575 kilo cocaine onderschept in Caribische Zee

 Foto |  Ministerie van Defensie

575 kilo cocaine onderschept Foto | Ministerie van Defensie

WILLEMSTAD – Onder het commando van de Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied, commandeur Hans Lodder, heeft het Britse schip HMS Argyll afgelopen weekend een onderschepping van 575 kilo cocaïne gedaan op ongeveer 70 mijl ten noorden van Colombia. De inbeslaggenomen drugs en vijf opvarenden zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

Een patrouillevliegtuig detecteerde de verdachte go-fast en gaf dit door aan het operatiecentrum op Curaçao. Hierop werd het Britse schip Argyll ingezet om het vaartuig te onderscheppen en onderzoeken. Na de onderschepping ging het boardingteam van de Amerikaanse Kustwacht aan boord om het vaartuig te onderzoeken. Zij haalden 18 balen cocaïne van boord, met een gewicht van 575 kilo.

HMS Argyll vaart op dit moment onder het commando van de Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied. Deze is naast commandant van de gestationeerde militairen in het Caribische Gebied en directeur van de Kustwacht Caribisch Gebied, ook ondercommandant van de Joint Interagency Task Force South, een multinationale organisatie die de bestrijding van drugssmokkel in het Caribische Gebied coördineert.

Bron: Persbureau Curaçao

Foto |  Ministerie van Defensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *