder de loep moet worden genomen is de partij financiering. Lijkt erop dat alle financiers iets terug eisen van de personen die op de pluche plaatsnemen.

  Hoelijk komt er een dag dat we een Kabinet hebben met integere mensen en dan kunnen we zien wat er allemaal overblijft om het volk echt vooruit te helpen.

 23. @Caribeancynic, donder op met je cursus nederlands, ik verzin zelf mijn uitdrukkingen, dat is je natuurlijk nooit opgevallen. Dacht je nou echt dat ik niet wist wat azijnzeiken is, of dat ik niet op de hoogte ben van het bestaan van die uitdrukking?
  Maar azijnzeikert vind ik een beetje te gewoon om mensen als jij, Brian S. te duiden. Jullie zeiken namelijk geen azijn, maar jullie poepen of schijten azijn!!

 24. Caribbeancynic, hij deed zijn best om het goed te schrijven maar dat MOET niet. Een taal is om met elkaar te communiceren en niet om het foutloos te schrijven.

 25. Mano, even cursus Nederlands: het is azijnzeiken. Fijn dat je elke keer aantoont dat discriminatie geen white privelege is.

 26. Brian S. schreef; de YDK komt met de opmerking..Ja, maar in andere landen gebeurt het ook.

  Inderdaad Brian S., in andere landen gebeurt het ook! Wil jij dan anders beweren?

  Maar daar gaat het mij niet om, voor mijn part sluiten ze al de genoemde dieven op. Ik walg al veel langer dan jij van de Curacaouse politiek, mdpt en de corruptie.

  Waar het mij omgaat is dat azijnzuurschijter Brian S. dag in dag uit over de Kurazoleño zit te ouwehoeren, alsof in zijn Surinaamse moederland alles zo perfect is. Ga toch terug naar jouw land van de bigifoetoe brulapen, dan hoef jij je niet dagelijks te ergeren aan de YDK, straks krijg je nog een hartaanval joh…op je sterfbed zal je nog beweren dat het de schuld van de ydk is dat je geveld bent door een hartaanval…lazer toch op.

 27. Als deze feiten op waarheid zouden berusten, is het zeer ernstig. De vraag rijst dan ook als het waar is waarom hebben die misstanden dan zo lang kunnen voortduren? Is dat omdat elke regering vuile handen heeft en men elkaar uit de wind houdt? Per slot als politici onder elkaar moet men de landskas goed gebruiken. Als de aangifte op waarheid berust dan was de familie van de vermoorde Helmin Wiels mogelijk betrokken bij zelfverrijking? Zou dat het geheim zijn van Marvelyne Wiels? In ieder geval lijkt integriteit geen bekende van de ex-GVM te zijn geweest. Er is maar een belang en dat is het eigen belang, begrijpen wij. Wij zagen dat veelvuldig gebeuren. ‘Wij politici gebruiken de landskas voor onszelf en onze familie en vrienden. Zo kan je als dame je nog een beetje fatsoenlijk liggend staande houden. Uiteraard moet je fysiek wel iets te bieden hebben en eruitzien als een fris piepkuiken, een jonge 8 als u begrijpt wat wij bedoelen. Denk maar aan de Ruby van Silvio Berlusconi. Als oudere heer die er niet meer uitziet, maar toch fysiek verwend wil worden, is alternatief gebruik van de landskas een optimale oplossing. Die alternatieve uitgaven voor onmiddellijke behoeftebevrediging zijn in het landsbelang. Elke politieke partij gebruikt de landskas daarvoor. In sommige landen gebeurt dat meer dan in andere. Integriteit is voor watjes. Misschien blijft Werner Wiels wel voorgoed met vakantie? In ieder geval bevindt het OM zich in een moeilijke positie. Het hangt van de minister van Justitie af of deze muis een staart krijgt of niet. Renée van Aller&John de Vries

 28. De meeste zullen er mee wegkomen. Om durft deze ‘politieke’ mensen niet aan te pakken. Sulvaran en Peterson zullen weer hun toneelstukjes spelen en de YDK komt met de opmerking.. Ja maar in andere landen gebeurt het ook.

 29. helaas allemaal waar.
  het zijn dieven die dit doen, maar denken er mee weg te komen.
  iedereen weet het, maar ze hebben geen schaamte.
  miljoenen gaan hier mee verloren , die beter besteed hadden kunnen worden aan armoede bestrijding, onderwijs en jeugd begeleiding.
  triest land Curacao…

 30. Niemand kan over dit soort beschuldigingen echt verbaasd zijn. Dit valt gewoon onder het normale op Curaçao, waar bevoordelen van familieleden, het raadplegen van “gewillige’ accountants om het nodige ‘recht te zetten’ en dure consultants om persoonlijke ideeën maar een bepaalde kant op te krijgen , het creëren van baantjes voor hen die absoluut niet gekwalificeerd zijn, het uitdelen van pastechi’s en de beschikbare fondsen besteden aan allerlei zaken welke buiten de opdracht liggen, het knoeien met reisgeld vergoedingen en het domweg met de fikken in de kassa zitten. Ta nos cultura. Heb nooit anders gezien, heb nooit anders gehoord en het werd altijd maar gepikt en afgedekt en onder de mat geveegd. De belastingbetaler is de sukkel die dit stukje “cultuur” recht mag trekken. Knoeien met gemeenschapsgeld is hier een nationale kunstvorm. Jammer dat er geen prijzen mee te verdienen zijn we zouden absoluut hoog scoren.

 31. Het overgrote deel van de Staten, Kabinet, financiële wereld, leveranciers gas- licht-water , transport, het grotere bedrijfsleven enzovoort enzovoort : een onderling samenwerkend zooitje met als doel zich te verrijken ten koste van de bevolking.
  En dat het liefst zonder toezicht van derden.
  ( onthoud de namen van diegenen die zo fulmineren tegen de Consensusrijkswetten. Diegenen zijn sowieso niet zuiver op de graat ! Waaronder dus ook de huidige PM !)

 32. Dat was ook mijn gedachte. Maar wat ik nog erger vind, hoe is het mogelijk dat dit gebeurt. Ik kan er met mijn verstand niet bij.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties