28 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Kantoor interim-directeur FWNK verdiende tonnen

HomeMediaAmigoe | Kantoor interim-directeur FWNK verdiende tonnen

Met SOAB rapport

Wega di Number Korsouw
Wega di Number Korsouw

WILLEMSTAD — Het administratiekantoor van een voormalig interim-directeur van Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) heeft enkele tonnen ontvangen voor administratieve werkzaamheden binnen de stichting. Het geleverde werk voldoet volgens het huidige bestuur van de FWNK niet aan de eisen en de administratie over de periode 2012 en 2013 moest opnieuw worden ingevoerd. Dat constateert overheidsaccountant Soab in haar vernietigende rapport naar de financiële bedrijfsvoering bij de stichting.
Onderdeel van het Soab-onderzoek vormt een overzicht van betalingen in 2010-2013. Het bedrijf Immeku Accounting and Administration (IAA) heeft 44 betalingen gekregen voor een bedrag van 319.095 gulden. Het bedrijf is bij besluit van de bestuursvergadering op 12 juni 2012 ingehuurd voor het uitvoeren en ondersteunen van de administratieve werkzaamheden bij FWNK. Een bestuursbesluit voor de verlenging van de inhuur voor 2013 ontbreekt.

Eigenaar van IAA, mevrouw Mathilda, heeft in april 2013 tevens gefungeerd als interim-directeur van FWNK. Hiervan ontbreekt de onderliggende arbeidsovereenkomst, stelt Soab. Ze heeft op 23 april 2013 een betaling ontvangen van 17.717 gulden. De cheque is geaccordeerd door de bestuursleden Marius Römer en E. Ider. Conform het bestuurs- en directiereglement is dit niet toegestaan. Cheques boven 5000 gulden dienen tevens door de directeur te worden ondertekend.

Ook ontbreekt de door de directeur geaccordeerde offerte in de administratie. Soab heeft een kopie van de offerte aangetroffen maar deze was niet ondertekend. In de offerte is geen uurtarief opgenomen waardoor de juistheid van het gefactureerde uurtarief door IAA niet is vast te stellen.

Tevens voldoet de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden door IAA niet aan de daaraan te stellen eisen. “Dat is door de huidige directeur van FWNK en de administratie vastgesteld. Hierop zijn alle administratieve werkzaamheden opnieuw uitgevoerd door de administratrice”, aldus Soab. Daarnaast is van een deel van de gefactureerde werkzaamheden geen tastbaar resultaat aangetroffen, zoals werkzaamheden ten behoeve van de jaarrekening 2012.

Ook is er in totaal 15.565 gulden door FWNK uitbetaald aan IAA voor het salaris van een tweetal medewerkers, die door Mathilda werden aangestuurd. Het is Soab niet gebleken welke werkzaamheden door deze medewerkers zijn uitgevoerd. De arbeidsovereenkomst met de medewerkers ontbreekt in de administratie.


Ontbreke
n

Aan accountantskantoor Jourdain is totaal 124.300 gulden betaald. Ook hier ontbreken de offerte en het contract in de administratie en is er een cheque van 8900 gulden zonder de handtekening van de directeur uitbetaald, aldus Soab

Asjes Carrega advocaten heeft 56.372 gulden uitbetaald gekregen voor juridische bijstand in het hoger beroep en de bodemprocedure tegen oud-directeur Cesar Prince. FWNK is in deze zaak veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan Prince. De offerte en het contract met Asjes Carrega ontbreken in de administratie en is er een cheque van 5813 gulden uitbetaald zonder dat deze is voorzien van de handtekening van de directeur.

Advocatenkantoor Soliana Bonapart Aardenburg heeft 133.205 gulden ontvangen voor een in 2010 uitgebracht advies met betrekking tot de herstructurering van kansspelen. De offerte en het contract ontbreken in de administratie, aldus Soab.

Pieter en Wilsoe advocaten heeft 82.557 gulden ontvangen voor juridische bijstand in de periode 10 juni 2013 tot en met 1 oktober 2013 in een kort geding procedure over de controlebevoegdheid van FWNK op vergunninghouders. Weer constateert Soab dat de offerte en het contract met het advocatenkantoor in de administratie ontbreken.

Ook zijn er twee cheques, een ter waarde van 18.718 gulden en een van 44.764 gulden, uitbetaald zonder voorzien te zijn van de handtekening van de directeur.

Bron: Amigoe

Het volledige SOAB rapport over FWNK

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. zonder controle of screening zal dit altijd zo blijven.
    Het is gewoon te makkelijk om te stelen.
    Maar ze houden hier niet van cotrole, dat noemen ze dan meteen kolonisatie of dicriminatie.
    zielig volk…

  2. Wat ik al eerder zei; Vriendjes politiek en fikken in de kassa. Oh ja, de belastingbetaler mag dit straks weer rechtzetten, let maar op.

  3. Hoeveel meer valt er op dit (ei)land nog te stelen door onze politici?? ze zijn bijna uitgeplunderd want er blijft niets over, winkels op Punda gaan dicht, Otrobanda staat op instorten (volgens de optocht commissie). DOK is leeggeroofd en op sterven na dood, ISLA is ook ten dode opgeschreven.
    als ik dit artikel lees dan zakt mijn broek weer af van de bekende namen (zakkenvullers) ,Jourdain, Asjes, Pieter en Wilsoe. wanneer gaat dit ophouden? hoe moeten wij ooit zelfstandig worden?? ik ben van mening dat wij voor 10-10-10 beter af waren geweest als op dit moment, het wordt tijd dat wij hier iets aan gaan doen met zijn allen want dit kan niet heel veel langer doorgaan zo

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties