30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 11:55

Laatste reacties

- Advertentie -

Aanvang monsterproces

Negen schuldeisers verzoeken om faillissement Van Assendelft van Wijck

Willemstad – Het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao heeft gisteren een verzoek ontvangen van negen schuldeisers om projectontwikkelaar Christiaan van Assendelft van Wijck failliet te verklaren.

Van Assendelft van Wijck, die afgelopen oktober aankondigde op Curaçao een toeristisch project te willen beginnen van 1,3 miljard gulden, blijkt bij de negen schuldeisers een schuld te hebben van 563.409,64 euro, 214.371,29 Antilliaanse gulden en 900.000 Nederlandse gulden.

Een totaal dus van omgerekend zo’n 2,5 miljoen Antilliaanse gulden. De schuldeisers komen niet alleen van Curaçao, maar ook uit Nederland en België, zo blijkt uit de aanvraag tot faillissement dat deze krant in handen heeft.

- Advertentie -

Zo eist de Curaçaose naamloze vennootschap Rent-it-All nv een bedrag van 2.231 gulden voor de huur van schroefstempels, waarvoor Van Assendelft van Wijck nooit heeft betaald. Het Belgische ETACC BVBA heeft een van de villa’s van de projectontwikkelaar in België voorzien van een geïntegreerd systeem van computergestuurde toepassingen. De verschuldigde 11.858 euro is nooit overgemaakt.

Het Curaçaose Uniek Houses Real Estate nv kreeg van Van Assendelft van Wijck de opdracht om ‘werken van stoffelijke aard’ tot stand te brengen. Voor deze werkzaamheden, maar ook voor het voortijdig beëindigen van de opdracht heeft Uniek Houses een factuur van 312.018 gulden gestuurd, waarvan nog altijd 181.608 gulden openstaat.

Het Curaçaose Handyman Doors & Wisdom nv leverde Van Assendelft van Wijck deuren, ramen en bouwmaterialen. Ook deze 18.674,29 gulden is nooit afgerekend.

Het Amsterdamse Tatra Trade bv. leverde eveneens bouwmaterialen, waaronder parketvloeren, maar ook zij konden tot nu toe fluiten naar de verschuldigde 30.870,20 euro.

- Advertisement -

Hetzelfde geldt voor G.A. Danklof bv uit Ammerzoden, dat voor 6.516,44 euro hout en bouwmaterialen leverde.

Cor Tuip, die namens zijn Schilderbedrijf Cor Tuip uit Volendam schilderwerkzaamheden verrichte, heeft nog altijd zijn 32.413 euro niet ontvangen.

Karel van der Bijl Holding bv uit Laren wacht op 493.610 euro, dat is vastgesteld in een vaststellingsovereenkomst omtrent de afwikkeling van een onroerend goedtransactie die door Van der Bijl en Van Assendelft van Wijck is ondertekend.

Van alle negen schuldeisers wacht Leonardus Nipshagen uit België al het langst op zijn geld. Op 16 maart 1995 verstrekt hij een lening ter waarde van toen nog 900.000 Nederlandse guldens. Die lening is nooit afbetaald.

In de wetenschap dat de projectontwikkelaar meer schulden heeft, waaronder bij Aqualectra en de Belastingdienst, eisen de schuldeisers Van Assendelft van Wijck failliet te verklaren.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Helaas zullen geen van de eisers EEN CENT zien! Heer Assendelft heeft alles al op het droge wat hij aan gaf naar zijn schuldeisers toe. Ik kan niet begrijpen dat mensen denken te kunnen winnen van beroeps gasten Nooit gehoord van de zaken Booster, Wielinga, Verberne, Balantine? Mensen die in deze groep thuis horen en lachen naar alle schuldeisers om hen heen. Je kan ze enkele jaren opsluiten, door het slijk halen maar zoals Arthur denkt bereikt te hebben we gaan miljoenen innen! Vergeet het maar!! Ik kan je vele identieke zaken geven vanuit MKK waar de schuldeiseres met wat wieldoppen en stoelen kwamen van de rechter! Arthur, ik blijf lachen op deze klip over de naïviteit van vele mensen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -