28.1 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 01:28

Laatste reacties

- Advertentie -

Actie in kwestie CBCS’

Philipsburg – Omdat de tijd begint te dringen, heeft premier Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten een voorstel ingediend over de toekomst van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) bij de regering van Curaçao.

Tijdens de Rijksministerraad (RMR) van 13 juli, waarin Curaçao een aanwijzing kreeg om de begroting op orde te brengen, was één van de opdrachten van de RMR aan zowel Sint Maarten als aan Curaçao om een gezamenlijk plan van aanpak op te stellen om de situatie rond CBCS te normaliseren.
De deadline voor dit plan van aanpak is 24 augustus.

,,We naderen de datum waarop werd afgesproken dat Sint Maarten en Curaçao een gezamenlijk voorstel zullen voorleggen aan de Rijksministerraad over de kwestie van de gezamenlijke Centrale Bank”, aldus Wescot-Williams gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers op Sint Maarten.
,,Vlak voor de politieke ontwikkelingen op Curaçao was de regering van Sint Maarten van plan om de regering van Curaçao uit te nodigen voor een ontmoeting, om een discussie te hebben die hopelijk zou hebben geresulteerd in een overeenkomst die dan zou zijn doorgestuurd naar de Rijksministerraad, in overeenstemming met de overeenkomst die we samen maakten op 13 juli.”

Echter, vervolgt de premier van Sint Maarten, na de politieke ontwikkelingen op Curaçao heeft de regering van Sint Maarten besloten een voorstel aan de regering van Curaçao zullen doen.

- Advertentie -

,,Tegelijkertijd vragen we de regering om elkaar te kunnen ontmoeten om zo de zaak te bespreken, maar we geloven dat het belangrijk is in dit stadium dat we het oorspronkelijke voorstel voor de regeringen bespreken.”
Over de inhoud van het voorstel dat aan Curaçao is gestuurd, blijft Wescot- Williams een beetje afzijdig, maar wel geeft de premier aan dat het allerminst zeker is dat de twee landen gezamenlijk verder zullen gaan omtrent de Centrale Bank.

,,Natuurlijk heeft Sint Maarten bedenkingen met betrekking tot de verdere ontwikkeling van onze Centrale Bank, maar als er een partnerschap is, moet je ten minste twee partijen hebben die instemmen met een partnerschap. Als er niet zo’n overeenkomst voor een partnerschap komt, dan zouden de betrokken partijen natuurlijk moeten beslissen hoe ze het ieder voor zich gaan doen. Dus dat is de reden waarom een eerste gesprek met de regering van Curaçao op basis van het voorstel komt van ons, waarin ik kan u verzekeren dat de focus de opbouw van een Centrale Bank-instituut op Sint Maarten zal zijn.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -