30 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

ABC komt wél naar Staten

Standaardbrief voor parlement

WILLEMSTAD — De directie van Autobusbedrijf Curaçao (ABC) zal aanstaande maandag met minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, MAN) en leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van het lokale busbedrijf in de Centrale Commissie-vergadering van de Staten verschijnen. Dit laat ABC weten in een brief aan Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS).

- Advertentie -

De uitnodiging van de Staten aan ABC was alleen bedoeld voor de directie van het bedrijf. In tegenstelling tot andere overheidsinstanties kiest ABC er niet voor om de afspraak af te zeggen, maar heeft besloten dat het de vergadering bij zal wonen met de vertegenwoordigers van haar Raad van Commissarissen en haar aandeelhouder, in dit geval minister Cooper.

In zijn brief aan Asjes stelt ABC-directeur Riles Paulina dat het voor hem niet duidelijk is ‘in welk verband de directie door de Staten is uitgenodigd’.

“De directie, het bestuur, dan wel de Raad van Commissarissen van een overheidsentiteit is voor haar beleid en werkzaamheden uiteindelijk verantwoording schuldig aan de minister, de regering dan wel de aandeelhouder. Een en ander met inachtneming van de statutaire bepalingen van de overheidsentiteit.”

De bewoordingen van de brief van Paulina komen vrijwel letterlijk overeen met wat bijvoorbeeld de directeur van overheids-nv Curoil, Yamil Lasten, in zijn brief van 8 juni aan Asjes heeft laten weten.

“Het is ons echter niet duidelijk in welk kader en op welke gronden wij voor deze vergadering zijn uitgenodigd. De directie, bestuur dan wel de Raad van Commissarissen is voor haar beleid en werkzaamheden uiteindelijk verantwoording schuldig aan een minister, de regering dan wel de aandeelhouder, een en ander met inachtneming van de statutaire bepalingen van een overheidsentiteit.”

Terwijl Curoil er na deze standaard-constatering voor kiest om niet naar de Staten te komen, omdat de directie van het brandstofdistributiebedrijf het wenselijk acht dat informatievoorziening, dan wel beraadslaging in goed overleg dan wel na overleg met de Raad van Commissarissen en de vertegenwoordiger van de aandeelhouder geschiedt en dat de vertegenwoordiger van de aandeelhouder voor de vergadering is uitgenodigd en aanwezig is, kiest ABC voor een nieuwe benadering.

Het busbedrijf kiest er wel voor om de vergadering bij te wonen, maar plaatst hierbij wel een kanttekening.

Gezien de politieke omgeving waarin de vergadering plaatsvindt acht de directie het uiterst belangrijk dat de vertegenwoordigers van de aandeelhouder en een lid van de Raad van Commissarissen ook bij de vergadering aanwezig zijn. In dit kader deel ik u mede dat wij voor de goede orde tezamen met de vertegenwoordiger van de aandeelhouder en een lid van de RvC de vergadering zullen bijwonen.”

De vergadering staat gepland voor maandagochtend negen uur.

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -