Aanklacht HSK tegen behandeling Schotte

Jorge 'Palu Djo' Sulbaran: "Op een walgelijke manier en zonder respect voor onze mensen, heeft de Nederlandse Caroline ‘Viezerik’ Fiévez, deken van de Orde van Advocaten, een klacht ingediend tegen Peppie Sulvaran."

Hustisia Sosial Kòrsou (HSK) zal bij internationale instanties een aanklacht indienen over het functioneren van het Openbaar Ministerie (OM). Dit bevestigt de woordvoerder van de politieke beweging, Jorge Sulbarán

WILLEMSTAD — Hustisia Sosial Kòrsou (HSK) zal bij internationale instanties een aanklacht indienen over het functioneren van het Openbaar Ministerie (OM). Dit bevestigt de woordvoerder van de politieke beweging, Jorge Sulbarán.

Hij omschrijft de handelwijze van het OM als willekeur, waarbij sommigen wel en anderen niet worden vervolgd.

Sulbarán was donderdag een van de aanwezigen bij de door de MFK opgeroepen steunmanifestatie voor haar politiek leider Gerrit Schotte. Met de actie wil MFK zich sterk maken voor gerechtigheid voor haar politiek leider. Sulbarán omschrijft de actie van donderdag als een succes.

“Wij hebben duidelijk laten merken dat er mensen op het eiland zijn die niet te spreken zijn over de handelwijze van het OM. Op het eiland worden er willekeurig mensen vervolgd. Deze zaak tegen Schotte heeft niks te maken met justitie. Het is politiek gemotiveerd.

Het gaat ons niet om wat Schotte nu wel of niet heeft gedaan, maar om de willekeur van het OM. Vandaag is Schotte aan de beurt, maar morgen kan het jou of mij ook gebeuren. Daar moet nu een einde aan komen.”

De HSK-woordvoerder verklaart dat burgers die onheus bejegend worden door het OM, nergens terecht kunnen.

“Niet bij het parlement en niet bij de minister. Niemand wil zich ermee bemoeien. We zijn met handen en voeten gebonden aan de consensus- Rijkswetten, die aan het volk zijn opgelegd. Wij van HSK vinden dit onacceptabel.

Wij hebben al een advocaat opdracht gegeven om een verklaring op te stellen, waarin protest aangetekend wordt tegen het functioneren van het OM. We zullen landgenoten vragen deze te ondertekenen, om deze gang van zaken bij internationale instanties aan te kaarten.”

Volgens Sulbarán zal de politieke beweging de aanklacht naar alle internationale instanties sturen, die zich sterk maken voor mensenrechten in de wereld.

“We zullen het ook sturen naar het Latijns-Amerikaanse parlement Parlatino. Twee jaar geleden heeft de persoon die nu premier is (Ivar Asjes, red.) een aanklacht tegen Nederland ingediend bij dit orgaan, omdat Nederland ons zijn wil oplegde. Nu twee jaar later is deze zelfde persoon premier geworden en is hij verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wetten.”

 

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Aanklacht HSK tegen behandeling Schotte

 1. Zou zo iemand als Sulbaran, geen enkel gevoel voor schaamte hebben?
  Dat schotte dat niet heeft is te verklaren door zijn narcsistische karakter en zijn psychotische afwijkingen.

  Maar inderdaad 50 man die kwamen opdagen voor protest; terwijl er 400 personeelsleden vrij hadden gekregen van van der Dijs.
  dat moet toch wel een boodschap afgeven….

 2. Hernandes

  plm 50 man hebben laten weten het niet eens te zijn met de gang van zaken. Uitermate vreemd gedachtegang van Jorge Sulbarán. Je zou er bijna wat van gaan denken.
  Ik sta in deze voor 100% achter de OM actie, het is alleen jammer dat het n u pas is gebeurd, Schotte cs hadden ze al eerder moeten oppakken!! De man is in staat gebleken het land in korte tijd naar de verdoemenis te brengen.

 3. Abraham Mossel

  Mensen die haat, tweedeling en onzin uitkraaien, behoeven geen commentaar te krijgen, en krijgen die dan ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *