27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 07:49
Home Blog

Blog Koninkrijksbelangen | Killing Helmin Wiels

Waar Justitie faalt, is er Netflix
Nardy Cramm, blogger en hoofdredacteur Knipselkrant Curacao | Update 5 mei 2021

Boek en verfilming in de maak over coverups van moorden die het gevolg zijn van grootschalig witwassen, belastingontduiking en illegaal online gaming

WILLEMSTAD – 5 mei 2013, 17.02 uur. Een lokale beachbar op Marie Pampoen strand, Curaçao, vol met gezinnen die rondhangen om te zwemmen, drinken en ontspannen op een tropische zondagmiddag. Plots dringen negen kogels in het lichaam van de beroemdste politicus van de Nederlandse Antillen: Helmin Wiels. Net als de inhoud van zijn Heineken vloeit ook zijn bloed in het zand.

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

De EXTRA meldt verder dat de gevangenis op dit moment erg vol zit | Antilliaans Dagblad

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona.

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Enkele weken geleden ontstond er volgens haar consternatie in de media nadat bekend werd dat Centrum Supermarkt alle werknemers verplichtte om zich te vaccineren tegen Covid-19 | Jeu Olimpio
Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren.

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Op 25 juni zijn er verkiezingen op Aruba. Al enige tijd wordt op het eiland geklaagd dat veel politici zich tijdens campagnes niets aantrekken van de coronamaatregelen.

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft.

ParadiseFM | Eis van zes weken tegen ‘Lon’ Mutueel

Mutueel was één van degenen die voorop liepen tijdens de rumoerige periode vorig jaar waarbij werd gedemonstreerd en geplunderd op Curaçao.

Tegen ‘Lon’ Mutueel, één van de leiders van de rellen die op 24 juni vorig jaar op Curaçao plaatsvonden, is gisteren zes weken voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. Mutueel was zelf niet bij de zitting aanwezig.

ParadiseFM | Vergadering over maatregelen uitgesteld

Rhuggenaath kon gisteravond niet gelijk antwoorden en vroeg om tijd om de antwoorden voor te bereiden. Daarop werd de vergadering tot nader orde uitgesteld | Persbureau Curacao

Het nieuwe Curaçaose parlement had gisteren veel vragen voor minister-president Eugene Rhuggenaath over de huidige corona situatie. Vooral over het instellen van de maatregelen en het versoepelen werd om opheldering gevraagd.

NU | Curaçao versoepelt maatregelen: stranden weer open

Door versoepeling van de avondklok mogen restaurants tot 22.00 uur openblijven.

Curaçao heeft maandag nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Vanaf woensdag wordt de ingangstijd van de avondklok verschoven van 21.00 uur naar 23.00 uur. De avondklok geldt tot 4.30 uur.

PB | State Secretary Knops arrives on Saba

After his arrival, State Secretary Knops met with former Commissioner Will Johnson (right) at the gazebo on the Museum grounds.

SABA—Caretaker State Secretary of Home Affairs and Kingdom Relations Raymond Knops arrived on Monday afternoon May 17 for a short visit.

RTL | Tentoonstelling Slavernij in Rijksmuseum geeft slaven hun naam terug

Tot slaaf gemaakte mannen graven een afwateringskanaal op een Surinaamse plantage.

Live op televisie en met koning Willem-Alexander als eregast opent vandaag de bijzondere tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum. Over mensen die moesten leven in slavernij, zij die ertegen vochten én degenen die er rijk van werden. Omdat het een gevoelig thema is uit de Nederlandse geschiedenis, zullen vele (kritische) ogen op het museum gericht zijn.

NTR | Financiële hulp aan Sint-Maarten opnieuw gestopt, ‘ongepast besluit van Nederland’

Foto John Samson

DEN HAAG – Voor de tweede keer in een korte tijd draait Nederland de geldkraan dicht voor de noodleidende Sint-Maarten. Premier Jacobs vindt dat Den Haag steeds de spelregels voor hulp verandert. 

DH | Frans Richardson’s bribery case set for September 30

Former MP Frans Richardson (right) and his lawyer Sjamira Roseburg. (File photo)

PHILIPSBURG–Former Member of Parliament (MP) Frans Richardson is facing charges of bribery in the so-called “Aquamarine” investigation into alleged wrongdoings in Bureau Telecommunication and Post (BTP).

Ingezonden | Ondernemen is vooruit kijken

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

AntilliaansDagblad | Premier Silveria Jacobs: Knops handelt zonder mandaat’

Jacobs in nieuwe brief: betaling noodsteun moet nog vóór 21 mei

Philipsburg – Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties handelt zonder mandaat door de verleende liquiditeitssteun aan Sint Maarten op te schorten en is daardoor dus niet bevoegd eigenhandig dit besluit te nemen.

AntilliaansDagblad | Weer stroomuitval in Eagle

De ondernemers willen graag op korte termijn een verklaring over de stroomuitval

Oranjestad – Nadat zaterdag de stroom uitviel op een groot deel van Aruba door een technisch probleem bij elektriciteitsproducent WEB, was gisteren Elmar er verantwoordelijk voor dat een groot deel van Eagle zonder stroom zat.

