26 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 08:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden: ‘Ich bin kein Terrorist’

Brief
Ingezonden brieven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Fred de Haas aan het woord

- Advertentie -

 
Het klopt inderdaad, zoals de krant schreef, dat het Statenlid Jaime Córdoba afgelopen zaterdag heeft gezegd dat

‘de laatste honderd jaar de enige terroristen op Curaçao de Hollanders zijn geweest’.

 Ik dacht dat het grove gescheld op de Nederlanders eindelijk afgelopen was sinds de uitzending van Telesivil waarin mevrouw Raveneau nadrukkelijk had gezegd dat men niets tegen de Hollanders had, maar wél tegen de politiek van Nederland. Zij werd hierin van harte ondersteund door andere, weldenkende, leden van de PS. Want die zijn er. Eerlijk is eerlijk.
Nou, dat mag. Niemand hoeft het met een bepaalde politiek eens te zijn. Maar we blijven wel met elkaar praten. Dat is niet meer dan beschaafd.
En nu dit weer.
De heer Córdoba, die in elke uitzending zegt dat ‘ie voor niks en niemand bang is (waarvoor is dat nodig? Niemand heeft het op hem voorzien. Hij is hoogstens de vijand van zichzelf!) vergeet nooit even uit te halen naar die Nederlanders ‘die maar doen wat ze willen’. Soms doet ‘ie dat vriendelijk (Laat ons met rust en we zijn even goede vrienden) en een andere keer is hij wat onvriendelijker. Ook deze laatste keer. Gelukkig kent zijn eigen partij z’n pappenheimers en niet voor niets was de heer Córdoba, na 140 minuten uitzending, de laatste spreker.
Zijn opmerking is natuurlijk weer schromelijk overdreven en de bulderbas Córdoba, eenmaal tot rust gekomen, weet dat zelf ook wel. Mag ik hopen. Maar hij kan niet nalaten zijn hand telkens te overspelen. Hij barst van de frustratie. Het gaat hem allemaal niet snel genoeg. Vandaar elke keer dat machogedrag voor de Bühne. Dat heeft ‘ie toch niet van de Akela geleerd op de padvinderij? Die terroristengroep uit de tijd dat Curaçao nog tot de Nederlandse Antillen behoorde?
De meerderheid van de Curaçaose bevolking heeft helaas nog niet het ontwikkelingspeil bereikt dat wij hen zouden gunnen, maar diezelfde meerderheid is niet achterlijk en zal heus niet onder de indruk zijn van die ridicule bewering van de heer Córdoba. Hulandes terrorista? Bai hunga! Dat zullen ze denken. Op een paar volstrekte leeghoofden na.
De heer Córdoba zegt echter ook zinnige dingen. Hij benadrukt, bijvoorbeeld, het belang van studeren in de regio. Studenten zullen dan na hun studie eerder geneigd zijn om naar het eiland terug te keren. Hij benadrukt ook het belang van investeren in de jeugd om goede technocraten en beroepsbeoefenaars te kweken die Curaçao later vooruit zullen kunnen helpen. Ook zet hij zich persoonlijk in voor de ‘hende humilde’ naar wie niemand ooit luistert en die door hufters van ambtenaren worden geschoffeerd. Ook dat moet worden gezegd.
Helaas maakt hij zich dan twee minuten later weer schuldig aan de snorkende bewering dat de minister van Gezondheidszorg, Milieu en Natuur, overigens een redelijk man die zich inzet voor Coöperaties, twee medische studieplaatsen heeft gekregen in Venezuela voor Curaçaose studenten.
We gunnen de Curaçaose studenten natuurlijk graag stageplaatsen, maar dan wel in een wat beschaafder land dat niet nummer twee op de ranglijst van meest gewelddadige landen staat en groot gebrek heeft aan medische voorzieningen.
Deze mix van zinnige en domme opmerkingen, overgoten met hier en daar wat beledigingen (het Statenlid Córdoba noemde in een van de partijuitzendingen een van de Nederlandse politici een ‘brutale schoft’) maken dat de heer Córdoba zich langzamerhand volstrekt ongeloofwaardig heeft gemaakt.
Mag ik de PS van harte feliciteren met hun clowneske bulderbas?

 

Door: Fred de Haas
te,Nederland

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -