Uw donatie

KKC | Journalistiek onderzoek komt niet op een presenteerblaadje


‘Het complete plaatje’

‘Volg de geldstromen, het zijn feiten die niet liegen’

WILLEMSTAD – Sinds 2010 verzorgt Knipselkrant Curaçao (KKC) een betrouwbaar, non-profit, onafhankelijk multimediaal nieuwsforum met een online archief, scherpe inzichten, pittige commentaren, verhelderende naschriften en maatschappelijke verdieping in issues die spelen op de Caribische eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Inmiddels is Knipsel al meer dan 10 jaar een begrip met een grote schare trouwe lezers.

Naast regulier nieuws van lokale nieuwsbronnen, brengt hoofdredactrice en onderzoeksblogster Nardy Cramm in haar analystische blogseries periodiek zaken aan het licht, die in de meeste Papiaments- en Nederlandstalige media onderbelicht blijven. Zoals misbruik van belastingverdragen, ongeoorloofde staatssteun, effecten van de fiscale en financiele sector, dubieuze praktijken binnen trustkantoren en anonieme brievenbusfirma’s, ongereguleerde en illegale online gaming netwerken, verdachte kapitaalstromen, witwassen, underground banking, achterkamertjes politiek, verborgen belangen en corruptie. Ze schrijft met name over de invloed van de trustsectorlobby binnen ons Koninkrijk en ondersteunt daarbij andere onafhankelijke media met haar unieke expertise. Daarnaast is KKC erin geslaagd kritische lezers heel dichter bij het lokale nieuwsaanbod te betrekken. Knipsel lezers verrijken de content van artikelen van reguliere media en de blogs door ze te voorzien van additioneel commentaar en het aanleveren van tips, stukken, opinies en achtergrondbronnen.

Feitelijk verzorgt de Knipselkrant Curaçao hiermee op unieke wijze nieuws dat haar lezers anders wordt onthouden en het onderzoeken waard is.

Steun ons forum met een bijdrage van elke omvang

Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost veel tijd. Contra strategieën van de financiële-fiscale sector kosten dikwijls geld. De KKC heeft geen aandeelhouders of een miljardair als eigenaar, wat betekent dat onze journalistiek vrij is van invloed en gevestigde belangen – dit maakt ons anders. Onze redactionele onafhankelijkheid en autonomie stelt ons in staat om onbevreesd onderzoek te doen naar en analyses te maken van degenen met politieke en commerciële macht. Daarmee helpen we een betere, eerlijkere toekomst tot stand te brengen. Help onderzoeksjournalistiek mogelijk te maken en steun ons met een donatie. Uw steun betekent de KKC online, plus haar onafhankelijkheid in stand te houden. Daarnaast kunnen we hiermee onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek blijven leveren. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, is ontzettend waardevol voor onze toekomst. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -