27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS.nl: 2014 wereldwijd ingeluid (video)

Vuurwerk show boven Curaçao
Vuurwerk show boven Curaçao

De show van het spectaculairste vuurwerk werd deze jaarwisseling gestolen door Dubai. De skyline van de stad aan de Perzische Golf was het decor van een halfuur durend lichtfestijn.

Advertentie

- Advertentie -

Dubai wilde aan zijn reputatie als stad van de records een nieuwe bijzonderheid toevoegen, namelijk dat van het grootste vuurwerk ooit.

Futuristisch
In het vuurwerkevenement in Sydney speelde het operagebouw zoals gebruikelijk een centrale rol. “De show vulde de hemel helemaal“, zei de 28-jarige student Mona Rucek uit München.

Londen verwelkomde 2014 met een futuristisch vuurwerk en een traditionele fakkeltocht.

Niet te geloven
In New York was de centrale viering van de jaarwisseling zoals gebruikelijk weer op Times Square. Miljoenen mensen volgden het traditionele afdalen van de grote glanzende bol via de televisie.

Kerrie McConaghy was een van de vele duizenden die op het plein zelf waren. “Het is niet te geloven wat je hier meemaakt”, zegt de 20-jarige Ierse studente. “Daar kan tv-kijken niet tegenop.”

Popcorn
In verband met de veiligheidsmaatregelen moesten in de vrieskou bezoekers ver van tevoren aanwezig zijn.

Voor de zekerheid hebben we luiers aan“, zegt de 14-jarige Amber Woods.

Het meisje en haar vrienden waren er op oudjaarsdag ‘s ochtends al om 10.00 uur. Ze voedden zich met lolly’s en popcorn en hielden zich warm door op en neer te springen.

Volkslied
Heel anders ging het eraan toe in de Zuid-Russische stad Volgograd, waar aanslagen de afgelopen dagen aan 34 mensen het leven hebben gekost. De bussen die door de stad reden waren vrijwel leeg. De autoriteiten hadden de evenementen rond Oud en Nieuw afgelast en burgers werd gevraagd geen vuurwerk af te steken.

Op het centrale plein in Kiev kwamen duizenden tegenstanders van de regering bij elkaar om het Oekraïense volkslied te zingen. Het was een nieuw pleidooi voor een pro-Europese koers van het land.

In de Filipijnen zijn 260 mensen gewond geraakt door de ontploffing van een voetzoeker en ‘feestelijk’ geweervuur.

Video:
De prijs voor beste vuurwerkshow gaat dit jaar naar..


Dubai. Daar werden kosten noch moeite gespaard om het jaar knallend te laten beginnen. Ook elders in de wereld werd het nieuwe jaar ingeluid, vooral met veel vuurwerk.

bron: NOS.nl

Advertentie

back home

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Duurzame energie onderwerp van gesprek

Kralendijk - Het traject om geleidelijk over te stappen naar een (bijna) volledige duurzame energieproductie bevindt zich in de eindfase. Dit heeft minister Rob Jetten van Economische...
- Advertentie -
- Advertentie -