AntilliaansDagblad | Nog weinig sargassum

Van der Giessen: Veel minder dan andere jaren | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Op Curaçao zijn dit jaar nog geen grote hoeveelheden sargassumwier aangespoeld. Wat er begin deze maand aan de noordkust de baaien binnenkwam, is niet te vergelijken met voorgaande jaren.

AntilliaansDagblad | Focus meer op mobiel

Groep twijfelaars niet te overtuigen door grote priklocaties | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De vaccinatiecampagne gaat een nieuwe fase in. De focus wordt verlegd van de grote priklocaties naar elf buurten op Bándariba en Bándabou. Deze maand wordt een bezoek van een mobiel prikcentrum voorafgegaan door een infosessie.

AntilliaansDagblad | Eiland weer verder open

Versoepelingen op meerdere fronten. Uitgangspunt blijft: drukte voorkomen| Persbureau Curacao

Willemstad – Drukte voorkomen. Dat blijft voorlopig het uitgangspunt bij het loslaten van de voorzorgsmaatregelen. De cijfers maken het mogelijk om meer toe te staan, maar altijd onder voorwaarde dat mensen zich houden aan de basisregels om besmettingen te voorkomen.

ParadiseFM | Code geel zorgt voor meer boekingen

Met voldoende personeel en de huidige covid-maatregelen waar de horeca zich sinds vorig jaar aan houdt, is Curaçao helemaal klaar voor, aldus Seferina-Rojas | Persbureau Curacao

Code geel zorgt voor meer boekingen. Dat zegt Chata directeur Seferina-Rojas in het Antilliaans dagblad. Dat valt meteen te zien in een toename in het aantal boekingen van Nederlanders bij luchtvaartmaatschappijen en hotels.

Democracy now! | Monday, May 17, 2021


Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez.

Extra | Journaal 17 mei 2021

0


Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands.

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Santokhi riep afgelopen zaterdag iedereen opnieuw op zich zo snel mogelijk te laten vaccineren. “We moeten Covid beheersen, laat u zich vaccineren.

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst, maar er is nog geen officiële bevestiging van de komst van de vaccins.

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

De symbolische cheque werd onlangs dankbaar in ontvangst genomen door Sheryl Losiabaar, voorzitter van de Voedselbank.

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving van de stichting.

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

Cas Abou
Stranden mogen bezocht worden van 4.30 tot 20 uur ’s avonds.

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij:

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

De sporthal bij het SDK en het World Trade Center blijven nog tot eind mei operationeel als vaccinatiecentrum.

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen.

DolfijnFM | Onduidelijkheid over strandbezoek

Aan het eind van de ochtend is er een persconferentie en zal de regering Rhuggenaath nieuwe versoepelingen aankondigen, waaronder ook toegang tot de stranden

Er is dit weekend onduidelijkheid gerezen over het strandbezoek. Juristen van CHATA interpreteren artikel 11 over sport en lichaamsbeweging niet als een strandverbod, maar als een sportverbod op het strand.

DolfijnFM | Acht nieuwe besmettingen erbij

 Op de intensive care liggen achttien patiënten, op de afdeling nog maar twee.

Dit weekend zijn er acht nieuwe coronabesmettingen bijgekomen op Curaçao. 993 mensen werden getest, zodat de testratio op 0,8 procent uitkwam. Eén patiënt in het CMC overleed aan de gevolgen van Corona.

DolfijnFM | Man ernstig gewond na val van dak

De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Een man is zondagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij van het dak viel. Dat gebeurde bij een schoolgebouw in Ronde Klip.

DolfijnFM | Milicien trapt bestuurder van zijn scooter

De militair droeg zijn uniform en was aan het werk samen met de politie in verband met de handhaving van de coronaregels.

De Marechaussee onderzoekt een incident tussen een burger en een milicien van de Curmil van de kazerne van Suffisant. Afgelopen maandag zou de milicien op de kaya Havana in Muizenberg een bestuurder van zijn scooter hebben geschopt.

PBC | 80.000ste prik vandaag

Persbureau Curacao

Mobiele prikcentra gaan ook deze week de wijk in om mensen te overtuigen zich te laten vaccineren.
WILLEMSTAD – Als alles goed gaat, wordt vandaag de 80.000ste prik gezet. De teller staat daar vanochtend net iets onder.

PBC | TUI gaat weer vliegen op Aruba en Curaçao

Persbureau Curacao

Vanaf de week van 1 juni vliegt TUI weer dagelijks | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – TUI breidt het aantal vluchten verder uit naar Curaçao en Aruba. Deze week wordt er alleen op donderdag en zaterdag gevlogen.

PBC | Bonaire krijgt gouden postzegel van Máxima

Persbureau Curacao

Hij is verkrijgbaar bij het postkantoor van Bonaire en kost 50 dollar.

KRALENDIJK – Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van koningin Máxima geeft FXDC Post een 24-karaats gouden postzegel uit.